Warning: session_start() [function.session-start]: open(/tmp/phpsessions/sess_919764b1d633aa99985405c45bf59edd, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/terapiin/public_html/terapii_naturiste/apiterapia/Produse-apicole-Nectar.php on line 3

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/terapiin/public_html/terapii_naturiste/apiterapia/Produse-apicole-Nectar.php:3) in /home/terapiin/public_html/terapii_naturiste/apiterapia/Produse-apicole-Nectar.php on line 3

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/terapiin/public_html/terapii_naturiste/apiterapia/Produse-apicole-Nectar.php:3) in /home/terapiin/public_html/terapii_naturiste/apiterapia/Produse-apicole-Nectar.php on line 3
Produse apicole - Nectarul
Calivita Logo


Suplimente Naturiste CALIVITA.
30% Reducere!  Promotii!


Daca ti-a placut situl meu,

ajuta-ma sa-l intretin
si sa-l imbunatatesc !


Doneaza pentru Terapii-naturiste.com

 GRATIS! Cartea
"Ghid de Medicina Naturista"

DVD Medicina naturista
Carte Medicina naturista

GRATIS! Cartea
"Secrete si Retete Culinare"


CD 10.000 de retete culinare
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile

GRATIS! Cartea
"Cure, Diete, Sfaturi

si Programe pentru Slabire"


CD Cure de slabire
Carte Cure de slabire

 

Enciclopedie Naturista

 

Remedii naturiste

 

Terapii alternative si complementare

 

 

 


Subscrie la canalul YOUTUBE

 

Produse apicole - Nectar

Nectarul este un lichid dulce zaharos, secretat de glandele nectarifere, care constituie alaturi de polen hrana de baza a albinelor.
Glandele nectarifere sau nectariile se întâlnesc pe toate organele vegetative, cu exceptia radacinilor.
 
Astfel, nectarinele se gasesc pe partile constituente ale florii, ca sépale, petale, stamine sau pe cârpele de asemenea pe frunze, stipele, bractee sau axe.

Dupa pozitia lor pe plante se diferentiaza doua categorii de glande: glande nectarifere florare, care sunt localizate în interiorul florii, pe diferite componente florale.
Astfel, la Tiliaceae si la Malvaceae nectaiiile sunt situate pe partea interna a sepalelor, la Berberidaceae si Ranunculaceae la baza petalelor, la Hippocastanaceae si Sapindaceae între petale si sépale, la Aceraceae si Cruciferae la baza staminelor, la Compositae si Onagraceae la baza stilului, la Umbelliferae în partea superioara a ovarului, la Labiatae si Hydrophyllaceae la baza carpelelor, la Papilionaceae si Rosaceae între androceu si gineceu etc.

Astfel, momentul optim de secretie la o serie de specii nectarifere se înregistreaza în cursul diminetii (8-14), ca de exemplu la floarea soarelui, salvie, isop, facelia etc, în timp ce la alte specii în cursul dupa-amiezii pâna seara târziu, ca de exemplu la teiul alb, teiul pucios etc,
în acest sens frecventa de zbor a albinelor este determinata de intensitatea secretiei de nectar, înregistrându-se frecventa maxima în momentul când plantele respective secreta cea mai mare cantitate de nectar cu cel mai ridicat continut în zahar.

Daca o planta nectarifera prezinta în cursul zilei doua maxime de secretie si frecventa albinelor pe florile respective înregistreaza doua maxime, corespunzatoare celor doua etape de secretie abundenta.
Productia de nectar variaza cantitativ si calitativ, în functie de specie, soi, varietate, vârsta plantei, pozitia florilor pe planta sau pe inflorescenta, culoarea florii, stadiul de înflorire etc.
Referitor la vârsta plantelor s-a constatat la unii arbori meliferi, ca de ex. La salcâm, jugastru etc, ca maximum de secretie nectarifera se înregistreaza în general la vârste mijlocii, respectiv 10-30 ani, în timp ce la plantatiile tinere 5-6 ani, sau la masivele de peste 50-55 ani, secretia de nectar este mai mica, iar recoltele de miere ce se obtin sunt mai slabe.

Concentratia optima a nectarului

Scaderea potentialului nectarifer la aceste specii este determinata nu numai de starea fiziologica mai slaba a arborilor batrâni, ci si de micsorarea treptata a numarului de flori pe arbore, respectiv pe unitatea de suprafata.
O mare variabilitate a productiei de nectar în timpul aceleiasi perioade de înflorire s-a înregistrat în cadrul lucrarilor de urmarire a evolutiei culesului la salcâm si tei.

Concentratia optima a nectarului este în jur de 40-50%, când randamentul la cules este ridicat, iar prelucrarea acestuia în miere este mult usurata.
Daca însa concentratia se afla sub 5% nectarul nu mai este cules de albine. Limita de acceptare în ceea ce priveste concentratia nectarului este în functie de abundenta florei melifere si de anotimp.
Primavara si vara de exemplu, când exista în general o flora bogata, albinele sunt mai exigente si cerceteaza numai florile al caror nectar prezinta o concentratie mai ridicata (30-40% zahar), în timp ce primavara timpuriu si toamna, când florile sunt rare, limita de acceptare a concentratiei scade pâna la 7-10% zahar.

Alte produse apicole

Ceara de albine

Laptisor de matca

Mana

Pastura

Polen

Propolis

Venin de albine[ Magazin Produse Calivita ]  [ Cumpara mai ieftin ]   [ Promotii

  [ Cumpara DVD-uri ]  [ Cumpara Carti electronice ]  [ Marturii clienti

{ Cum comand? }  { Cum platesc? }  { Despre livrare }   { FAQ } { Contact }
[ Afacerea Calivita ] [ Cum devin membru ] [ Avantaje ] [ Pasi catre succes ]

Urmareste-ne pe Youtube si Facebook


Copyright © 2003-2017 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate .

Acest site (cu peste 3.000 de pagini) este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica,
colaborator CaliVita International, singurul responsabil de continutul acestuia.

Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google

Warning: Unknown: open(/tmp/phpsessions/sess_919764b1d633aa99985405c45bf59edd, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp/phpsessions) in Unknown on line 0