Calivita Logo


Suplimente Naturiste CALIVITA.
30% Reducere!  Promotii!


Daca ti-a placut situl meu,

ajuta-ma sa-l intretin
si sa-l imbunatatesc !


Doneaza pentru Terapii-naturiste.com

 GRATIS! Cartea
"Ghid de Medicina Naturista"

DVD Medicina naturista
Carte Medicina naturista

GRATIS! Cartea
"Secrete si Retete Culinare"


CD 10.000 de retete culinare
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile

GRATIS! Cartea
"Cure, Diete, Sfaturi

si Programe pentru Slabire"


CD Cure de slabire
Carte Cure de slabire

 

Enciclopedie Naturista

 

Remedii naturiste

 

Terapii alternative si complementare

 

 

 


Subscrie la canalul YOUTUBE

 

Organe de simt

1. Ochii

Cei doi globi oculari se gasesc in cavitatile orbitale tapitate cu tesut adipos. Mobilitatea lor in toate directiile este asigurata de 6 muschi, care servesc si pentru mentinerea pozitiei ochilor. Activitatea acestor muschi se desfasoara sincronizat si simetric in asa fel incat ambii ochi executa aceleasi miscari. Ghidarea miscarilor se face prin intermediul a 3 perechi de nervi cranieni.
In coltul superi-extern al cavitatii orbitale se gaseste glanda lacrimara. Aceasta secreta lichidul lacrimal care este intins peste intregul continut conjunctiv prin miscarea pleoapelor, trecand prin canalele lacrimale in cavitatea nazala.
Zona reflexogena a ochilor
Zonele reflexogene se incruciseaza: cea a ochiului drept se afla la piciorul stang si cea a ochiului stang se afla la piciorul drept. Ele se gasesc pe talpa, in zona primelor doua falange ale degetelor 2 si 3 ale picioarelor, precum si la radacina acestor degete (punctul 8 = ochii ).

Stari patologice

- Urciorul ? o inflamatie la nivelul radacinii genelor, cu tumefiere.
- Conjunctivita ? cu roseata, usturimea si mancarimea ochiului.
- Inflamatia sacului lacrimal (frecventa la sugari).
- Strabism ? o stare patologica a muschilor oculari, normala la copilul nou nascut, cand coordonarea ochilor nu s-a stabilit inca.
- Cataracta ? o opacizare a lentilei.
- Glaucom ? o crestere a presiunii endooculare aducand atrofia nervului optic si al retinei.
- Miopia.
- Presbiopia.

Cazuistica

Un domn batran de 82 ani, m-a intrebat prin mediatori daca se poate face ceva contra glaucomului. Batranului i s-a aratat deci unde se afla zona reflexogena a ochilor si i s-a atras atentia de legatura ce poate exista intre aceasta boala si starea rinichilor.
El era pensionar si dispunea de timp cat vroia, dar mai avea ceea ce s-a aratat pe urma, si o perseverenta extraordinara, caci a fost capabil sa maseze zonele respective timp de 3 ore pe zi.
Dupa 10 zile mi s-a relatat despre starea lui, ca se simtea mai bine. Inaintea aplicarii masajului el nu a putut distinge daca semnalul la intersectiile de strazi este pe rosu sau pe verde. Acum el poate deosebi bine, mi-a spus. La fel, inainte nu mai putea sa citeasca ziarul nici cu lupa, dar acum si acest lucru a devenit posibil.
Omul se gasea in culmea fericirii. Dar nu fiecare dispune de atata timp si are atata energie. In multe cazuri nici rezultatul nu este vizibil intr-un timp atat de scurt. De obicei domneste regula: ?cu cat boala este mai veche, cu atat mai mult timp trebuie folosit pentru masaj?.
Cu doi ani in urma, mi-am petrecut vacanta, impreuna cu alte 25 persoane in Iugoslavia, pe bordul unei dragute motonave cu vele.

A doua zi seara am fost invitati de echipaj sa luam parte la cina cu capitanul. Mancarea a fost excelenta. Numai ca vecinei mele de masa i-au curs lacrimile tot timpul; in cursul dupa amiezii i-a intrat ceva in ochi, acesta s-a umflat si lacrima intruna. Starea ei a mai fost agravata si de fumul dens din sala. Domnisoara s-ia procurat un unguent pentru ochi care insa nu i-a ajutat. Mi-a parut rau de ea. Am poftit-o in cabina mea si am rugat-o sa-mi arate picioarele. Zona reflexogena a ochiului de la piciorul stang nu a fost dureroasa, insa cu atat mai mult cea de la piciorul drept. Am inceput masajul cu multa precautie, apasand incet, tot mai mult. Masajul a durat timp de 10 minute, inflamatia ochiului s-a ameliorat vazand cu ochii; tumefierea s-a retras iar lacrimarea a mai incetat. Cei prezenti s-au mirat cu totii; surasul compatimitor a disparut de pe fata lor, cedand locul unui interes deosebit pentru aceasta metoda. Cu un asemenea caz pot fi convinsi si cei mai sceptici.

Domnul W. purta ochelari de ani de zile. Intr-o zi a observat ca acuitatea vizuala i s-a inrautatit din nou. Medicul oftalmolog i-a prescris niste ochelari bifocali. Scurt timp dupa aceasta domnul W. a luat cunostinta despre reflexoterapie, pe care a inceput sa o aplice imediat. Toate zonele reflexogene dureroase au fost masate zilnic iar cele ale ochilor, timp de 5 minute.
Cu incetul s-a constatat o ameliorare constand in faptul ca ochii au devenit mai putin sensibili la fum, curent si efort.
Dupa un an si jumatate au inceput sa-l jeneze ochelarii bifocali. Oare i s-a ameliorat vederea in urma masajului ? Dupa ce a incercat ochelarii lui mai vechi si mai slabi, s-a convins ca banuiala lui a fost intemeiata; cu ochelarii vechi putea sa citeasca mai bine decat cu cei noi.
Domnul H. a fost in tratament pentru ochi de un an de zile, suferind de seclerita, care nu s-a ameliorat cu picaturile, unguentele si tabletele ce i-au fost prescrise. Odata s-a inflamat ochiul drept mai mult, altadata cel stang, unul dintre ei a fost intotdeauna tumefiat, inrosit si dureros.

Deoarece, pe semne oftalmologul nu i-a putut ajuta, a renuntat sa se mai lase consultat de el si si-a cautat remediul in alta parte. Asa a dat de reflexoterapie. Aceasta metoda l-a entuziasmat si a inceput sa faca masajul zonelor reflexogene ale ochilor zilnic, timp de 3 minute. Incetul cu incetul starea ochilor s-a ameliorat si dupa un timp oarecare domnul H. s-a vindecat ce totul.
Dupa ce si-a facut masaj timp de un an si jumatate s-a dus iarasi la oftalmolog pentru a fi controlat. Acesta l-a examinat cu meticulozitate, constatand :? foarte bine, totul este in ordine, nu este nevoie sa mai reveniti?. Domnul H. a povestit pe urma medicului prin ce metoda a putut sa scape de boala lui. Medicul auzise deja de aceasta metoda. L-a felicitat pe domnul H. pentru rezultatele obtinute si l-a indemnat sa continue.
As putea sa mai enumar multe asemenea succese la bolnavi de ochi. Daca o aplicati cu perseverenta, metoda reflexoterapiei ar putea sa fie si pentru dumneavoastra un succes.

2. Urechile

Urechea este compusa din trei parti:

  1. Urechea externa. Este compusa din pavilionul exterior al urechii, care are menirea sa capteze undele sonore si sa le conduca spre conductul auditiv extern. In acest conduct se afla glanda sebacee.
  2. Urechea mijlocie. Este separata de urechea externa prin timpan. Aici se afla cele trei oscioare: ciocanul, nicovala si scarita, care au menirea sa transmita undele sonore pana la urechea interna.
  3. Urechea interna. In ea se afla labirintul, canalele semicirculare, melcul si nervul auditiv. Este un organ al auzului, precum si un organ al echilibrului.


Zonele reflexogene ale urechilor

Zonele reflexogene ale urechilor se incruciseaza: urechea dreapta are zona reflexogena la piciorul stang si urechea stanga are zona reflexogena la piciorul drept. Aceste zone se gasesc pe talpa picioarelor, in partea inferioara si laterala ale primelor doua falange ale degetelor 4 si 5 si la radacina acestor degete ( punctul 9 = ureche ).

Stari patologice

Inflamatie catarala acuta a urechii de mijloc si a trompei lui Eustache. Cand avem guturai se inflameaza si mucoasa trompei lui Eustache; ea se tumefiaza impiedicand egalarea presiunii intre cavitatea naso-faringiana si urechea de mijloc. Din aceasta cauza presiunea aerului exterior impinge prin conductul auditiv exterior timpanul, spre interior. Acest lucru provoaca o senzatie de greutate, pocnituri in urechi si surzenie.
Masand rational zonele reflexogene ale urechilor si ale nasului se poate obtine: o buna irigare sangvina a trompei lui Eustache, iar prin masarea simultana a punctelor limfatice si o productie marita a substantelor antitoxice menite sa combata agentii patogeni. In acest sens inflamatia catarala a trompei lui Eustache poate fi combatuta in mod eficace.
Otita medie. Intr-o buna zi doamna O. m-a chemat la telefon sa-mi spuna ca baiatul ei de 8 ani, are febra mare din ziua precedenta si sta la pat. Are dureri mari la urechea dreapta care secreta puroi.

Familia O. se pregatea pentru o calatorie de concediu in strainatate, iar acum acest plan parea sa nu se mai poata realiza, din cauza imbolnavirii fiului. Am linistit-o pe doamna O. sfatuindu-o sa-i maseze zonele reflexogene de 3-4 ori pe zi timp de 30 minute si anume: la piciorul stang pentru urechea dreapta si toate punctele limfatice.
Doamna O. mi-a urmat sfatul si baiatul s-a insanatosit extraordinar de repede. In orice caz el a fost in stare sa plece dupa trei zile cu restul familiei in calatoria planuita.
Otita medie, in aparenta de mult vindecata, lasa urme in zonele reflexogene ce pot fi gasite si dupa multi ani. Aceasta denota ca exista in ureche ramasite patologice, cu toate ca urechea nu doare, ramasite care pot provoca mai tarziu tulburari.

Am avut ocazia sa controlez picioarele unui domn de 48 de ani. Starea lui generala era destul de buna. insa cand am apasat zona reflexogena a urechilor a tras imediat picioarele. In baza depunerilor pe care le-am pipait, am banuit cu o oarecare certitudine ca acest domn a suferit de otita medie bilaterala.
Totusi m-a asigurat ca nu a suferit niciodata cu urechile, ca ele erau sanatoase. Dupa o saptamana l-am intalnit din nou. Mi-a povestit ca in dimineata zilei urmatoare, dupa ce i-am apasat zonele reflexogene ale urechilor, s-a trezit cu perna plina de sange si puroi, care a confirmat ca la varsta de 18 ani el a suferit intr-adevar de otita medie bilaterala.
Acufene. Adica vajaituri in urechi.

Cauze posibile ar putea fi :
- Nevrita a nervului auditiv;
- Tulburari ale irigatiei sangvine;
- Tensiunea sangelui marita.

Cazuistica

Prima data doamna L. a simtit cu 20 ani in urma, cand s-a aplecat, o usoara vajaiala in ureche; scurt timp dupa ce a revenit in pozitie dreapta si vajaiala a trecut. Ceva mai tarziu a remarcat-o ori de cate ori a trebuit sa se aplece.
Dupa vreo 6 luni a fost in tratament medical pentru o afectiune a cefei. Cu aceasta ocazie a spus medicului si ceea ce a observat referitor la ureche. Medicul insa a evitat sa intre in discutie, spunand: ?Sunt informatii nelalocul lor?. Dar dupa un an de zile vajaiturile s-au facut mai pronuntate si ea si-a luat indrazneala de a relata din nou medicului. Acesta era de parere ca e vorba de tulburari nervoase care pot fi tratate cu tablete. Dar fara succes. Starea doamnei L. s-a inrautatit mereu, pana cand vajaitura se facea auzita in cursul intregii zile.

Atunci doamna L. s-a consultat cu un specialist ortorino-laringolog. Acesta dupa ce a examinat-o a ajuns la concluzia ca este vorba de o insuficienta irigare a sangelui. Dar prin aceasta constatare el nu a putut sa opreasca mersul bolii si acufenele au devenit insotitoarele permanente ale doamnei L. pana ce i-a fost adusa la cunostinta metoda zonelor reflexogene. Cand a venit la mine, o singura privire la picioarele ei m-a lamurit: avea picioare foarte late si in comert nu existau pentru ea pantofi de dama potriviti. de aceea era nevoita sa poarte de decenii pantofi ingusti. Cel mai putin loc avea intotdeauna degetul cel mic. Acesta era impins spre vecinul lui, ducand acolo o existenta precara. Insa zona reflexogena a urechii se afla tocmai aici. Degetul cel mic a fost prea putin irigat si ca urmare si organul care-i corespunde, adica urechea. In scurta vreme a simtit o ameliorare, iar dupa un an de zile nu a mai simtit vajaituri decat in cazul unor mari depresiuni atmosferice.

Surditate.

Domnul S. mai in varsta, se folosea de 12 ani de un aparat auditiv. Dar fiecare stie ca acest lucru aduce servicii si deservicii.
In convorbirea de la om la om domnul S. a fost mult ajutat de aparatul sau, dar intr-o incapere unde vorbeau simultan mai multe persoane, intelegerea lor era foarte ingreunata.
De aceea domnul S. a considerat ?urechea a doua ? a lui ca un rau necesar si ar fi facut orice sa scape de ea. Cand un coleg de al lui i-a recomandat reflexoterapia, a vrut imediat sa incerce. Isi masa zonele reflexogene ale urechilor timp de 5 minute pentru fiecare picior si incetul cu incetul a facut progrese, asa ca dupa un an a putut sa converseze cu sotia sa fara aparat.

2.a. Organul echilibrului

Situare: ( de la Urechea interna: In ea se afla labirintul, canalele semicirculare, melcul si nervul auditiv. Este un organ al auzului, precum si un organ al echilibrului.)
Zona reflexogena a organului de echilibru
Tulburarile echilibrului afecteaza intr-un procentaj mai mare femeile decat barbatii. Cauza este tot pantofii ingusti.
Zona reflexogena se afla pe partea dorsala a piciorului in imediata vecinatate a degetului mic, ca o prelungire a zonei reflexogene a urechii, pe o fasie lunga de 1 cm in directia inapoi ( punctul 42 = centrul de echilibru). Se maseaza la ambele picioare.

Stari patologice

- Ameteala cu ocazia scularii rapide;
- Ameteala la invartire, sau cu ocazia calatoriei in automobil, rau de masina ;
- Agorafobie ( frica de teren deschis, pe strada , rau de spatii deschise );
- Tensiune sangvina scazuta.

Cazuistica

Tulburarile de echilibru au facut necazuri doamnei M. de multa vreme. Medicamentele nu au ajutat-o. Starea ei s-a inrautatit incet dar in mod progresiv. Nu mai indraznea sa iasa pe strada caci a mai cazut de cateva ori. Placerea vietii ei era dansul dar la acesta a renuntat de mult, ii era imposibil sa se invarteasca.
Cand s-a intamplat ca trebuia sa ridice un obiect de pe jos, trebuia sa faca fel de fel de trucuri, ca sa nu fie nevoita sa se aplece. Era terorizata de frica de ameteala, caci de multe ori i s-a intamplat sa vada negru inaintea ochilor.
Deja a renuntat la orice speranta pentru vindecare, a inceput sa dispere. Insa un coleg de serviciu al sotului ei i-a recomandat reflexoterapia, de care auzise multe si bune. Si doamna M. a venit la mine. Starea ei generala era foarte precara.

Rinichii, suprarenalele, uterul si vezica aveau o activitate insuficienta; de aceea corpul ei era plin de toxine. Circulatia sangelui era slabita, capul rau irigat, aparatul digestiv deranjat. Din cauza pantofilor nepotriviti, urechea interna cu organul ei de echilibru era blocata si irigata cu sange tot mai insuficient.
Pentru a schimba aceasta stare de lucruri, trebuia inceput cu schimbarea pantofilor si cu dizolvarea depunerilor in zonele reflexogene. Aceasta ultima sarcina a fost data sotului care i-a facut fata cu multa sarguinta. Tulburarile au inceput sa cedeze incetul cu incetul si astazi, dupa ce a trecut 1 an, doamna M. si-a redobandit sanatatea.
Si tensiunea arteriala a mea a fost timp de 2 ani 90 / 60. De multe ori aveam ameteli, iar cand ma aplecam vedeam negru inaintea ochilor. Dupa ce am facut masaj in zona organului de echilibru, timp de 2 luni, tensiunea arteriala s-a urcat la normal, la 120 / 70. De atunci ma simt bine, starile de ameteala tin acum de trecut.


 


[ Magazin Produse Calivita ]  [ Cumpara mai ieftin ]   [ Promotii

 

{ Cum comand? }  { Cum platesc? }  { Despre livrare }   { FAQ } { Contact }
[ Afacerea Calivita ] [ Cum devin membru ] [ Avantaje ] [ Pasi catre succes ]

Urmareste-ne pe Youtube si Facebook

Copyright © 2003-2018 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate .

Acest site (cu peste 3.000 de pagini) este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica,
colaborator CaliVita International, singurul responsabil de continutul acestuia.

Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google