Cautare in Site..

Calivita, un stil de viata

Formular comanda produse Calivita


Formular comanda produse Calivita


Formular comanda produse Calivita


Formular comanda produse Calivita

Informatii si servicii suplimentare

Consultatii Medicale
Ingrediente, avize, marturii
Articole despre produse

Evolutia conceptului de sanatate


Surse de vitalitate
Terapia mental-emotionala
Dezvoltare personalaConsultatii cliniceSCIO, Oberon,
microscop Darkfield -
informatii, programariMagazin Naturist


Cosul de cumparaturi

Produse Calivita selectate
pentru comanda:

 Momentan, cosul dvs. este gol.


 Comanda telefonica:

 ► 0727.359.797 - Dan


 ► Cum poti sa comanzi
 ► Expediere si plata
 ► Livrare si taxe

  

Sanatate, energie, echilibru si optimism
cu ajutorul produselor naturale de ultima generatie
ale companiei
CaliVita International

Noi beneficii ale consumului de ulei de peste
bogat in acizi grasi nesaturati Omega 3

 

Un pas inainte in terapia bolilor depresive si a altor afectiuni ale sistemului nervos a fost facut cand oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca, in etiopa­togenia bolilor amintite, un rol determinant il joaca si o carenta a unui grup specific de acizi grasi.

Cum putem depista in timp util riscul unei tentative de sinucidere la un bolnav suferind de depresie? "Prin recoltare de sange", a fost un raspuns care ne-a surprins pe multi si pe care I-am putut citi acum cateva saptamani in revista de specialitate Journal of American Psychiatry. Cercetatorii de la Universitatea Columbia din New York sustin teoria conform careia, cu cat cantitatea de acizi grasi omega 3 din sangele unei persoane este mai scazuta, cu atat este mai mare probabilitatea de sinucidere. Acest diagnostic este sustinut si de urmatorul argument al oamenilor de stiinta: numarul sinuciderilor in randul marilor consumatori de peste este cu 50% mai mic decat in rest. Medici japonezi, in urma unor experimente efectuate in China timp de doi ani, au descoperit o legatura surprinzatoare intre tentativele de sinucidere si cantitatea de acizi grasi nesaturati omega 3 din sangele sinucigasilor.

De altfel, pana nu demult, aceasta substanta era studiata de catre cercetatori prin prisma unei alte problematici. De aproape o jumatate de secol, din statisticile insti­tutiilor de sanatate reiese ca, in timp ce in tarile civilizate rata de deces provocat de afectiuni cardiovasculare este tot mai mare, in rindul eschimosilor, consumatori de alimente aproape in exclusivitate de origine marina, aceasta boala este necu­noscuta. S-a descoperit ca factorul pro­tector este grupa de acizi grasi omega 3. Organismul nu poate sintetiza acesti acizi care sunt indispensabili pentru functionarea sa normala, singura cale de a beneficia de prezenta lor in organism este prin aport alimentar.

Conform cercetarilor efectuate in domeniul nutritiei, s-a constatat ca in alimentatia stramosilor nostri, timp de 1-2 milioane de ani, acizii grasi omega 3 si omega 6, la fel de importanti si unii si ceilalti, se gaseau in acelasi raport, in timp ce in zilele noastre, datorita consumului excesiv de uleiuri vegetate si carne, nivelul acizilor grasi omega 3 a scazut de douazeci de ori. Sau, mai exact, supra-alimentatia din lumea civilizata este doar o aparenta: in realitate, o buna parte a omenirii are o carenta mai mare sau mai mica de acizi grasi omega 3, ceea ce poate cauza numeroase boli specifice civilizatiei noastre. Pe baza acestor date, in anii 1960-1970 depresia a fost asociata pentru prima data cu concentratia scazuta de acizi grasi omega 3 din sange, cand epidemi­ologii au observat ca mortalitatea crescuta ca urmare a bolilor cardiovasculare este frec­vent insotita si de depresie.

Referitor la corelatia dintre acizii grasi din peste si depresie, in anul 1995, dr. Joseph Hibbeln si un cercetetor american au formulat pentru prima data ipoteza ca absenta acidului gras omega 3 poate avea un rol important in declansarea depresiei, a bolii maniaco-depresive si a starilor maniaco-depresive postnatale. Nu mult timp dupa aceste cercetari, un alt psihiatru american, Andrew L. Stoll, in cartea inti­tulata Legatura omega 3 (The Omega-3 Connection) a sustinut ca, in cazurile maniaco-depresive, efectele secundare ale medicamentelor administrate in vederea prevenirii recidivelor pot fi contracarate prin consumul de acizi grasi mentionati. Nu este surprinzator ca, de foarte curand, s-a descoperit ca si frecventa bolii mania­co-depresive este corelata cu consumul de paste.

Cu toate acestea, pana acum s-a acordat o atentie relativ mica cercetarii acizilor grasi aflati in natura. De exemplu, in anul 2002, un grup de medici englezi au relatat despre cazul unui barbat care, timp de sapte ani, nu a reactionat la nici un medicament administrat pentru depresie se­vera, anxietate sociala si frecvente tentative de sinucidere, dupa care, in urma consumului unui anumit tip de acizi grasi Omega 3, EPA, dupa numai o luna de zile a prezentat semne evidente de ameliorare, iar dupa 9 luni s-a vindecat complet. Psihiatrul englez Malcolm Peet si colegii sai au repetat acest experiment sub supraveghere medicala, constatand, la mai mult de doua treimi din numarul bolnavilor non-respondenti la medicatia clasica antidepresiva, o ameliorare certa dupa 12 saptamani de administrare zilnica a 1 gram de EPA. Unii cercetatori au ajuns la rezultate ase­manatoare si in cazul starilor de depresie infantila si postnatala.

Aceste rezultate spectaculoase au fost completate si de o serie de observatii con­form carora absenta acidului gras omega 3 este corelata nu numai cu bolile cardio­vasculare, starile de depresie, ci si cu alte boli grave. Cercetatorii chinezi au inregistrat succese cu ajutorul suplimentarii de acizi grasi nu doar la bolnavii de schizofrenie, ci si in cazul suferinzilor de scleroza multipla, hiperactivitate, alergii si astm, boli autoimune sau prostata.

Acizii grasi nu trebuie insa priviti ca un panaceu. De exemplu, depresia nu se datoreaza exclusiv absentei acidului gras nesaturat omega 3, chiar daca majoritatea cercetatorilor ac­cepta ca aceasta stare cauzeaza tulburari cerebrale care altereaza eficienta in lupta cu stresul, cu pierderile suferite si cu esecurile si provoaca starile de neputinta care pot duce la depresie. Profesorul australian Gordon Parker, directorul Institutului Black Dog, specializat in cercetarea si tratarea depresiei, impreuna cu colegii sai, intr-un articol publicat in Journal of American Psychiatry, au sugerat mai multa modera­tie in aceasta privinta. Pe langa recunoasterea rezultatelor promitatoare, se asteapta noi cercetari pentru clarificarea numeroa­selor intrebari ramase inca fara raspuns. De exemplu, daca acizii grasi omega 3 au efect antidepresiv sau se recomanda doar ca o completare a tratamentului si, de asemenea, cat de eficienti sunt pe termen lung si daca pot fi recomandati in prevenirea tulburarilor mentale.

Produsul Omega 3 de la CaliVita contine ulei de peste natural extras din somon si hering, care prin insasi tehnologia de obtinere se prezinta la un standard de calitate foarte inalt si se recomanda, pentru ameliorarea problemelor psiho-emotionale impreuna cu alte produse CaliVita specifice acestui segment al afectiunilor. Mentionam in acest sens: Noni, Zen Thonic, Stress Management B Complex, Rhodiolin.
[ Beneficii ]  [ Marturii ]  [ YouTube ]  [ Facebook ]

 [ Produsele Calivita ]  [ Promotii Produse ]  [ Afectiuni si Tratamente ]  [ Consultatii Medicale ]

  [ Surse de Vitalitate ]  [ Medicina Energetica ]  [ Terapia Mental-Emotionala ]  [ Dezvoltare Personala ]

{ Cum comand? }  { Cum platesc? }  { Despre livrare }   { Afacerea Calivita }

{ Politica de confidentialitate

Site-ul www.Terapii-Naturiste.com/calivita este detinut de Paunescu Dan Georgica A.F., colaborator CaliVita® International. Colaboratorii independenti mentionati sunt singurii responsabili de continutul site-ului. Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.


COPYRIGHT © 2003 - 2021 - Eduard Irimia, David Lila, Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate.