Calivita Logo


Suplimente Naturiste CALIVITA.
30% Reducere!  Promotii
+ Transport Gratuit/ Plata in rate

Cumpara ieftin produse Calivita

 



Enciclopedie Naturista

Remedii naturiste

Ceaiuri, sucuri si siropuri naturale

Terapii alternative si complementare

Plante medicinale

Gratis! Carti Electronice

Ghid de Medicina Naturista


CD Medicina naturista
Carte Medicina naturista

Retete Culinare
pentru toate gusturile



CD 10.000 de retete culinare
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile

Stil de Viata Sanatos
Cure, Diete, Sfaturi


CD Cure de slabire
Carte Cure de slabire

Afaceri pe Internet-
Ghidul succesului online

CD Afaceri pe Internet
Carte Afaceri pe Internet

Cosul de cumparaturi

Produse Calivita selectate
pentru comanda:

 Momentan, cosul dvs. este gol.


 Comanda telefonica:

 ► 0727.359.797 - Dan


 ► Cum poti sa comanzi
 ► Expediere si plata
 ► Livrare si taxe
 

Blog de Medicina Naturista

Articole Gratuite

Carti electronice Gratuite


Subscrie la canalul YOUTUBE

Daca ti-a placut situl,
poti sa-mi iei o cafea!


Doneaza pentru Terapii-naturiste.com

Asistenta Clienti

Carbohidratii si enzimele

LA CE SUNT NECESARI CARBOHIDRATII ?

 
Carbohidratii, gogorita nutritionistilor dezinformati, sunt principalii furnizori de energie ai trupului nostru. In timpul digestiei, amidonul si zaharurile - principalele tipuri de carbohidrati - sunt descompuse in glucoza, cunoscuta si sub numele de zahar sangvin. Acesta asigura energia necesara pentru functionarea creierului si a sistemului nervos central. Cu totii avem nevoie de carbohidrati in meniurile noastre zilnice, astfel ca proteinele responsabile cu formarea tesuturilor sa nu fie irosite pentru furnizarea de energie atunci cand ele ar fi solicitate la refacerea unui tesut distrus.

Carbohidratii au acelasi continut caloric ca si proteinele.
Daca mancati o cantitate prea mare de carbohidrati, mai mare decat cea care poate fi convertita in glucoza sau glicocen (depozitat in ficat si in muschi), rezultatul obtinut, stim prea bine, este constituit din grasimi; cand corpul are nevoie de mai mult combustibil , grasimile sunt transformate inapoi in glucoza si scade greutatea corporala. Insa nu trebuie sa reduceti prea mult cantitatea de carbohidrati ingerata. Ei sunt la fel de importanti pentru sanatatea organismului ca toti ceilalti nutrienti si contin aceleasi patru calorii per gram ca si proteinele. Desi nu exista doze oficial recomandate, minimul zilnic necesar pentru a evita cetoza (aciditatea crescuta a sangelui ca urmare a utilizarii lipidelor in scop energetic) este de 50 g.

ADEVARUL DESPRE ENZIME

Enzimele sunt necesare pentru digestie, deoarece inlesnesceliberarea vitaminelor, mineralelor si aminoacizilor din alimente. Ele actioneaza asemeni unor catalizatori, adica au capacitatea de a determina o reactie interna fara ca ele insele sa fie modificate sau distruse in cursul procesului. Anumite conditii termice pot distruge enzimele. Sursa cea mai eficienta de enzime o constituie fructele, legumele, ouale, carnea si pestele - crude, negatite. Fiecare enzima actioneaza asupra unui anumit aliment, nici una n-o poate inlocui pe cealalalta. Cantitatea redusa, insuficienta, sau absenta fie si a unei singure enzime pot determina imbolnavirea organismului. Enzimele al caror nume se sfarseste in "aza" au fost denumite pornind de la substanta alimentara asupra careia actioneaza. De exemplu, enzima corespunzatoare fosforului se numeste fosfataza; cea care prelucreaza zaharul este zaharaza.

Pepsina este o enzima digestiva vitala care descompune proteinele alimentare transformandu-le in aminoacizi. In lipsa pepsinei, proteinele nu ar putea fi utilizate pentru a asigura o piele sanatoasa, o structura osoasa rezistenta, musculatura puternica si o compozitie corespunzatoarea sangelui.
Renina este o enzima digestiva care determina coagularea laptelui, si transformarea proteinei corespunzatoare, caseina, intr-o forma utilizabila de catre organismul uman. Renina permite eliberarea mineralelor importante din lapte - calciu, fosfor, potasiu si fier - utilizate apoi pentru a stabili balanta hidrica, pentru a consolida sistemul nervos si a forma dinti si oase sanatoase.

Lipaza are rolul de a descompune grasimile si de a facilita utilizarea lor ulterioara pentru a hrani celulele epidermei, pentru a proteja corpul impotriva echimozelor si a preveni patrunderea in organism a virusilor infectiosi si a alergenilor.
Acidul clorhidric existent in stomac actioneaza asupra alimentelor mai greu digerabile, ca de exemplu carne fibroasa, carne de pasare si vegetale. El contribuie la digestia proteinelor, calciului si fierului. In lipsa acidului clorhidric pot apare probleme ca anemia pernicioasa, carcinomul gastric, aclorhidria congenitala si diverse alergii. Datorita faptului ca stresul, tensiunea nervoasa, nelinistea si supararea inainte de masa, ca si lipsa unor vitamine, in special B complex, pot cauza deficiente de acid clorhidric, multi dintre noi au o astfel de carenta fara macar sa banuiasca. Daca va inchipuiti ca aveti probleme de hiperaciditate sau arsuri gastrice pentru care va administrati cu de la dumneavoastra putere o medicatie antiacida, trebuie sa tineti seama de faptul ca simptomele hiperaciditatii si cele determinate de hipoaciditate sunt identice, iar in acest caz tratamentul antiacid nu va poate fi decat extrem de daunator. Doctor Alain Nittler, autorul cartii "Un nou tip de medic", a declarat cu hotarare ca orice persoana care a depasit varsta de patruzeci de ani trebuie sa ia un supliment de acid clorhidric. Cele mai indicate sunt formele in care acidul este inclus alaturi de betaina sau acid glutamic.
Atentie: Daca suferiti de ulcer gastric, cereti sfatul medicului inainte de a utiliza astfel de suplimente.

CELE DOUASPREZECE SARURI TISULARE SI FUNCTIILE LOR

Sarurile tisulare sunt componenti minerali anorganici ai tesuturilor organice. Sunt cunoscute si sub numele de saruri Schuessler, dupa numele celui care le-a izolat la sfarsitul secolului trecut. Doctor W. H. Schuessler a sustinut ca in cazul unui deficit al acestor saruri se instaleaza starea de boala, dar daca aceasta deficienta este corectata , organismul are capacitatea de a se vindeca el insusi. Deci, cu alte cuvinte, sarurile tisulare nu sunt un medicament, ci un remediu.

Cele douasprezece saruri tisulare sunt:

  1. Fluorura de calciu (calc fluor.) - se regaseste in toate tesuturile conjunctive ale corpului. Excesul sau carenta pot cauza varice, aparitia tarzie a dintilor, intinderi ale tendoanelor musculare, furunculoza si crapaturi ale pielii.

  2. Fosfatul de calciu (calc. phos.) - existent in toate celulele si fluidele corpului , este un component important al sucurilor gastrice, precum si al oaselor si dintilor. Deficitul sau excesul pot fi raspunzatoare de neplaceri ca: maini si picioare reci, apatie, respiratie rau mirositoare, transpiratie nocturna si hidrocel.

  3. Sulfatul de calciu (calc. sulf.) - constituent, in cantitati infime, al tuturor tesuturilor conjunctive si celulelor hepatice. Excesul sau carenta pot cauza eruptii cutanate, abcese adanci sau ulcere cronice purulente.

  4. Fosfatul de fier (ferr. phos) - se regaseste in sange si in toate celulele corpului, cu exceptia celor nervoase. Carenta sau excesul pot determina diaree continua sau - in mod paradoxal - constipatie. Este utilizat ca remediu impotriva hemoragiilor nazale si a menstrelor abundente.

  5. Fosfatul de magneziu (mag.phos.) - existent in oase, dinti, creier, sange, celule nervoase si musculare. Excesul sau carenta pot cauza crampe, nevralgii, colici si asa-numitele junghiuri.

  6. Clorura de potasiu (kali. mur)- existenta in tesuturile membranoase si sub stratul cutanat exterior. Excesul sau deficitul pot fi cauza friabilitatii genelor, a eczemelor cu pustule si a aparitiei negilor.

  7. Sulfat de potasiu (kali. sulf.) - celulele care formeaza membranele pielii si cele care invelesc organele interne interactioneaza cu aceasta sare. Deficitul sau excesul pot cauza eruptii cutanate, o coloratie galbena la baza limbii, senzatii de greutate si dureri in membre.

  8. Fosfatul de potasiu (kali. phos.) - existent in toate tesuturile organismului, mai cu seama in creier, in celulele nervoase si in cele sangvine. Excesul sau carenta pot cauza digestie necorespunzatoare a lipidelor, memorie slaba, anxietate, insomnie si un puls slab, dar rapid.

  9. Clorura de sodiu (natr. mur.) - regleaza cantitatea de lichide din organism si le transporta catre celule. Excesul sau carenta pot determina nevoia crescuta de a manca sarat, guturai si scurgeri apoase din nas si din ochi.

  10. Fosfatul de sodiu (natr. phos.) - emulsifiaza acizii grasi si mentine solubililatea acidului uric in sange. Excesul sau carenta pot cauza icter, respiratie rau mirositoare si aparitia unui gust acid sau metalic in gura.

  11. Sulfatul de sodiu (natr. sulf.) - are actiune usor iritanta asupra tesuturilor si stimuleaza secretiile naturale. Excesul sau carenta pot determina febra scazuta, edeme, depresii si disfunctionalitati ale vezicii biliare.

  12. Acidul silicic (silicea) - parte componenta a tesuturilor conjunctive, ca si a parului, unghiilor si pielii. Excesul sau carenta pot fi cauza unei slabe memorii, a furunculozei, a caderii parului si a unghiilor striate, care cresc anormal. Cerealele integrale constituie un bun supliment pentru aceasta sare tisulara.


Calivita International propune urmatoarele produse naturiste:

 

[ INDEX ][ BLOG ]   [ YOUTUBE ]  [ FACEBOOK ]  [ CARTI GRATUITE ] [ ARTICOLE ]

[ Magazin Produse Naturiste ]  [ Cumpara mai ieftin ]   [ Promotii ]  [ Afacerea Calivita ]

  [ Cumpara CD-uri ]  [ Cumpara Carti electronice ]  [ Marturii clienti ]  [ Contact ]

{ Cum comand? }  { Cum platesc? }  { Despre livrare }   { Intrebari frecvente }


 

Copyright © 2003-2016 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate .

Acest site (cu peste 3.000 de pagini) este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica,
colaborator CaliVita International, singurul responsabil de continutul acestuia.

Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google