Calivita Logo


Suplimente Naturiste CALIVITA.
30% Reducere!  Promotii
+ Transport Gratuit/ Plata in rate

Cumpara ieftin produse Calivita

 Enciclopedie Naturista

Remedii naturiste

Ceaiuri, sucuri si siropuri naturale

Terapii alternative si complementare

Plante medicinale

Gratis! Carti Electronice

Ghid de Medicina Naturista


CD Medicina naturista
Carte Medicina naturista

Retete Culinare
pentru toate gusturileCD 10.000 de retete culinare
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile

Stil de Viata Sanatos
Cure, Diete, Sfaturi


CD Cure de slabire
Carte Cure de slabire

Afaceri pe Internet-
Ghidul succesului online

CD Afaceri pe Internet
Carte Afaceri pe Internet

Cosul de cumparaturi

Produse Calivita selectate
pentru comanda:

 Momentan, cosul dvs. este gol.


 Comanda telefonica:

 ► 0731.027.508 - Eduard


 ► Cum poti sa comanzi
 ► Expediere si plata
 ► Livrare si taxe
 

Blog de Medicina Naturista

Articole Gratuite

Carti electronice Gratuite


Subscrie la canalul YOUTUBE

Daca ti-a placut situl,
poti sa-mi iei o cafea!


Doneaza pentru Terapii-naturiste.com

Asistenta Clienti

"Vindecarea naturista"
Autori: Gheorghe Neamtu si Aurora Milos

In ultimele decenii, medicina clasica si-a mai pierdut (pe drept sau pe nedrept) din prestigiu.
   Criticile care i se aduc se refera in special la prescrierea unor medicamente extrem de puternice, cu efecte secundare periculoase, ca si la metodele de tratament unilaterale, bazate mai ales pe simptomele bolii.

   Cauza propriu-zisa a bolii (care se poate situa la fel de bine atat in sfera psihicului cat si in modul de viata, sau in mediul imediat al pacientului) este, in majoritatea cazurilor, neglijata si prin urmare, netratata.
   Tendinta catre o medicina blanda este indiscutabila, daca ne gandim ca un medic din patru aplica deja metode ce apartin medicinei naturiste si ca 80% din germani au folosit preparate pe baza de plante sau terapiile alternative.
Sfaturile medicale date in aceasta lucrare nu sunt de natura sa inlocuiasca ingrijirile medicale clasice, medicamentoase, ci sunt un adjuvant in tratatrea bolilor.

    Alimentatia sanatoasa

    Alimentatia reprezintã domeniul în care se fac cele mai grave erori. Omul modern se hrãneste într-un mod nesãnãtos, mãnancã prost si mult. Asa se face cã o persoanã din douã suferã de exces de greutate (depãsirea cu peste 10% a greutãtii normale). Aceasta are efect nefast asupra sistemului osos, a scheletului si asupra aparatului motor, în special asupra pãrtii inferioare a corpului. Cu cat excesul în greutate este mai mare cu atat creste si procentajul persoanelor care suferã de maladii coronariene (anginã pectoralã, infarct miocardic, ateroscleroza), sau cu afectiuni cancerigene, cum ar fi cancerul intestinelor. Statisticile aratã cã peste 30% dintre obezi mor din cauza bolilor de ficat sau a diabetului. De asemenea obezii pot avea probleme mult mai mari decat cei cu greutate normalã în cazul unor inteventii chirurgicale.

Cea mai mare gresealã fãcutã în domeniul nutritiei, priveste absorbtia excesivã a hidratilor de carbon, care sunt lipsiti de valoare nutritivã si care se gãsesc în: zahãr, dulciuri, fãinã, bãuturi alcoolice. Acestea sunt transformate de organism în depuneri de grãsimi.
Obezii se aflã în interiorul unui cerc vicios. Grãsimea nu mai este la modã, iar mass media înfãtiseazã sãptãmanal o imagine care contravine modului de viatã a persoanei obeze. Astfel, aceasta se confruntã, mai mult sau mai putin, cu un stres psiho-social, iar reactia ei este, în general, sã mãnance tot mai mult.

Multe persoane, în special femei, iau medicamente de sintezã pentru slãbit, care au efectul de a le suprima pofta de mancare, actionand ca un laxativ. Folosirea permanentã a acestor medicamente creazã dependentã si perturbã metabolismul apei si a sãrurilor din organism, provocand edeme, rinichii sunt afectati, se produc tulburãri psihice si de ritm cardiac. Au apãrut regimurile pe bazã de pulberi, care, în prima fazã, produc o scãdere însemnatã în greutate, deoarece organismul pierde multã apã, dar nu scade si grãsimea.
Toate aceste cure de slãbire restrictive au marele dezavantaj cã persoana nu învatã sã-si înlocuiascã modul de nutritie nesãnãtos cu obiceiuri alimentare mai bune, astfel cã majoritatea îsi regãsesc vechea greutate la numai cateva sãptãmani de la terminarea regimului, ele fiind mai dezechilibrate decat înainte din acest punct de vedere.
Regimul disociat propune o alternativã blandã si eficace, pe termen lung, în curele radicale si restrictive, care au ca scop scãderea greutãtii prin prevenirea persoanei de anumite alimente. Aceasta înseamnã cã unele alimente se potrivesc mai bine între ele decat altele. Dacã alimentele care nu se potrivesc se consumã împreunã, se produce pentru o scurtã duratã o dereglare digestivã, în primul rand balonare, apoi o mãrire a organelor digestive.
Digestia are loc mai usor dacã sucurile gastrice prelucreazã un singur fel de alimente. De exemplu, legumele verzi se potrivesc cu carnea, decat cele care contin amidon, deoarece acestea din urmã se digerã în mediu alcalin, spre deosebire de carne cãreia îi trebuie un mediu acid.
Este importantã separarea proteinelor de glucide, care practic nu este posibilã 100%, dar dacã se reuseste sã se rezolve la douã treimi din alimente este foarte bine.

Alimentele cu calorii negative sunt cele consumatoare de grãsimi. In cea mai mare parte sunt reprezentate de legume, fructe si condimente si sunt bogate în sãruri minerale, vitamine, contin putine proteine si hidrati de carbon, iar procentul lor caloric va fi de 90 de calorii la 100 de grame. Pe de altã parte aceste alimente au în compunerea lor peste 90-95% apã. Consumarea în mod regulat a acestor alimente produce un efect caloric negativ, care duce la o pierdere în greutate.Vindecarea naturista
Busuiocul, cimbrul, mãrarul, usturoiul, pãtrunjelul, menta, salvia, cimbrisorul, chimionul, ienupãrul pe langã faptul cã amelioreazã mult gustul mancãrii, contribuie la procesul de digerare si eliminare a grãsimilor.
Fructele cum ar fi: ananasul, merele, portocalele, cãpsunele, afinele, zmeura, mango, grapefruit, lãmaia au rol în distrugerea proteinelor.
O hranã sãnãtoasã este o hranã proaspãtã, variatã, bogatã în substante vitale, alcalinã, cu multe vitamine, cu sãruri minerale si oligoelemente.
Este recomandat ca de trei ori pe sãptãmanã sã nu se consume carne, aceasta fiind înlocuitã cu preparate din soia.

 

Nevoile zilnice de aminoacizi se pot acoperi prin consumarea a 100 gr. de grau integral sau orez nedecorticat. Se vor consuma legume proaspete, care contin substante vegetale bioactive (glucosinolate, flavonaide) cum ar fi: cartofi, linte, mazãre, fasole verde, varzã, broccoli, rosii, fulgi din cereale, paine integralã, gris, orez nedecorticat, grau încoltit sau germeni de grau. Substantele bioactive distrug radicalii liberi care sunt responsabili pentru evolutia cancerului.
Se recomandã hrana care nu a fost congelatã, conservatã, rafinatã, evitandu-se alimentele care au fost prelucrate industrial, cum ar fi zahãrul rafinat, fãina albã, uleiul rafinat, conservele.
Unele condimente au efect de stimulare a digestiei si metabolismului (cimbrul), altele actioneazã împotriva îmbolnãvirilor (chimenul, cimbrul, mãrarul), sau sunt diuretice (ceapa, ienupãrul).
Se vor consuma numai grãsimi vegetale naturale, unt, margarinã sau ulei presat la rece. Se vor evita alimentele cu continut mare de candiu (metal nociv pentru sãnãtate si care provoacã leziuni renale) cum ar fi: ciupercile de pãdure, organele de porc, pateul de ficat.

La prepararea alimentelor trebuie avut grijã ca acestea sã se fiarbã mai mult decat este nevoie, deoarece se distrug substantele nutritive. Trebuie avut grijã la mancãrurile cu prãjeli si sosuri, deoarece nu sunt sãnãtoase. Afumarea alimentelor si prãjirea lor în grãsime animalã sau ulei încins produce la suprafata acestora o crustã maronie (care este o oxidare toxicã), precum si deseuri grãsoase, care sunt cauza tulburãrilor digestive si a gravelor probleme de sãnãtate (ateroscleroza, bolile canceroase). Cel mai indicat este ca alimentele sã fie preparate la aburi, prin fierbere în apã sau la grãtar, ele pãstrandu-si gustul, culoarea si valoarea nutritivã.

Ar trebui respectate cateva reguli privind modul în care ne alimentãm sãnãtos:

 • se mãnancã încet, avand timp suficient pentru consumarea mancãrurilor, fãrã stres, fãrã întreruperi (ridicare de la masã pentru rezolvarea unor probleme), într-o atmosferã de calm si liniste;
 • cu 15-20 de minute înainte de masa principalã se poate consuma o salatã sau un mic aperitiv, pentru a se micsora senzatia de foame, mãrind satietatea;
 • - se mãnancã pe sãturate, dar nu mai mult, chiar dacã mancarea este foarte bunã si gustoasã;
 • se mãnancã la ore fixe;
 • nu se "sare" peste mese si nici nu se înlocuieste masa cu o felie de paine cu unt;
 • se mestecã mult si bine, hrana trebuind fãramitatã înainte de a se înghiti, pentru a usura munca stomacului;
 • nu se beau lichide în timpul meselor, deoarece digestia este mai dificilã, producandu-se mai mult acid în stomac;
 • dupã ora 17 nu se consumã mese îmbelsugate, bogate în proteine, greu de digerat, iar cu 2 ore înainte de culcare nu se mãnancã nimic;
 • se recomandã împãrtirea celor 3 mese principale în cantitãti mai mici, în 5-6 mese pe zi;
 • se mãnancã numai cand apare senzatia de foame, fiind interzisã consumarea alimentelor de plictisealã sau pentru omorarea timpului;
 • nu se mãnancã cu lãcomie, iar portiile de mancare sã fie moderate;
 • este indicatã tinerea postului o zi pe sãptãmanã, pentru eliminarea toxinelor si odihnirea organelor. Pe durata postului se beau multe lichide, apã platã, sucuri naturale din fructe, ceaiuri, cam 2-3 litri esalonat pe toatã ziua;
 • seara, înainte de culcare se poate bea o canã cu lapte cald, eventual îndulcit cu miere de albine, sau o canã cu ceai din plante medicinale (tei, musetel).

   In continuare este prezentat cuprinsul cartii "Vindecarea naturista ".

 • ALIMENTATIA SANATOASA
 • DURERILE URECHII
 • BALONARILE (FLATULENTA)
 • VIRTUTILE USTUROIULUI
 • APA CA ELEMENT VITAL
 • DIABETUL NU ESTE O FATALITATE
 • NIMFOMANIA
 • FACTORUL DE RISC AL ARTROZEI
 • COLICA RENALA, BILIARA
 • SOMANMBULII NU TREBUIE TREZITI
 • OSTEOPOROZA SI CEAPA
 • PSORIAZISUL
 • TRATAMENT IMPOTRIVA CADERII PARULUI
 • CE STIM DESPRE PIELEA NOASTRA
 • ECZEMA
 • DERMATITA
 • OBOSEALA
 • STRESUL
 • INSOMNIA
 • ULCERUL
 • GASTRITA
 • IMBOLNAVIRILE SANULUI
 • CANCERUL DE COL UTERIN
 • CANDIDOZA VAGINALA
 • SIDA - MALADIA SECOLULUI XX
 • SUGHITUL
 • VASCUL
 • PALPITATIILE
 • MIGDALA
 • ODOLEANUL
 • LACRAMIOARA
 • ISTERIA
 • ALIMENTE CU CALORII NEGATIVE
 • ZONELE REFLELXOGENE

  

Aceasta carte PLUS multe alte carti le puteti gasi pe CD-ul "Medicina naturista"
si ca Bonus la cartea electronica "Medicina naturista"

Cartea "Medicina naturista"

Cartea electronica si CD-ul

"Medicina naturista"

(Mii de retete, remedii si tratamente naturale pentru tratarea a peste 300 de afectiuni)

CD-ul "Medicina naturista"
Cartea "Retete culinare pentru toate gusturile"

Cartea electronica si CD-ul

"Retete culinare pentru toate gusturile"

(Peste 10,000 de Retete practice din
Bucataria Romaneasca si Internationala
)

CD-ul "Retete culinare pentru toate gusturile"
Cartea electronica "Cure de slabire"

Cartea electronica si CD-ul

"Cure de slabire"

(Cure, diete si regimuri eficiente
cu care poti atinge greutatea visata -
fara a-ti distruge sanatatea
)

CD-ul "Cure de slabire"
 

[ INDEX ][ BLOG ]   [ YOUTUBE ]  [ FACEBOOK ]  [ CARTI GRATUITE ] [ ARTICOLE ]

[ Magazin Produse Naturiste ]  [ Cumpara mai ieftin ]   [ Promotii ]  [ Afacerea Calivita ]

  [ Cumpara CD-uri ]  [ Cumpara Carti electronice ]  [ Marturii clienti ]  [ Contact ]

{ Cum comand? }  { Cum platesc? }  { Despre livrare }   { Intrebari frecvente }


 

Copyright © 2003-2016 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate .

Acest site (cu peste 3.000 de pagini) este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica,
colaborator CaliVita International, singurul responsabil de continutul acestuia.

Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google