Calivita Logo


Suplimente Naturiste CALIVITA.
30% Reducere!  Promotii!


Daca ti-a placut situl meu,

ajuta-ma sa-l intretin
si sa-l imbunatatesc !


Doneaza pentru Terapii-naturiste.com

 



GRATIS! Cartea
"Ghid de Medicina Naturista"

DVD Medicina naturista
Carte Medicina naturista

GRATIS! Cartea
"Secrete si Retete Culinare"


CD 10.000 de retete culinare
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile

GRATIS! Cartea
"Cure, Diete, Sfaturi

si Programe pentru Slabire"


CD Cure de slabire
Carte Cure de slabire

 

Enciclopedie Naturista

 

Remedii naturiste

 

Terapii alternative si complementare

 

 

 


Subscrie la canalul YOUTUBE

 

 

Degeraturile

In sezonul rece, cu temperaturi foarte scazute, oamenii sufera de frig si se pling de consecintele frigului. Unii sunt doar raciti, gripati, prezinta reactivari reumatice, femeile pot acuza cistite, vaginite, salpingite, altii ajung in hipotermie accentuata, degerati sau chiar inghetati. Oboseala, alimentatia deficitara, denutritia, unele boli cronice preexistente (anemii, infectii, artrite), alcoolismul, imbracamintea si incaltamintea subtire si nu in ultimul rind expunerea prelungita la frig sunt factori favorizanti ai tulburarilor care pot aparea. Un factor agravant il constituie asocierea la frig a umezelii si curentilor de aer.
Cei ajunsi in acest stadiu se opresc din drum sa se odihneasca, deseori culcindu-se chiar in zapada. Daca in acest moment nu intervin salvatorii, decesul poate surveni in 3-6 ore.

Alcoolul si frigul

Vechea conceptie ca o bautura alcoolica creste nivelul de suportabilitate al frigului este gresita. Exploratorii polari nu consuma alcool, asa cum nu beau alcool nici alpinistii adevarati. Consumul de alcool favorizeaza degeraturile, scade rezistenta organismului si predispune la somn. Vasodilatatia pasagera pe care o realizeaza incalzeste temporar extremitatile corpului, dar rezultatele locale sunt de scurta durata. in plus alcoolicii sunt in mod particular mult mai sensibili la frig. Deseori starea lor se poate agrava la temperaturi bine tolerate de populatia normala.
Bauturile calde (ceaiul, vinul fiert) sunt de asemenea contraindicate in timpul eforturilor la frig pentru ca pot determina transpiratii abundente. Senzatia placuta imediata dupa o bautura calda, poate deveni un chin dureros cind corpul incepe sa transpire si se simte pe corp imbracamintea uda si rece.
Transpiratia in sezonul rece este nociva si trebuie evitata gradindu-se cu intelepciune eforturile fizice. Trebuie evitata oboseala excesiva, pastrindu-se fortele pentru a iesi din situatia severa la care supune gerul corpul omenesc.

Joaca copiilor pe geruri mari trebuie supravegheata pentru ca acestia sa nu transpire. Copiii trebuie educati sa-si schimbe lenjeria uda de transpiratie atunci cind este cazul, prevenind congestiile pulmonare sau pneumoniile.
imbracamintea trebuie sa fie larga, calduroasa si impermeabila la vint si umezeala. Miinile trebuie protejate cu manusi impermeabile, iar incaltamintea sa fie cu un numar mai mare decit piciorul.
Picioarele trebuie sa fie curate, ciorapii sa fie din bumbac sau lina, nu din fibre sintetice.
Caciula, daca se poate, trebuie sa fie larga ca sa acopere urechile. Ea protejeaza capul nu numai impotriva frigului, dar si in cazul unor caderi accidentale.
Hrana in sezonul rece trebuie sa cuprinda mai multe dulciuri, fainoase, grasimi si vitamine.
Fumatul in aceasta perioada ar trebui redus sau este indicat sa se renunte definitiv la tigara pentru ca nicotina are actiune vasoconstrictoare, favorizind degeraturile.
Statul in zapada si umezeala trebuie redus la maxim. Este bine ca orice turist experimentat sa plece la drum in perioada rece cu ciorapi de rezerva, iar raminerea in zapada sa fie cit mai mult scurtata ca timp.


Degeraturile sunt leziuni profunde si grave ale persoanelor inghetate. Ele rezulta dupa o expunere prelungita la frig intens asociata cu umiditatea. Degeraturile apar mai des la membrele inferioare. La inceput apare un eritem, o inrosire a tegumentelor insotita de furnicaturi si mincarimi locale. Treptat, segemntele lezate incep sa se umfle, sa se edematieze si sa fie tot mai dureroase. Aceasta tumefiere a picioarelor il face pe inghetat sa-si desfaca sireturile la incaltaminte sau in situatii mai grave chiar sa renunte la incaltaminte. Pe masura ce leziunile locale avanseaza, durerile dispar. Roseata tegumentelor trece in cianoza (invinetire), fapt care arata gravitatea tulburarilor circulatorii. Daca in acest moment se instituie tratament adecvat, sunt sanse ca in citeva zile aceste leziuni sa dispara. Daca leziunile evolueaza spre ulceratii si gangrene ale tesuturilor profunde, se formeaza flictene (basici) cu continut sanguinolent si se ajunge la mortificari locale, cu semne grave de infectie. Mirosul segmentelor gangrenate (degete, antepicioare, picioare) este neplacut. Rezolvarea in acest stadiu este amputatia. Sechelele dupa degeraturi sunt si mai severe: arterite, impotente functionale, sensibilizari crescute la temperaturi joase.

Conduita fata de un inghetat urmareste in primul rind scoaterea acestuia din frig. incaperea in care este dus inghetatul nu trebuie sa fie prea calda. incalzirea trebuie facuta treptat si in nici un caz linga sursa de caldura. Hainele persoanei inghetate se vor schimba cu altele uscate, curate si calduroase. Corpul si zonele afectate de frig se vor masa si frictiona cu alcool si cu unguente cu vitamine. Persoana afectata va primi bauturi la temperatura camerei, apoi mai calde, impreuna cu stimulente cardiace, putina cafea, putin alcool, iar daca starea este grava, trebuie combatut socul. Cei aflati in stare grava trebuie transportati la spital. Daca nu respira bine, se face respiratie artificiala prin miscari ale membrelor sau prin tehnicile gura la gura sau gura la nas.

Tratamente naturiste:


- Se pot face bai alternante calde-reci, in care se pune cimbru si se fac frectii cu alifie cu vasc.
- Bai, cataplasme cu infuzie preparata din 15-20 gr. de flori de galbenele la 1 litru de apa.
- Comprese cu 10 ml tinctura de galbenele la 100 ml apa fiarta si racita.
- Bai locale sau prisnite cu infuzie din 20 gr. schinel la 1 litru de apa.
- Bai locale cu decoct din 20-30 gr coaja de stejar la 1 litru de apa.
- Comprese locale de infuzie din urmatoarele plante: 10 gr flori de musetel, 20 gr galbenele, 20 gr. menta, 25 gr coaja de stejar, 25 gr radacina de tataneasa, se fierbe 10 minute, la foc domol, se prepara din 2 linguri de amestec de plante, la o cana de apa.

Dr. Doina Teodora, medic specialist pe Medicina Fizica, Recuperare si Balneologie in Craiova si totodata medic cu specializari in Medicina Alternativa (remedii pe baza de produse naturiste, biorezonanta, psihologie si psihoterapie) va ofera o schema detaliata de tratament natural pentru Degeraturi.

 


 


[ Magazin Produse Calivita ]  [ Cumpara mai ieftin ]   [ Promotii

 

{ Cum comand? }  { Cum platesc? }  { Despre livrare }   { FAQ } { Contact }
[ Afacerea Calivita ] [ Cum devin membru ] [ Avantaje ] [ Pasi catre succes ]

Urmareste-ne pe Youtube si Facebook

Copyright © 2003-2018 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate .

Acest site (cu peste 3.000 de pagini) este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica,
colaborator CaliVita International, singurul responsabil de continutul acestuia.

Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google