Prima pagina
Plante medicinale
Remedii naturiste
Retete naturale
Terapii alternative
Comanda CARTI
Comanda CD-uri 



Calivita-Produse naturiste de calitate
Beneficiile terapiei cu
produse naturiste Calivita


Catalog de Produse
(cos de cumparaturi)


Catalog de Produse
(formular de comanda)
 300 de Afectiuni si
Tratamente Recomandate
Articole despre produse

Afacerea CaliVita

Apreciaza-ne pe Facebook:



 

Opinii & Suport Clienti

Ajutor clienti  0727 35 97 97

Marturii de la clienti   Cele mai frecvente intrebari


Magazin Naturist


Cosul de cumparaturi

Produse Calivita selectate
pentru comanda:

 Momentan, cosul dvs. este gol.


 Comanda telefonica:

 ► 0731.027.508 - Eduard

 ► Cum poti sa comanzi
 ► Expediere si plata
 ► Livrare si taxe

 Carti electronice
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile
Plata online pentru cartile electronice
Alte CD-uri
CD-ul Medicina naturista

Aboneaza-te la
ziarul electroni
c


 

Durerile menstruale - Tratamente naturiste

 

Durerile menstruale în termeni medicali durerile din zilele de ciclu se numesc - dismenoree. De acestea suferă în primul rând fetele şi femeile tinere, care, adeseori chinuite de ele, nu mai pot munci sau pierd orele de şcoală. Dar şi femeile mature pot acuza, în perioada ciclului, dureri uşoare sau medii de abdomen. Tot mai multe femei îşi doresc să nu mai apeleze în fiecare lună la analgezicele de sinteză, ci să elimine durerea prin metode naturiste. Pentru combaterea durerile menstruale există, din fericire, un număr mare de leacuri de casă, care şi-au dovedit cu prisosinţă eficienţa.

 

Infuzie de unguraş

Pregătire: Două linguriţe de plantă se opăresc cu o ceaşcă de apă fierbinte, se lasă să se infuzeze timp de 10 minute, apoi se strecoară.

Folosire: Se bea zilnic o ceaşcă de ceai.

Vinul femeilor

Vinul femeilor, pentru femeile cu ciclu rar sau întârziat, se obţine din 80 g coada-racului şi creţişoară cu flori, 50 g frunze de salcie, ca şi 30 g flori de albăstrele (compozee), seminţe de hrişcă şi rădăcină de pătrunjel. Preparare: Se iau 3 linguri de amestec, se toarnă peste el Va 1 vin alb natural şi se încălzeşte totul cu grijă în bain-marie. Se lasă amestecul de plante şi vin să fiarbă încet Vi de oră. în sfârşit, vinul se toarnă într-o sticlă, care apoi va fi lăsată timp de o săptămână la lumină.

 
Se filtrează cu grijă vinul (nu trebuie să conţină resturi de plantă), se mai încălzeşte încă o dată uşor în bain-marie, după care se închide etanş.
Folosire: Se bea câte un păhărel din acest vin, dimineaţa şi seara, cu trei zile înainte de ciclu şi încă după 3 zile de la ciclu.

 

Ceai de talpa-gâştei şi creţişoară

Ceaiul de talpa-gâştei şi creţişoară şi-a dovedit utilitatea atunci când în faza de apogeu a ciclului apare aritmia sau tahicardia coro­nariană. Pentru combaterea acestora şi reve­nirea la o funcţionare normală a inimii, se bea un ceai din câte 30 g de talpa-gâştei, creţişoară, sănişoară şi cervană.

Preparare: O lingură de plante uscate se opăresc cu ½ l apă fiartă, se lasă să se infuzeze timp de 10 minute, apoi se strecoară.

Folosire: Se bea această cantitate de ceai în ½  de oră.

 

x Ceai de frunze de zmeură

Acest ceai calmează durerile de ciclu. Preparare: 25 g de frunze de zmeură se fierb

cu V2 litru de apă, se lasă să mai stea acoperit

timp de 10 minute, apoi se strecoară. Folosire: Ceaiul trebuie băut în cantitate de  ½ 

litru pe zi, în zilele dinaintea ciclului.

 

Salată de fructe cu lichior de plante

O salată de fructe cu lichior de plante, bogată în enzime, poate să calmeze crampele care pot apărea în timpul ciclului. Pregătire: Peste ½  de ananas tăiat bucăţi, 1 avocado tăiat felii subţiri şi 3 linguri de porumb dulce se pun 3 linguri de frişca dulce, amestecată cu un lichior calmant.

Prepararea lichiorului:

8 linguri de talpa-gâştei 3 linguri de Folia Damiana măduva a 2 păstăi de vanilie (zdrobite) 8 boabe de cafea (zdrobite)

Plantele se pun într-o sticlă, apoi se toarnă peste ele vodcă, astfel încât să le acopere de 3 degete. Se încălzeşte totul în bain-marie, până când lichidul începe să clocotească. Se ia de pe foc, se adaugă 8 linguri de fructoză, apoi se lasă la macerat 3 zile după care lichiorul de plante se încălzeşte din nou. Sticla trebuie agitată cu atenţie, până când se topeşte zahărul, apoi se strecoară cu mare atenţie. în nici un caz nu trebuie să rămână sedimente, în caz contrar se încălzeşte din nou şi se mai strecoară o dată. Folosire: Se amestecă lichiorul cu salata de fructe sau se bea zilnic câte un păhărel.

 

Băutura femeilor

Acţiunea acestei băuturi, special creată pentru a fi folosită de către femeile care pe perioada ciclului menstrual acuză dureri sub formă de crampe în regiunea genitală, are un efect antispastic. Este un amestec din 90 g talpa-gâştei cu 60 g gălbenele şi frunze de creţişoară. Preparare: O linguriţă de amestec de plante se pune într-un ½  de litru de lapte rece. Laptele se încălzeşte apoi şi, după primul clocot se ia de pe foc, se acoperă şi se mai lasă să stea încă 5 minute, după care se strecoară. Se adaugă 1 linguriţă de unt, 2 linguriţe de fructoză şi un praf de scorţişoară. Folosire: în cazul în care apar durerile specifice ciclului, se va consuma acest amestec de mai multe ori pe zi.

 

Bere din ovăz şi bulbi de hamei

Această băutură ajută în cazul durerilor dinaintea ciclului. Se amestecă 50 g ovăz înflorit, 80 g talpa-gâştei, 40 g frunze de salvie şi 35 g flori de ciuboţica-cucului. Pregătire: Trei linguri de amestec de plante uscate, se pun în ½  litru bere neagră rece, se pune pe foc, se lasă la foc mic până începe să fiarbă, după care băutura se ia de pe foc şi se mai lasă să stea încă 12 minute acoperită. Se strecoară şi se îndulceşte cu zahăr sau fructoză. Folosire: Se bea acest amestec ca băutură liniştitoare, favorizantă a somnului.

Frecţie cu salvie şi nucă

O frecţie cu salvie şi nucă este bună, dacă cu

puţin timp înaintea ciclului, ies câteva picături

de lapte sau apă, din sfârcuri.

Pregătire: Câte 30 g de salvie plus flori şi frunze de nuc, ca şi 50 g bulbi de hamei, se usucă şi se amestecă cu ½  litru votcă. Totul se încălzeşte în bain-marie, până clocoteşte. După 3 zile se filtrează.

Pentru uz intern: Se bea de 3-5 ori pe zi câte o lingură de vodcă de plante, cu zeama de la o lămâie, şi un pahar cu apă minerală.

Pentru uz extern: Se frecţionează sânul dureros cu vodcă de plante.

ATENTIE ! Femeile care suferă de dureri de sâni trebuie să evite ceaiurile şi mirodeniile lăptoase. Printre acestea se numără: busuiocul, schinduful, mărarul, anasonul, coriandrul, chimionul, maghiranul şi roiniţa.

 

Unt pentru crampe

Acesta are un efect calmant, efect pe care, de altfel îl au şi multe alte ierburi şi mirodenii folosite în bucătărie. Pe lângă acest efect, untul de ierburi are şi un gust atât de delicat şi rafinat, încât îl puteţi servi şi oaspeţilor, la preparatele din carne şi peşte. Preparare: Se amestecă 3 linguri de talpa-gâştei, uscată şi fin pisată, cu o lingură de pastă de tomate, o legătură de arpagic tăiat fin, un de praf de ghimbir şi unul de coriandru, o linguriţă de sare de mare şi 250 g de unt. Folosire: Se consumă simplu, uns pe pâine, sau cu friptură rece, peşte, brânză, brânză de vaci sau roşii.

 

Plantele de bucătărie

Ierburile folosite în bucătărie şi care au efecte calmante asupra organismului nostru pot fi folosite foarte bine şi sub formă de ulei de plante.

Preparare: Două mâini pline de talpa-gâştei se taie mărunt şi se pun într-o sticlă împreună cu o crenguţă de cimbru şi două de roiniţă. Peste plante se toarnă Va litru ulei de şofrănel (Carthamus tinctorius). Se lasă totul la macerat timp de trei săptămâni, în semiîntuneric, apoi se strecoară.

Pentru uz intern: Acest ulei de plante se foloseşte pentru gătit, pentru fripturi şi salate.

Pentru uz extern: Uleiul se foloseşte şi ca frecţie, pentru părţile tensionate ale corpului.

Rădăcină de angelică şi ulei de gălbenele

Aceste plante (compozee) calmează neplă­cutele dureri de sâni. Uleiul poate fi procurat de la farmacie.

Folosire: Se masează sânii cu câteva picături de ulei.

 

Comprese cu brânză de vaci

O compresă cu brânză de vaci ajută la disiparea senzaţiei de tensionare din sâni. Pregătire: Se întinde brânza de vaci, pe o cârpă de in.

Folosire: Se aplică peste piept, pentru 15 minute.

 

Ceai de coada Soricelului

Ceaiul de coada şoricelului ajută împotriva durerilor din perioada ciclului. Pregătire: Două linguriţe de plantă uscată plus

floare, se opăresc cu o ceaşcă de apă

fierbinte, se lasă să se infuzeze timp de 10

minute, apoi se strecoară. Folosire: Ceai se bea pe tot parcursul zilei.

Atenţie! Ceaiul de coada şoricelului se poate bea şi în cazul sângerărilor prea puternice.

 

Băi de coada Soricelului

0   baie de coada şoricelului aduce o calmare simţitoare diferitelor dureri.

Preparare: Pentru o baie completă se iau 50-75 g de plantă uscată (compozee), peste care se toarnă 1 litru de apă fierbinte. Se lasă să se infuzeze 10 minute după care se strecoară şi se toarnă în apa de baie. Pentru o baie de şezut este nevoie numai de 25 g plantă.

Folosire: Se stă în baie 15 minute, la temperatura de 38°C maximum.

Atenţie! După folosirea ceaiului de coada şoricelului, nu se va expune pielea la soare! Se poate produce o descuamare a pielii şi pot apărea mâncărimi.

 

Supă caldă de plante

Tuturor femeilor cărora le întârzie ciclul, părintele Kneipp re recomandă o supă caldă de plante. Preparare:

1   tulpină de rozmarin

2   rămurele de cimbru

12 codiţe (peţiol) de talpa-gâştei 8 tulpini de pătrunjel

1  tijă de leuştean

8 frunze de pătlagină îngustă

Se pun într-un litru de apă. Se adaugă

2  linguriţe de sare de mare şi fructoză, ca şi Vi linguriţă de acid citric. Se lasă totul să fiarbă % de oră, apoi se îndepărtează plantele. Se adaugă în supă fíe tăiţei fie legume fierte (morcovi, cartofi, ţelină). Femeile care reţin apa pot pune în această supă şi orez sau sparanghel.

Folosire: Se mănâncă această supă de mai multe ori pe zi.

 

Ceai de năsturel

Ceaiul de năsturei calmează şi el durerile menstruale.

Pregătire: Se pun 4-5 linguri de rădăcină (sau chiar plantă) la ½  litru apă fierbinte, se lasă să se infuzeze timp de 10 minute, apoi se strecoară.

Folosire: Se ia câte o linguriţă de ceai din 2 în 2 ore.

 

Amestec de ceai de cervană SI valeriana

Pentru combaterea stările de nervozitate premergătoare ciclului se foloseşte acest amestec de ceaiuri. Se amestecă câte 30 g de cervană, sunătoare plus floare, roiniţă galbenă, flori de valeriana şi ciuboţica-cucului. Pregătire: O lingură de amestec se opăreşte cu

½  litru de apă fierbinte, se lasă să se infuzeze timp de 10 minute, apoi se strecoară.

Folosire: Cu 4 zile înaintea ciclului se beau zilnic, 5 ceşti de ceai.

 

Sirop de sfeclă de zahăr

Siropul de sfeclă de zahăr ajută atunci când ciclul a întârziat.

Pregătire: Se fierbe o sfeclă proaspătă, până devine moale. Se scoate sfecla din oală şi se lasă să fiarbă mai departe zeama, până devine sirop.

Folosire: Se beau zilnic cel mult 4 ceşti de sirop.

 

Ceai de talpa-gâştii şi coajă de stejar

Acest ceai ajută la sângerările puternice. Se amestecă 60 g de talpa-gâştii, cu 50 g rădăcină de cinci-degete, 40 g coajă d stejar, 30 g coada şoricelului, plus flori (compozee) şi 30 g traista-ciobanului.

Pregătire: Trei linguriţe de amestec uscat, se opăresc cu ½  litru apă fierbinte, se lasă să se infuzeze timp de 10 minute, apoi se strecoară.

Folosire: Timp de trei zile se bea câte un litru de ceai.

 

 

 

 



[Comanda Produse Naturiste]  [Comanda CD-uri]  [Comanda Carti electronice]  [Contact]

{Cum comand?}  {Cum platesc?}  {Despre livrare}  {Marturii clienti }  {Intrebari frecvente}


 

COPYRIGHT © 2003 - 2011 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate.

Acest site este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica I.F., colaborator CaliVita International,
singurul responsabil de continutul acestuia.
Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google