Prima pagina
Plante medicinale
Remedii naturiste
Retete naturale
Terapii alternative
Comanda CARTI
Comanda CD-uri 



Calivita-Produse naturiste de calitate
Beneficiile terapiei cu
produse naturiste Calivita


Catalog de Produse
(cos de cumparaturi)


Catalog de Produse
(formular de comanda)
 300 de Afectiuni si
Tratamente Recomandate
Articole despre produse

Afacerea CaliVita

Apreciaza-ne pe Facebook:



Opinii & Suport Clienti

Ajutor clienti  0727 35 97 97

Marturii de la clienti   Cele mai frecvente intrebari


Magazin Naturist


Cosul de cumparaturi

Produse Calivita selectate
pentru comanda:

 Momentan, cosul dvs. este gol.


 Comanda telefonica:

 ► 0731.027.508 - Eduard

 ► Cum poti sa comanzi
 ► Expediere si plata
 ► Livrare si taxe

 Carti electronice
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile
Plata online pentru cartile electronice
Alte CD-uri
CD-ul Medicina naturista

Aboneaza-te la
ziarul electroni
c


Afecţiuni ale prostatei

 

Apar deseori la bărbaţii trecuţi de 50 de ani. O tumefiere sau o inflamare a prostatei, atrage după sine dificultăţi de eliminare a urinei. In majoritatea cazurilor, mărirea prostatei este de natură benignă, totuşi trebuie să se facă un consult medical. Specialistul - un urolog - poate să stabilească dacă boala de prostată este de natură benignă sau malignă. în multe cazuri, hipertrofia de prostată se rezolvă prin operaţie, în unele cazuri însă, un tratament medical, susţinut şi de folosirea unor leacuri de casă, face posibil înlăturarea operaţiei.

 Ceai de urzică şi frunze de mesteacăn

 
Ceaiul de urzică şi frunze de mesteacăn are acţiune diuretică şi de aceea este recomandat pentru bolile de prostată. Amestecul de ceaiuri constă în 30 g de zburătoare de mlaştină
(Epilobium palustre), câte 10 g frunze de mesteacăn, teci de fasole, rădăcină de păpădie şi plantă, coada-calului, orthosiphon (ceai indian de vezică şi rinichi) şi 20 g frunze de urzică.

 

Pregătire: 2 linguri de amestec se opăresc cu ½ l apă fierbinte, se lasă să se infuzeze timp de 10 minute, apoi se strecoară.

 

Folosire: Se face o cură de 3-4 săptămâni cu acest amestec de ceaiuri, bându-se zilnic 2

ceşti de ceai neîndulcit.

 

Atenţie! Când pacientul suferă şi de retenţie (edeme), trebuie să consulte neapărat medicul sau terapeutul. Aceste ceaiuri diuretice nu se folosesc o perioadă mai îndelungată de timp.

Ca ceaiuri diuretice se folosesc: strugurii ursului, teci de fasole, urzică, mesteacăn, coada racului, pir, salcie, rogoz şi troscot.

 

Recomandare:   Pacienţii   cu  sensibilitate stomacală mărită pot avea dureri de stomac în urma folosii păpădiei, în acest caz, se întrerupe imediat cura! Se poate continua tratamentul, după 3 zile, eliminând din amestec păpădia. 

Ceai de urzică

Este cunoscut de mult, ca un ceai diuretic extrem de eficient.

Toate recomandările făcute referitor la amestecul de ceaiuri mai sus menţionat, sunt valabile şi pentru ceaiul de urzică. Dacă se doreşte şi o îmbunătăţire a circulaţiei sanguine a organelor, se vor folosi întotdeauna frunze de urzică neagră.

 

Pregătire: 2 linguriţe de frunze de urzică, se opăresc cu ½ l apă fierbinte, se lasă să se infuzeze timp de 10 minute, apoi se strecoară.

 

Folosire: Se beau zilnic 2 ceşti de ceai neîndulcit timp de 3-4 săptămâni.

Atenţie! Persoanele care suferă de retenţie provocată de o scădere a activităţii inimii sau a rinichilor, nu au voie, fără o recomandare expresă a medicului de specialitate, să bea, o perioadă mai lungă de timp, nici unul din ceaiurile diuretice!

 

Ceai de splinuţă (Solidago virgaurea)

Ceaiul   de   splinuţă   ajută   la  tratarea inflamaţiilor la nivelul prostatei.

Pregătire: 2 linguriţe de splinuţă se opăresc cu o ceaşcă de apă, se lasă să se infuzeze timp de 10 minute, apoi se strecoară.

 

Folosire: Se beau 2-3 ceşti pe zi.

 

Ceaiul de iarbă-neagră

Ceaiul de iarbă-neagră poate să calmeze suferinţele de prostată.

Pregătire: 2 linguri de iarbă-neagră se opăresc cu 1/2 l apă fierbinte şi se lasă 1/2 de oră să se infuzeze, apoi se strecoară.

Folosire: Se bea câte 1/2 de ceaşca de 2-3 ori pe zi.

 

Băi de flori de fân

Băile de flori de fân sunt un adjuvant important în tratarea bolilor de prostată. Pregătire: 500 g de flori de fân se pun în 3 l de apă fierbinte şi se dau în clocot. Se lasă apoi 1  de oră să se infuzeze, apoi se strecoară şi se adaugă infuzia în apa de baie.

 

Folosire: Temperatura apei trebuie să fie de 38°C, iar timpul de baie de 1/2 de ora. Băile de flori de fân se folosesc alternativ cu băile de coada-racului, de două ori pe săptămână. După baie se recomandă repaus, timp de o oră, într-un pat încălzit.

 

Cura de sămânţă de dovleac

Cura de seminţe de dovleac este recomandată şi de urologi. Chiar dacă se urmează o perioadă mai lungă de timp, cura cu seminţe de dovleac nu are reacţii secundare.

Acest tratament are şi capacitatea de a preîntâmpina inflamaţiile care pot apărea ca urmare a unei eliminări defectuoase a urinei.

 

Folosire: Se mănâncă 5-10 seminţe de dovleac de 3 ori pe zi, mestecându-se bine.

Atenţie! Seminţele de dovleac se comercializează în magazine. Dovlecii cultivaţi în propria grădină, variază mult în conţinutul lor de substanţe active, în funcţie de natura solului şi sortul de dovleac cultivat. Evident că din acest punct de vedere şi conţinutul seminţelor va varia. Dar, chiar dacă nu ştim cu exactitate, din acest punct de vedere, cât de valoroase sunt seminţele de dovleac pe care le-am cultivat şi pe care le consumăm, chiar dacă vom mânca o cantitate mai mare de seminţe, acestea nu ne vor dăuna în nici un caz.

 

Băi de coada-calului

Băile de coada-calului, trebuie - cum am menţionat mai înainte - să se folosească alternativ cu băile de flori de fân.

Preparare: 100 g de coada-calului uscat se lasă să se infuzeze în 3 l apă fierbinte timp

de o oră. Apoi infuzia se strecoară şi se adaugă apei de baie.

Folosire: Temperatura băii trebuie să fie de 38°C, iar baia va dura o oră. După baie se

recomandă timp de o oră, repaus într-un pat încălzit.

 

Ceai de răchiţică

Ceaiul de răchiţică este un leac vechi de casă, care determină regresia hipertrofiei de prostată.

Ele a fost numit şi „leacul miraculos al ţiganilor".

Pregătire: O lingură de frunze, flori şi tije de răchiţică uscată, se opăreşte cu 1 ceaşcă de apă fierbinte, se lasă să se infuzeze timp de 10 minute, apoi se strecoară.

Folosire: Ceaiului i se adaugă, cu puţin timp înainte de a fi băut, câteva picături de tinctură de urzică, din rădăcină de urzică proaspătă (vezi reţeta următoare). Se bea dimineaţa şi seara, câte o ceaşcă.

 

Tinctura de urzică

Şi tinctura de urzică, din rădăcină de urzică proaspătă, previne în multe cazuri bolile de prostată .

Pregătire: Rădăcina de urzică, tăiată mărunt, se pune într-o oală, cu un amestec de o parte alcool tare (alcool alb, ca vodca sau rachiul) şi o parte apă de ploaie fiartă şi se acoperă. Se lasă la macerat timp de 4 săptămâni, la întuneric, agitându-se dimineaţa şi seara. Apoi se strecoară şi se păstrează în sticle închise la culoare.

Folosire: Se iau câteva picături de tinctură în ceaiul de răchiţică. Ca tratament preventiv, se poate bea regulat, dimineaţa şi seara, câte un păhărel de ceai, cu 2 picături de tinctură de urzică.

Dr. Doina Teodora, medic specialist pe Medicina Fizica, Recuperare si Balneologie in Craiova si totodata medic cu specializari in Medicina Alternativa (remedii pe baza de produse naturiste, biorezonanta, psihologie si psihoterapie) va ofera o schema detaliata de tratament natural pentru prostata.

[Comanda Produse Naturiste]  [Comanda CD-uri]  [Comanda Carti electronice]  [Contact]

{Cum comand?}  {Cum platesc?}  {Despre livrare}  {Marturii clienti }  {Intrebari frecvente}


 

COPYRIGHT © 2003 - 2011 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate.

Acest site este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica I.F., colaborator CaliVita International,
singurul responsabil de continutul acestuia.
Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google