Prima pagina
Plante medicinale
Remedii naturiste
Retete naturale
Terapii alternative
Comanda CARTI
Comanda CD-uri 



Calivita-Produse naturiste de calitate
Beneficiile terapiei cu
produse naturiste Calivita


Catalog de Produse
(cos de cumparaturi)


Catalog de Produse
(formular de comanda)
 300 de Afectiuni si
Tratamente Recomandate
Articole despre produse

Afacerea CaliVita

Apreciaza-ne pe Facebook:



Opinii & Suport Clienti

Ajutor clienti  0727 35 97 97

Marturii de la clienti   Cele mai frecvente intrebari


Magazin Naturist


Cosul de cumparaturi

Produse Calivita selectate
pentru comanda:

 Momentan, cosul dvs. este gol.


 Comanda telefonica:

 ► 0731.027.508 - Eduard

 ► Cum poti sa comanzi
 ► Expediere si plata
 ► Livrare si taxe

 Carti electronice
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile
Plata online pentru cartile electronice
Alte CD-uri
CD-ul Medicina naturista

Aboneaza-te la
ziarul electroni
c


Udatul patului

Udatul patului poate să aibă cauze organice, îmbolnăviri ale rinichilor sau vezicii urinare, în acest caz, tratamentul este de competenţa medicului. Dacă udatul patului are însă cauze psihice, atunci copilul trebuie tratat de către terapeutul de familie.

La unii copii însă cauza o constituie o disfuncţie a sfincterului vezicii urinare, acesta nu se închide perfect şi atunci când vezica se umple, începe să se piardă urină. Şi frica de întuneric poate fi cauza udatului patului. De teamă de a merge la baie, copilul face în pat. în toate aceste cazuri neorganice leacurile de casă pot fi un bun remediu al situaţiei.

în somnul profund, atunci când copilul nu percepe presiunea urinei - ajută un truc simplu: cei mai mulţi copii dorm pe spate când urinează. Deci se eagă un batic pe corpul copilului, cu un nod doar la spate. Când în somn copilul se întoarce pe spate, nodul îl va trezi să meargă la toaletă.

In frica de întuneric - copii se tem să se scoale noaptea pentru a merge la toaletă. Pentru aceşti copii se lasă lângă pat o lampă de veghe aprinsă. Chiar şi o lanternă pe care copilul o are la dispoziţie pe timpul nopţii poate să-i înlăture teama de întuneric.

Reacţia la frig

Frigul poate afecta funcţionarea normală a vezicii urinare şi de aceea copiii care udă patul nu trebuie să doarmă în camere reci. Patul trebuie să fie uşor încălzit înainte de culcare. Asta se poate face cu o sticlă de apă sau cu o cărămidă caldă - nu fierbinte - care se încălzeşte în cuptor şi se înveleşte apoi într-o cârpă. Normal, trebuie avut grijă ca aceşti copii să fie bine îmbrăcaţi întotdeauna şi peste zi, să nu stea în spaţii umede.

Călirea prin multă mişcare în aer liber alternanţa de cald-rece (nu exagerat) ajută şi ele.

Vezica slabă la copii, se poate trata şi cu ceaiuri.

Există ceaiuri care conţin acid silicic şi care fortifică vezica urinară, bazinul, sfincterul. Acidul silicic se găseşte în urzică, iarba-neagră, osul-iepurelui, lichen de piatră şi troscot. Pregătire: O linguriţă de plantă uscată se opăreşte cu 1 litru apa fierbinte, se lasă să se infuzeze timp de 10 minute, apoi se strecoară.

Folosire:

Se bea acest ceai, cu înghiţituri mici, astfel: 1/2 litru ceai dimineaţa, 1/2 litru la prânz şi 1/2 litru seara. La cină copilul poate să mănânce supă, piure, brânză de vaci sau fructe, dar să nu bea, decât dacă îi este într-adevăr sete.

Vezica slabă, însoţită de senzaţia de usturime, ca şi desele inflamaţii, pot fi tratate cu amestecuri de ceaiuri.

Sunt bune, în general, ceaiurile de bătrâniş (compozee), hidrastis, traista-ciobanului, mătase de porumb, ciocul-berzei, coada şori­celului (compozee) şi piperul-bălţii. Astringent acţionează şi ceaiurile care conţin tanin, precum cele din frunze de strugurii-ursului, sclipeţi, frunze de mur, iarbă-negră, scrân-titoare, creţişoară, talpa-gâştii, frunză de afin, fructe uscate de afin, talpa-mâţei (compozee), rădăcini de garoafă, turiţă-mare, coada şoricelului, nuc şi cânepă de apă.

O recomandare special pentru vezica slabă a fetiţelor: regiunea genitală nu se spală seara cu săpun, căci săpunul poate irita vezica. Duşurile prelungite cu apă caldă şi apoi uscarea temeinică cu un prosop cald a zonei sunt suficiente.

Dr. Doina Teodora, medic specialist pe Medicina Fizica, Recuperare si Balneologie in Craiova si totodata medic cu specializari in Medicina Alternativa (remedii pe baza de produse naturiste, biorezonanta, psihologie si psihoterapie) va ofera o schema detaliata de tratament natural pentru udatul-patului.


[Comanda Produse Naturiste]  [Comanda CD-uri]  [Comanda Carti electronice]  [Contact]

{Cum comand?}  {Cum platesc?}  {Despre livrare}  {Marturii clienti }  {Intrebari frecvente}


 

COPYRIGHT © 2003 - 2011 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate.

Acest site este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica I.F., colaborator CaliVita International,
singurul responsabil de continutul acestuia.
Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google