Calivita Logo


Suplimente Naturiste CALIVITA.
30% Reducere!  Promotii!


Daca ti-a placut situl meu,

ajuta-ma sa-l intretin
si sa-l imbunatatesc !


Doneaza pentru Terapii-naturiste.com

 GRATIS! Ebook
"Ghid de Medicina Naturista"


DVD Medicina naturista
Carte Medicina naturista

GRATIS! Ebook
"Secrete si Retete Culinare"CD 10.000 de retete culinare
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile

GRATIS! Ebook
"Cure, Diete, Sfaturi

si Programe pentru Slabire"


CD Cure de slabire
Carte Cure de slabire

 

Enciclopedie Naturista

 

Remedii naturiste

 

Terapii alternative si complementare

 

 

 


Subscrie la canalul YOUTUBE

 

Fructe si calorii

Ananasul

Descoperit de Cristofor Columb in Antile, deliciosul ananas a ajuns in Europa abia in secolul al XVI-lea. Aici el si-a cistigat repede adepti, fiind cultivat ulterior in sere.

 

100 de grame de ananas proaspat contin:

? Calorii: 52;

? Glucide: 12 g;

? Indice glicemic: 66;

? Fibre: 1,2 g;

? Vitamina C: 25 mg.

100 de grame de ananas din compot contin:

? Calorii: 83;

? Glucide: 20 g;

? Fibre: 3 g;

? Vitamina C: 15mg;

? Vitamina E: 3,2 mg.

Banana

Bananierul este o planta erbacee, lipsita de trunchi lemons, ale carui tulpini dispar Banana dupa perioada de formare a fructelor. Iata de ce Buddha a facut din bananier simbolul fragilitatii lucrurilor. Inteleptul meditind asupra caracterului trecator al lucrurilor, infatisat la poalele unui bananier, reprezinta una din temele clasice ale picturii chineze. Bananierul a existat in acelasi timp, din cele mai vechi timpuri, si in America, incasii considerindu-l un arbore productiv. Bogat in amidon, acesta este un aliment tipic pentru tarile tropicale.

100 de grame de fruct contin:

? Calorii: 83;

? Glucide: 19 g;

? Indice glicemic: 54;

? Fibre: 3,4 g;

? Vitamina C: 10 mg.

Caisa

Caisul a fost cunoscut in China inca de acum 5.000 de ani. Dupa ce a traversat India si Persia, el a ajuns pe malul Mediteranei. Fructul sau foarte nutritiv, racoritor, astringent (in stare proaspata), laxativ (in stare uscata) il recomanda in anemii, astenii, insomnii, convalescente, diaree sau constipatie.

100 de grame de caise proaspete contin:

? Calorii: 44;

? Glucide: 10g;

? Indice glicemic: 31;

? Fibre: 2,1 g;Ananas

? Vitamina C: 7 mg.

100 de grame de caise uscate contin:

? Calorii: 27;

? Glucide: 63 g;

? Fibre: 3 g;

? Vitamina C: 2,5 mg.

Curmala

Fructe ale palmierului, curmalele sint cunoscute din cele mai vechi timpuri. In Sumer, Mesopotamia, curmalul era considerat un arbore sacru. In Biblie, el este simbolul celui drept, daruit cu binecuvintarea cerului. In Egipt, curmalele faceau parte din alimentatia cotidiana, iar arborele a servit la sculptarea coloanelor ce simbolizau stilpii pe care se sprijinea lumea. Valoarea energetica si savoarea deosebita au facut din curmale un aliment si un medicament in acelasi timp (ele previn imbatrinirea, iar dupa unele date sint anticanceroase).

100 de game de curmale contin:

? Calorii: 30;

? Glucide: 73 g;

? Fibre: 8,7 g;

? Magneziu: 59 mg.

Grepfrutul

Originar din Asia, el s-a cultivat vreme indelungata in India si Japonia, dupa care a Grepfruitajuns in Florida. Fructul de grepfrut este aperitiv, tonic, depurativ, digestiv, fiind indicat in anorexii, dispepsii, insuficienta biliara, afectiuni febrile si pulmonare.

100 de grame de fruct contin:

? Calorii: 43;

? Glucide: 10 g;

? Indice glicemic: 25;

? Fibre: 0,6;

? Vitamina C: 40 mg;

? Magneziu: 10 mg.

Kiwi

Kiwi (numele sau adevarat fiind actinidia) este un fruct originar din China. Bogat in vitamina C, el protejeaza organismul contra multor maladii. Este un excelent fruct de iarna.

100 de grame de fruct contin:

? Calorii: 57;

? Indice glicemic: 53;

? Fibre: 1,5 g;

? Vitamina C: 94 mg;

? Magneziu: 27 mg.

Lamiia

Se presupune ca lamiiul este originar din India, din partea de nord a acesteia. De aici, el a ajuns in China, catre 1900 i.Hr., pentru a reveni apoi in Persia. In jurul anilor 900, lamiiul a ajuns pe coastele Mediteranei, fiind cultivat mai ales in Spania si Portugalia. Fructul este racoritor, tonic al sistemului nervos central, diuretic, antiscorbutic, remineralizant, depurativ. Este indicat in anemii, astenii, TBC, demineralizari, crestere, convalescenta, reumatisme, ateroscleroza, precum si astm, bronsita, gripa, cefalee.

100 de grame de fruct contin:

? Calorii: 32;

? Glucide: 8 g;

? Fibre: 1 g;

? Vitamina C: 80 mg.

Mandarina

Originar din China, mandarinul a fost sacralizat la Pekin. Aici, fiii cerului i-au acordat omagiul cuvenit, inainte ca el sa ia drumul matasii si sa ajunga in Europa, pe coastele Mediteranei. Ca proprietati, mandarina este comparabila cu portocala, dar contine mai putine minerale. Fructul este energetic si inlesneste evacuarea intestinala.

100 de grame de fruct contin:

? Calorii: 47;

? Glucide: 11 g;

? Fibre: 1,9 g;

? Vitamina C: 30 mg;

? Calciu: 33 mg.

Marul

Plasat sub protectia Pomonei, zeita abundentei, marul era des cultivat in livezile dinMarul antichitate. Marul a avut de-a lungul istoriei mai multe sensuri, fiind considerat un mijloc al cunoasterii, Arbore al vietii sau al Stiintei binelui sau raului: marul Discordiei, atribuit lui Paris, merele de aur din Gradina Hesperidelor, marul mincat de Adam si Eva etc. In afara de aceasta, marul ca fruct a fost considerat un aliment-medicament, devenind un punct de referinta in alimentatia dietetica. Este tonic, racoritor, antiseptic intestinal, depurativ sanguin si este indicat in astenii, surmenaj, reumatism, artritism, stari febrile, insomnii, nervozitate, cefalee.

100 de grame de mere contin:

? Calorii: 51;

? Glucide: 12 g;

? Indice glicemic: 38;

? Fibre: 2 g;

? Vitamina C: 5 mg;

? Magneziu: 12 mg.

Para

Parul este originar probabil din partea de nord a Indiei. In China, floarea sa alba era considerata simbol de doliu si al caracterului efemer al existentei. Desi a existat mult timp in stare salbatica, fructele sale raminind putin comestibile, romanii din timpul lui Pliniu cunosteau peste 40 de varietati de par. Fructul este depurativ, laxativ, remineralizant si nutritiv, fiind indicat in anemii, surmenaj, TBC.

100 de grame de fruct contin:

? Calorii: 55;

? Glucide: 13 g;

? Indice glicemic: 37;

? Fibre: 2,3 g;

? Vitamina C; 3 mg;

? Magneziu: 7 mg.

Piersica

Piersicul in floare era celebrat in China si Japonia, fiind un simbol al innoirii si al Piersicafecunditatii. Sarbatorile tinute in Japonia in cinstea florilor de piersic (Momo) adauga la aceasta si notiunea de puritate si fidelitate. Piersicul a traversat apoi India si Persia, pentru a ajunge la romani, care l-au primit cu bratele deschise.

100 de grame de fruct contin:

? Calorii: 50;

? Glucide: 12 g;

? Indice glicemic: 42;

? Fibre: 1,4;

? Vitamina C: 8 mg;

? Magneziu: 8 mg.

Portocala

Originar din China, portocalul a urmat ca si mandarinul drumul matasii. Ulterior, el a ajuns pe coastele Mediteranei, facind parte, alaturi de maslini, din peisajul mediteranean. Portocalele sint unele din cele mai bune fructe de iarna, suplinind carentele vitaminice. Portocala este remineralizanta, antiinfectioasa, digestiva, diuretica si laxativa. Este indicata in convalescente, anemii, anorexii, demineralizari si prevenirea bolilor infectioase.

100 de grame de fruct contin:

? Calorii: 39;

? Glucide: 8,5 g;

? Indice glicemic: 44;

? Fibre: 2 g;

? Vitamina C; 50 mg;

? Magneziu: 13 mg.

Prunul

In pictura Extremului Orient, prunul este in primul rind un simbol al primaverii, dar in acelasi timp, inflorind la sfirsitul acesteia, el indica reinnoirea, tineretea care se afla pe punctul de a se manifesta. In Japonia, prunul apare printre plantele purtatoare de noroc. Fructele prunului sint energetice, diuretice, laxative, fiind indicate in astenii, anemii, surmenaj, ateroscleroza.

100 de grame de fruct contin:

? Calorii: 52;

? Glucide: 12 g;

? Fibre: 2,5;

? Vitamina C: 3 mg;

? Magneziu: 8 mg.

Smochina

Smochinele sint unele din fructele cele mai cunoscute in vechime. In Egipt, smochinul avea un sens initiatic, fructele fiind degustate de preoti, inainte de ceremonii. Ele mai erau utilizate in terapeutica. Pliniu, spre exemplu, recomanda smochinele, afirmind ca ele sint hrana atletilor. Smochinele sint tonifiante, nutritive, diuretice si laxative, fiind recomandate in astenii, stari acute, inflamatii urinare si pulmonare. Ele se recomanda copiilor, adolescentilor, convalescentilor, batrinilor si sportivilor.

100 de grame de smochine proaspete contin:

? Calorii: 54;

? Glucide: 12 g;

? Fibre: 2,5;

? Potasiu: 250 mg;

? Calciu: 42 mg;

? Magneziu: 20 mg.

100 de grame de smochine uscate contin:

? Calorii: 27;

? Glucide: 62 g;

? Fibre: 18,5;

? Potasiu: 983 mg;

? Magneziu: 70 mg.

Strugurele

Vita-de-vie trecea, in regiunile din jurul vechiului Israel, drept un arbore sacru fiind, alaturi de maslin, unul dintre arborii mesianici.

Textele evanghelice fac din vie un simbol al impatiei cerului, al carui rod este Euharistia.

Strugurele de masa, alb sau negru, este un fruct excelent, ornind mesele de mii de ani. Este diuretic, remineralizant, energetic, stimulant si decongestionant hepatic, fiind recomandat in anemii, convalescente, remineralizare, dispepsii, dermatoze, intoxicatii.

100 de grame de struguri proaspeti contin:

? Calorii: 73;

? Glucide: 16 g;

? Indice glicemic: 46.

100 de grame de struguri uscati contin:

? Indice glicemic: 64;

? Fibre: 0,9 g;

? Vitamina C: 4 mg;

? Magneziu: 7 mg.

In cartea "Tratarea bolilor cu ajutorul legumelor, <b>Tratarea bolilor cu ajutorul legumelor, fructelor fructelor si cerealelor" veti gasi descrierile, continutul in substante minerale, proprietatile, indicatiile terapeutice si modul de folosire pentru toate fructele, legumele, cerealele si plantele medicinale, aranjate in ordine alfabetica.

In aceasta carte sunt prezentate:

  • 34 de fructe (incepand cu afina, aluna, ananasul, anghinarea si terminand cu smochina, strugurii si zmeura)
  • 21 de legume (arahida, arpagicul, bostanul ... telina, usturoiul, varza)
  • 12 cereale (floarea soarelui, graul, hrisca ... orzul, ovazul, secara)
  • 98 de plante medicinale (anasonul, asmatuiul, albastrelele, arnica ... urzica, vascul, valeriana, volbura)

De asemenea, in cartea mentionata veti mai gasi:

  • 30 de ceaiuri medicinale de larga circulatie (antiastmatic, antibronsitic, anticolitic ... sedativ, sudorific, tonic)
  • zeci de retete de bauturi (sucuri, siropuri, infuzii, decocturi) avand proprietati terapeutice deosebite in tratarea unor afectiuni diverse (cardiovasculare, respiratorii, digestive, urinare etc.)
  • 149 de termeni de specialitate definiti pe intelesul tuturor (abces, acnee, acuitate, acut, analgezic .... varice, venotonic, vasodilatator)Vinarita
  • 32 de plante medicinale folosite in industria farmaceutica (aloe, angelica, brandusa, ciumafaie .... spanzul, toporasii, vinarita)
  • index alfabetic al afectiunilor, descrierea plantelor medicinale utilizate in fiecare caz si actiunea lor (abcese, acnee, aftoza bucala, amigdalite ... ulcer, urticarie, varice, viermi intestinali)

Aceasta carte se adreseaza atat celor interesati sa-si conserve sanatatea, cat si bolnavilor dispusi sa faca totul pentru a o redobandi. Prin continutul si modul cum a fost realizata, cartea "Tratarea bolilor cu ajutorul legumelor, fructelor si cerealelor" se adreseaza mai putin cunoscatorilor (specialistilor), fiind scrisa pe intelesul oamenilor obisnuiti.


[ Magazin Produse Calivita ]  [ Cumpara mai ieftin ]   [ Promotii

 

{ Cum comand? }  { Cum platesc? }  { Despre livrare }   { FAQ } { Contact }
[ Afacerea Calivita ] [ Cum devin membru ] [ Avantaje ] [ Pasi catre succes ]

Urmareste-ne pe Youtube si Facebook

Copyright © 2003-2018 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate .

Acest site (cu peste 3.000 de pagini) este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica,
colaborator CaliVita International, singurul responsabil de continutul acestuia.

Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google