Prima pagina
Plante medicinale
Remedii naturiste
Retete naturale
Terapii alternative
Comanda CARTI
Comanda CD-uri 



Calivita-Produse naturiste de calitate
Beneficiile terapiei cu
produse naturiste Calivita


Catalog de Produse
(cos de cumparaturi)


Catalog de Produse
(formular de comanda)
 300 de Afectiuni si
Tratamente Recomandate
Articole despre produse

Afacerea CaliVita

Apreciaza-ne pe Facebook:



Opinii & Suport Clienti

Ajutor clienti  0727 35 97 97

Marturii de la clienti   Cele mai frecvente intrebari


Magazin Naturist


Cosul de cumparaturi

Produse Calivita selectate
pentru comanda:

 Momentan, cosul dvs. este gol.


 Comanda telefonica:

 ► 0731.027.508 - Eduard

 ► Cum poti sa comanzi
 ► Expediere si plata
 ► Livrare si taxe

 Carti electronice
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile
Plata online pentru cartile electronice
Alte CD-uri
CD-ul Medicina naturista

Aboneaza-te la
ziarul electroni
c


Inflamatii ale gatului

 

 

Inflamaţiile de gât şi faringe, se fac simţite, în primul rând, prin uscăciunea gâtului şi răgu-şeală. Curând, apare şi greutatea la înghiţit. Pentru îndepărtarea acestor neajunsuri, se pot folosi o mulţime de leacuri de casă. Sub formă de gargară, ceai tămăduitor sau compresă, plantele medicinale dau rezultate bune şi rapide în tratarea acestor inflamaţii.

Atenţie! Dacă de la o inflamaţie a gâtului se dezvoltă o angină cu febră sau depozite purulente pe amigdale, pacientul va trebuie să consulte de urgenţă medicul sau terapeutul!

 

Oţet de mere

 
Oţetul de mere ajută în cazul inflamaţiilor

gâtului şi ale faringelui.

Folosire: într-un pahar cu apă fierbinte se pune o lingură de miere şi o linguriţă de oţet de mere. Se amestecă bine şi, înghiţitură cu înghiţitură, se bea zilnic câte un pahar.

 

Amestec de ceaiuri de pătrunjel de câmp şi roiniţă

Amestecul de ceai de pătrunjel de câmp şi roiniţă ajută când inflamaţiile gâtului şi cele ale faringelui se agravează, transformându-se într-un catar laringian. Se amestecă câte o linguriţă de pătrunjel de câmp, frunze de salvie, sunătoare şi roiniţă. Pregătire: Rădăcinile şi plantele se taie mărunt. Pentru o ceaşcă de ceai, este necesară o lingură de amestec, care se opăreşte cu o ceaşcă de apă fierbinte, se lasă să se infuzeze timp de Va de oră, după care se strecoară. Folosire: De 3 ori pe zi se bea câte o ceaşcă din acest ceai, cu înghiţituri mici.

 

Ceai de sclipeţi (Potentilla erecta)

Ceaiul de sclipeţi poate fi folosit în inflamaţii ale gâtului şi faringelui, în alternanţă cu ceaiul de muşeţel.

Pregătire: Două linguriţe de plantă se pun în ½ apă rece, se pune la fiert. După ce ceaiul a clocotit, vasul se acoperă pentru 10 mi­nute. Se strecoară şi se lasă să se răcească, până când devine călduţ.

Folosire: Pentru ca ceaiul să rămână călduţ, se pune într-un termos şi se face gargară, până la liniştirea bolii, în alternanţă cu ceai de muşeţel.

 

Tinctura din coajă de stejar

Tinctura din coajă de stejar poate fi băută sub formă de ceai sau se poate întrebuinţa pentru a face gargară.

Pregătire: Se pisează, în piuliţă, două linguriţe de coajă de stejar peste care se toarnă 0,2 1 vodcă sau alcool de grâu, apoi se lasă la macerat peste noapte. După 12 ore se adaugă maceratului o ceaşcă de apă, se acoperă totul cu o folie de aluminiu şi se încălzeşte în cuptor, o oră, la 180°C. Apoi tinctura se strecoară cu atenţie.

Folosirea tincturii sub formă de ceai: Din această tinctură se ia 1 lingură, se amestecă cu o ceaşcă de apă fierbinte şi se pregăteşte un ceai, care se îndulceşte cu zahăr sau fructoză. Se bea de 3-5 ori pe zi câte o ceaşcă.

Folosirea tincturii pentru gargară: O linguriţă de tinctură se amestecă cu o ceaşcă de apă minerală. Se face gargară cu acest amestec de 3-5 ori pe zi.

 

Ceai de muşeţel

Ceaiul de muşeţel se îndulceşte cu miere sau fructoză şi se bea din oră în oră. Preparare: Două linguriţe de ceai de muşeţel (compozee) se opăresc cu % 1 apă fierbinte şi se lasă să se infuzeze timp de 10 minute. Apoi se strecoară şi se lasă să se răcească până devine călduţ. Dacă în ceaiul pentru gargară se adaugă o linguriţă de unt sau ulei de scaiete, mucoasele se vindecă mai repede. Folosire: Până când inflamaţia gâtului şi a faringelui se calmează, se face gargară din oră în oră (în alternanţă cu ceai de sclipeţi sau ceai de coajă se stejar).

 

Usturoi cu lămâie

Usturoiul cu lămâie ajută evident în bolile de gât, însă mirosul specific şi persistent al usturoiului se face puternic simţit în respiraţie. Pregătire: Se zdrobesc doi căţei de usturoi şi

se amestecă cu zeama de la o lămâie şi cu

două linguri de ulei de măsline. Folosire: Din acest amestec se consumă câte o

linguriţă de trei ori pe zi.

 

Seminţe de in

Seminţele de in fierte se folosesc pentru

gargară sau compresă pentru gât.

Pregătire: Trei linguri de seminţe de in se pun la înmuiat într-o ceaşcă cu lapte gras şi se lasă în frigider. Se adaugă apoi două ceşti de apă, după care amestecul se dă în clocot.

Folosirea ca gargară: Se face gargară cu zeama strecurată.

Folosirea ca o compresă pentru gât: Se­minţele de in filtrate se întind pe o cârpă, care se înfăşoară în jurul gâtului.

Oţet de malţ

Oţetul de malţ este un excelent leac pentru gargară. Se poate folosi şi pentru inhalaţii. Pregătirea pentru gargară: Se amestecă oţet,

sare şi apă caldă. Pregătirea pentru inhalaţie: Se pune o parte

oţet de malţ şi patru părţi apă caldă şi se

inhalează aburul.

 

Vinul de gutui

Ajută la tratarea răguşelii.

Pregătire: Două gutui coapte, tăiate mărunt, cu o crenguţă de rozmarin şi una de cimbru şi două cuişoare, se pun la fiert într-o oală împreună cu un litru de vin alb, natural. După răcire nu se umblă la vin timp de o săptămână. Apoi, se adaugă două linguri de miere sau fructoză şi se încălzeşte vinul încă o dată la 180°C. După încă 10 zile de stat într-o pivniţă răcoroasă, sau în frigider, vinul se poate strecura. Dacă este tulbure, se încălzeşte încă o dată şi se strecoară din nou, până rămâne limpede.

Folosire: Se va bea o lingură de vin de trei ori pe zi

Atenţie! Diabeticii nu au voie să folosească miere, doar fructoză!

 

Ceai de sămânţă de ovăz

Ceaiul de sămânţă de ovăz era prescris până nu demult ca infuzie în tratarea inflamaţiilor gâtului şi ale faringelui. Pregătire: 2-3 linguriţe de seminţe de ovăz

zdrobite se opăresc cu o ceaşcă de apă

fierbinte. Se lasă să se infuzeze timp de 10

minute, apoi se strecoară. Folosire: Se beau zilnic 3 ceşti, din acest ceai.

 

Ceai de salvie

Ceaiul de salvie este bun pentru gargară. Se amestecă 20 g de coajă de stejar pisată cu aceeaşi cantitate de frunze şi flori de salvie. Pregătire: Se pune totul într-un litru de apă rece, la foc mic, se fierbe puţin, se lasă apoi la infuzat 1 lA de oră şi se strecoară. Folosire: Se face gargară de mai multe ori pe zi.

 

Ceai de cimbru

Ceaiul de cimbru ajută în inflamaţiile

gâtului şi în tuşea persistentă.

Preparare: 1 -2 linguriţe de cimbru se pun în lA litru de apă rece la fiert, se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se strecoară.

Folosire: Se beau 3-4 ceşti pe zi, de ceai călduţ.

 

Sucul de lămâie

Sucul de lămâie este folosit de mult timp în inflamaţii ale gâtului. Se poate bea sucul de lămâie ca atare, sau se poate folosi în gargară. Preparare: Se amestecă sucul de la ½  de

lămâie cu ½  litru de apă călduţă, fiartă în

prealabil.

Folosire: Cu acest amestec, neîndulcit, se face gargară de 3 ori pe zi, câte un minut.

 

Lămâie - sare

Foarte activ este amestecul de lămâie şi sare. Pregătire: Se amestecă sucul de la o lămâie cu

½  linguriţă de sare de mare, sau sare

formică şi se pune într-un pahar cu apă

caldă, fiartă în prealabil. Folosire: Se face gargară de 3-4 ori pe zi, cu

acest amestec. 6-Atenţie! Pacienţii cu tensiunea arterială

crescută nu au voie să folosească acest leac!

 

Lapte de ceapă

Este un leac folosit împotriva durerilor de gât şi a tusei.

Pregătire: 3 cepe mari, tăiate mărunt, se pun într-o oală, cu 1 cuişoară, 1 linguriţă de zahăr şi 1 crenguţă de cimbru şi se acoperă cu apă. Se pune la fiert, la foc mocnit, şi se lasă timp de aproximativ două ore. Se strecoară apoi totul şi se stoarce sucul din ceapă. O jumătate de ceaşcă de suc de ceapă se amestecă cu o jumătate de ceaşcă de lapte fierbinte şi se bea.

Pregătit la rece, laptele de ceapă păstrează vitamina C în întregime. Se aşează, într-o oală, alternativ straturi de zahăr şi ceapă tăiată. Se lasă la macerat timp de 12 ore, apoi se adaugă apă, după care se strecoară şi se stoarce bine ceapa. în continuare se procedează ca mai sus. Folosirea: Se bea de 2-3 ori pe zi, câte o ceaşcă de lapte de ceapă.

 

Dr. Doina Teodora, medic specialist pe Medicina Fizica, Recuperare si Balneologie in Craiova si totodata medic cu specializari in Medicina Alternativa (remedii pe baza de produse naturiste, biorezonanta, psihologie si psihoterapie) va ofera o schema detaliata de tratament natural pentru inflamatii.

[Comanda Produse Naturiste]  [Comanda CD-uri]  [Comanda Carti electronice]  [Contact]

{Cum comand?}  {Cum platesc?}  {Despre livrare}  {Marturii clienti }  {Intrebari frecvente}


 

COPYRIGHT © 2003 - 2011 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate.

Acest site este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica I.F., colaborator CaliVita International,
singurul responsabil de continutul acestuia.
Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google