Calivita Logo


Suplimente Naturiste CALIVITA.
30% Reducere!  Promotii!


Daca ti-a placut situl meu,

ajuta-ma sa-l intretin
si sa-l imbunatatesc !


Doneaza pentru Terapii-naturiste.com

 GRATIS! Cartea
"Ghid de Medicina Naturista"

DVD Medicina naturista
Carte Medicina naturista

GRATIS! Cartea
"Secrete si Retete Culinare"


CD 10.000 de retete culinare
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile

GRATIS! Cartea
"Cure, Diete, Sfaturi

si Programe pentru Slabire"


CD Cure de slabire
Carte Cure de slabire

 

Enciclopedie Naturista

 

Remedii naturiste

 

Terapii alternative si complementare

 

 

 


Subscrie la canalul YOUTUBE

 

Pancreasul

Pancreasul are o pozitie transversala in partea superioara a abdomenului: unul din capete se afla in potcoava duodenului, iar celalalt atinge suprarenala si splina.
Menirea.
Pancreasul este compus din doua tesuturi glandulare total diferite unul de celalalt, cu functii diferite.

1. Glandele care produc secretii digestive. Pentru dezintegrarea hranei in componente cat mai simple avem nevoie de fermenti. Pancreasul produce fermenti, care descompun hidratii de carbon in produse mai simple, iar proteinele in cele mai mici elemente ale lor, in aminoacizi. Acesti fermenti se produc in glandele respective si se scurg, printr-o conducta excretoare, in duoden, unde se aliaza bolului alimentar.
2. Glandele care produc hormoni. Aceste glande producatoare de hormoni se numesc insulele lui Langerhans si se gasesc distribuite in tot corpul pancreasului. In celulele A se produc Glucogenul, in celulele B insulina. Insulina reglementeaza metabolismul zaharului, adica ingrijeste ca zaharul din sange sa fie in proportie justa. Valoarea normala este de 80 ? 120 mg %.

Zone reflexogena


Zona reflexogena a pancreasului se gaseste in talpile ambelor picioare (vezi figura, punctul 17 = pancreas ).

Stari patologice


- Boli ale metabolismului cauzate de lipsa de fermenti.
- Tulburari de regenerare in toate organele daca hrana nu poate fi bine asimilata si prin urmare lipsesc substantele anabolice.
- Diabet.
Tulburari de metabolism si de regenerare

Cum se produce lipsa de fermenti ?
Experienta ne arata ca trebuie inlaturate, in primul rand, starile patologice ale duodenului. Prin contractia duodenului orificiul de scurgere al secretiei pancreatice este micsorat. Ca urmare nu ajung fermenti destui in duoden, iar prin refluxul in pancreas acesta este deranjat in functionalitatea lui si se blocheaza.

Diabetul

In mod normal sangele contine 80 ? 120 mg % glucoza. Glucoza este unitatea cea mai simpla in care zaharul si amidonul pot fi descompuse in procesul de digestie. Dupa consumul unei mese copioase, sangele este coplesit de o mare cantitate de glucoza. Pancreasul intra imediat in actiune producand insulina, care face continutul de zahar al sangelui sa fie readus la nivelul normal.
Daca pancreasul produce prea putina insulina atunci descompunerea zaharurilor se face incet si zaharul din sange creste necontenit. Daca zaharul depaseste pragul de 160 mg % , incep rinichii sa intre in activitate. Pentru a preveni caderea in coma, rinichii incep sa elimine zaharul care poate fi constatat in urina.

Care sunt posibilitatile de terapie ?

1. A introduce in organism insulina in mod artificial sub forma de tablete sau injectii si limitarea alimentelor cu continut de glucide, sau
2. A stimula functionarea pancreasului, ca el sa fie din nou capabil sa produca insulina suficienta. Aici si duodenul are o mare importanta, caci exista posibilitatea ca din cauza refluxului fermentilor, celulele insulelor lui Langerhans sa fie stanjenite in functia lor. In orice caz, de multe ori problema diabetului poate fi rezolvata prin intermediul duodenului.

Cazuistica

Doamna M. era nevoita sa-si controleze lunar nivelul zaharului in sange, caci acesta era marit de ani de zile. Ea nu suporta tabletele, de care ii venea rau si trebuia sa regleze in mod strict, printr-o dieta severa, cantitatea de zahar din hrana ei zilnica: dulciurile ii erau interzise total, paine aproape nu manca, putine pase fainoase si orez. De 3 ori pe zi a trebuit sa-si controleze urina care de obicei nu continea zahar datorita dietei severe pe care o urma.
Dupa ce doamna M. a auzit de terapia reflexogena si a citit propunerile mele privind felul alimentatiei, i-a venit o raza de speranta. A inceput sa se maseze cu multa energie si si-a schimbat felul de alimentatie, adica a inceput sa consume mai multa paine, mai multi cartofi si orez si si-a permis sa mai ia ici colo ceva dulciuri. A renuntat la orice fruct, la lapte si cafea cu lapte (motivare in cap. XII).

In timpul unei saptamani compozitia urinei nu s-a schimbat. In a doua saptamana urina continea mult zahar. Timp de 7 zile doamna M. a eliminat destul de mult zahar. Acest lucru nu era nelinistitor si trebuia privit ca o reactie cat se poate de logica. In timpul acestor 7 zile lucrurile de fapt s-au normalizat din nou.
Daca cineva sufera de diabet, trebuie sa procedeze cu mult tact, ca echilibrul intre consumul de zaharoase si insulina sa poata fi mentinut. Sunt necesare controale zilnice repetate ale urnii, pentru ca sa ne putem orienta asupra starii lucrurilor, ca sa stim cum trebuie sa reglam alimentatia sau eventual administrarea de insulina.
La inceput doamna M. a tinut cont de aceste sfaturi. Dar cand a vazut ca totul merge bine, a devenit dupa o luna de zile dintr-o data mai nepasatore. Dorul dupa dulciuri era mai puternic decat ratiunea si a inceput sa exagereze. Spre nenorocul ei, in acelasi timp pancreasul a trecut printr-o faza de regenerare si de aceea nu era deplin productiv. Pancreasul suprasolicitat a reactionat cu greva.

Doamna M. se simtea slabita in puteri, i-a venit rau si simtea o mare sete. Trebuia sa urineze des, ceea ce ii cauza arsuri. Culoarea urinei s-a schimbat devenind de culoarea erei brune.
Atunci doamna M. si-a chemat medicul prin telefon, care a venit in aceeasi zi si ia facut o injectie de insulina. Acest lucru mai era necesar de facut timp de 5 zile, dupa care echilibrul corporal s-a putut restabili.
Doamna M. si-a continuat tratamentul, de aceasta data acordand mai multa atentie semnalelor corpului. Si de acuma a putut merge inainte fara pana.
Se aproape 2 ani doamna M. mananca normal. In urina nu s-a mai gasit nici odata zahar, la fel si zaharul in sange a aratat valori normale de un an si jumatate. Medicul curant e foarte multumit si doamna M. trebuie sa mearga numai o data pe an la control.

 


[ Magazin Produse Calivita ]  [ Cumpara mai ieftin ]   [ Promotii

 

{ Cum comand? }  { Cum platesc? }  { Despre livrare }   { FAQ } { Contact }
[ Afacerea Calivita ] [ Cum devin membru ] [ Avantaje ] [ Pasi catre succes ]

Urmareste-ne pe Youtube si Facebook

Copyright © 2003-2018 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate .

Acest site (cu peste 3.000 de pagini) este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica,
colaborator CaliVita International, singurul responsabil de continutul acestuia.

Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google