Calivita Logo


Suplimente Naturiste CALIVITA.
30% Reducere!  Promotii!


Daca ti-a placut situl meu,

ajuta-ma sa-l intretin
si sa-l imbunatatesc !


Doneaza pentru Terapii-naturiste.com

 GRATIS! Cartea
"Ghid de Medicina Naturista"

DVD Medicina naturista
Carte Medicina naturista

GRATIS! Cartea
"Secrete si Retete Culinare"


CD 10.000 de retete culinare
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile

GRATIS! Cartea
"Cure, Diete, Sfaturi

si Programe pentru Slabire"


CD Cure de slabire
Carte Cure de slabire

 

Enciclopedie Naturista

 

Remedii naturiste

 

Terapii alternative si complementare

 

 

 


Subscrie la canalul YOUTUBE

 

Produse apicole - Veninul de albine

Un alt produs folosit in medicina este veninul de albine. Virtutile terapeutice ale veninului de albine sunt cunoscute de foarte multa vreme, chiar din antichitate. Ele au fost semnalate de crescatorii de albine, care au observat ca articulatiile dureroase reumatismale deveneau indolore ca urmare a intepaturilor de albine. Astfel s-a descoperit ca veninul de albine exercita evidente actiuni antireumatice.

 

Acest venin are in componenta sa acidul formic, clorhidric, ortofosforic, saruri minerale, acizi organici volatili, un important ferment (fosfataza), unele antibiotice, histamina, hialuronidaza si aminoacizi bogati in sulf ca metionina si cistina. Acestia din urma stimuleaza secretia de cortizon de catre glandele suprarenale. De asemenea veninul este bactgericid.

Veninul de albine este un lichid produs de albine īn glandele speciale si depozitate īn vezica de venin lichid, pe care īl elimina cu acul (cu vezica cu tot) cānd sunt īn pericol.
Este posibil a exista diferente īn calitatea veninului īn functie de alimentatie, vārsta, sezon, rasa etc. dar acestea sunt īnca insuficient cercetate.
Veninul de albine este o substanta organica foarte complexa. Este un lichid incolor, dens, usor solubil īn apa, se solidifica īn 20 minute īn contact cu aerul.

Albinele au cantitati maxime de venin primavara si vara. Mai mult cānd sunt tinere, cantitatea maxima o au īn jurul vārstei de 15 zile, decāt cānd sunt īn vārsta. Fiecare albina are īn medie 0,1 mg. venin la fiecare īntepatura. In decursul vietii ei poate fabrica pāna la 20 mg. Veninul dizolvat īn apa se inactiveaza foarte rapid.

Nu se cunosc sortimente naturale de venin. In medicina se poate vorbi de unele sortimente artificiale pentru aplicarea veninului ca medicament.
Veninul de albine cel mai activ si natural se pastreaza si se prezinta īn vezica de venin a albinei vii īn stup. Deci, la stupina este cea mai eficienta cura posibila, chiar daca este cea mai primitiva.

Veninul, īn contact cu aerul sau apa se inactiveaza rapid. De aceea, medical putem dispunem de venin activ numai liofilizat si prezentat īn fiole sterile. Fiolele cu substanta liofilizata trebuie tinute ermetic īnchise, la adapost de lumina, caldura, umiditate si contaminare.
Substanta naturala se altereaza foarte rapid. Substanta liofilizata īn vid, la rece, pastrata la temperaturi scazute sub 4°C la adapost de lumina, umiditate si contaminare, se considera a fi valabila 6-12 luni.

 

Tratarea reumatismului cu veninul de albine

 

Pentru tratarea reumatismului cu veninul de albine se procedeaza prin:

  • intepaturi directe de albine;

  • injectii intradermice cu venin in prealabil purificat si fiolat;

  • administrarea de apitoxina sub forma de pomada;

  • administrarea pe calea inoforezei, respectiv pe calea introducerii de venin de albine in organism cu ajutorul curentului electric continuu;

  • practicarea acupuncturii cu diverse produse de provenienta apicola.

Este absolut necesar ca tratamentul sa fie facut sub control medical, evaluandu-se periodic urina pentru a se vedea daca nu au aparut urme de zahar sau albumina. Exista posibilitatea ca veninul de albine sa produca reactii alergice, eruptii dermice sau soc anafilactic.

Alte produse apicole

Ceara de albine

Laptisor de matca

Mana

Nectar

Pastura

Polen

Propolis

 

Un articol interesant despre Tratamentul cu venin de albine
scris de Dl. Jan Gilcescu (http://www.beevenomous.epsicom.com)[ Magazin Produse Calivita ]  [ Cumpara mai ieftin ]   [ Promotii

 

{ Cum comand? }  { Cum platesc? }  { Despre livrare }   { FAQ } { Contact }
[ Afacerea Calivita ] [ Cum devin membru ] [ Avantaje ] [ Pasi catre succes ]

Urmareste-ne pe Youtube si Facebook

Copyright © 2003-2018 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate .

Acest site (cu peste 3.000 de pagini) este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica,
colaborator CaliVita International, singurul responsabil de continutul acestuia.

Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google