Calivita Logo


Suplimente Naturiste CALIVITA.
30% Reducere!  Promotii!


Daca ti-a placut situl meu,

ajuta-ma sa-l intretin
si sa-l imbunatatesc !


Doneaza pentru Terapii-naturiste.com

 GRATIS! Cartea
"Ghid de Medicina Naturista"

DVD Medicina naturista
Carte Medicina naturista

GRATIS! Cartea
"Secrete si Retete Culinare"


CD 10.000 de retete culinare
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile

GRATIS! Cartea
"Cure, Diete, Sfaturi

si Programe pentru Slabire"


CD Cure de slabire
Carte Cure de slabire

 

Enciclopedie Naturista

 

Remedii naturiste

 

Terapii alternative si complementare

 

 

 


Subscrie la canalul YOUTUBE

 


Masajul terapeutic

Inceputurile medicinei "pozitive" chineze se plaseazã acum 8 milenii. Medicii Masajul terapeuticchinezi considerã obiectele si fenomenele în interrelatii nesfarsit de bogate si subtile, considerã întrega fire ca un tot organic. Componentele principale ale lumii sunt aceleasi la fiecare nivel al existentei concrete, iar macrocosmosul se reflectã fidel în microcosmos.


Astfel a fost structuratã o doctrinã a celor 5 elemente: lemnul, focul, apa, pãmantul, metalul, care sunt privite ca entitãti dinamice, capabile sã se transforme într-o anume ordine, unele în altele.
Acesteia i s-a alãturat doctrina despre principiile antagoniste YIN si YANG. Intelesul originar al primului pare a fi fost "cel luminat", iar al celuilalt "cel umbrit". Cele douã principii antagonice se manifestã în corelatii permanent schimbate, dominand cand unul cand altul, alternarea lor determinand ritmurile cosmice, biologice si istorice.
In practica vindecãtoare chinezã se utilizeazã pe scarã largã masajul.

 

CUM SE EXECUTÃ MASAJUL MANUAL

Masajul se poate executa de cãtre o persoanã specializatã în reflexoterapie sau de cãtre pacient, în acest caz se numeste automasaj. In cazul automasajului, bolnavul trebuie sã cunoascã de ce boalã suferã, care sunt punctele reflexe corespondente afectiunii, ordinea si durata de masare pentru fiecare punct reflex, perioada optimã pentru masaj.
Cand masajul (automasajul) se executã profilactic, o importantã deosebitã o are ordinea în care se executã masarea diferitelor puncte, evitarea depozitãrii toxinelor în punctele refelxe, care tind sã blocheze partial circulatia sanguinã sau lmfaticã, permitand astfel instalarea afectiunilor la organele aflate la distantã.

Se va insista pe zonele renale, uretere, vezicã urinarã, sistem limfatic, cap, stomac, intestine, ficat.
MasajCand masajul este fãcut de un expert în reflexoterapie, atat el cat si pacientul trebuie sã se gãseascã în pozitii confortabile, relaxante, specifice punctelor care trebuiesc masate. Astfel, pentru masajul palmar, pacientul poate adopta pozitia sezand într-un fotoliu sau culcat cu fata în sus pe o canapea.

Terapeutul se va aseza comod pe un scãunel, mai jos decat pacientul, sau lateral langã canapea. Pentru masarea zonelor din coloana vertebralã, pacientul va sta culcat cu fata în jos, cu capul într-o parte, mainile întinse lejer pe langã corp. In cazul masãrii tãlpilor, pacientul va sta culcat cu fata în sus, cu picioarele întinse, relaxat, iar terapeutul va sta la picioarele acestuia, pe un scãunel, mai jos decat pacientul. Piciorul care trebuie masat se aseazã pe genunchiul terapeutului, iar sub genunchiul pacientului se va pune o pernã. Din aceastã pozitie se maseazã majoritatea punctelor reflexe pentru: rinichi, ficat, splinã, stomac, plãmani, ochi, urechi, sinusuri, cap, tiroidã, paratiroidã, intestine, umeri, sani, limfe, gat, coloanã etc.


Masarea punctelor din pãrtile laterale ale picioarelor (reflexoterapia pentru prostatã, hemoroizi, anexe, testicole, vagin, uretrã) solicitã ca pacientul sã întoarcã piciorul lateral, pe o parte sau alta. Dupã ce atat pacientul cat si terapeutul s-au instalat comod, s-au eliminat zgomotele sau orice perturbare din exterior, se poate începe masajul printr-o usoarã si scurtã masare a tãlpilor, apoi cu varful degetului mare de la manã se palpeazã punctul corespunzãtor, se continuã cu apãsãri usoare, care vor creste în intensitate, panã la limita suportatã de pacient, urmãrindu-i-se reactiile. Se va evita folosirea unguentelor, deoarece degetele pot aluneca pe punctele de lucru si nu se va obtine eficacitatea doritã.

Masajul se face prin presare si (sau) miscãri circulare.Masaj
Cand se maseazã zone întinse (traseul vezicii urinare, uretere, rinichi), sensul de lucru este dinspre cãlcai spre degete si nu invers, iar în cazul intestinului gros, se va masa în sensul de evacuare, ascendent, transversal, descendent. Se va lucra aproximativ 30 de secunde cu fiecare manã, prin rotatie, permitand astfel relaxarea mainilor.


Zonele supuse masajului trebuie sã fie sãnãtoase, fãrã traumatisme sau afectiuni inflamatorii, dermatologice, bãtãturi, cu o igienã riguros respectatã. Durata sedintelor de tratament si numãrul punctelor reflexe care se pot masa în cadrul unei sedinte vor fi strict individualizate, în functie de bioritmurile specifice si în raport cu starea de functionare a organului de detoxifiere, filtrare si eliminare. Nu este indicat a se disloca mai multe toxine decat poate elimina rinichiul si detoxifia ficatul, splina, sistemul limfatic. Dacã nu se tine cont de aceasta, toxinele vor circula liber în corp, creand unele simptome ca ameteli, somnolentã, cefalee si alte dereglãri, care afecteazã starea generalã.

Mai multe informatii despre reflexoterapie si masajul terapeutic puteti gasi in articolele urmatoare:


[ Magazin Produse Calivita ]  [ Cumpara mai ieftin ]   [ Promotii

 

{ Cum comand? }  { Cum platesc? }  { Despre livrare }   { FAQ } { Contact }
[ Afacerea Calivita ] [ Cum devin membru ] [ Avantaje ] [ Pasi catre succes ]

Urmareste-ne pe Youtube si Facebook

Copyright © 2003-2018 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate .

Acest site (cu peste 3.000 de pagini) este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica,
colaborator CaliVita International, singurul responsabil de continutul acestuia.

Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google