Calivita Logo


Suplimente Naturiste CALIVITA.
30% Reducere!  Promotii!


Daca ti-a placut situl meu,

ajuta-ma sa-l intretin
si sa-l imbunatatesc !


Doneaza pentru Terapii-naturiste.com

 GRATIS! Cartea
"Ghid de Medicina Naturista"

DVD Medicina naturista
Carte Medicina naturista

GRATIS! Cartea
"Secrete si Retete Culinare"


CD 10.000 de retete culinare
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile

GRATIS! Cartea
"Cure, Diete, Sfaturi

si Programe pentru Slabire"


CD Cure de slabire
Carte Cure de slabire

 

Enciclopedie Naturista

 

Remedii naturiste

 

Terapii alternative si complementare

 

 

 


Subscrie la canalul YOUTUBE

 

Intestinul subtire si intestinul gros

INTESTINUL SUBTIRE

Intestinul subtire are lungimea de aproximativ 5 m si umple cu numeroasele lui anse cavitatea centrala a abdomenului. Prima parte a intestinului subtire este duodenul.
Menirea.

Resorbtia, adica trecerea substantelor nutritive adecvat pregatite prin peretii intestinali.
Zone reflexogena
O parte a intestinului subtire se gaseste la piciorul drept, iar cealalta parte la piciorul stang ( punctul 25 = intestinul subtire, delimitat de zonele 26,27,28,29,30,31).

Stari patologice

1. Balonari (vezi cele spuse la duoden si la cec).
2. Diaree. O diaree acuta mica, care nu se repeta, nu este lucru rau. Diareea cronica insa este semnalul de alarma ! De unde sa luam substantele regeneratoare ce ne sunt zilnic necesare, daca intestinul le elimina mereu in loc sa le prelucreze ? Diareea cronica mai cauzeaza si colici abdominale zilnice, imbatranirea precoce, caderea parului, oboseala, nervozitate si nu rareori depresiuni psihice.

Cazuistica
Doamna A. de 33 ani, suferea de 1 an de diaree cronica. Arata ca la 50 nai, era slabita, avea pielea cu riduri si pete brune, parul fara luciu. Era foarte nervoasa si facea temperatura cu usurinta. Toate medicamentele ce i-au fost prescrise le-a luat fara rezultat. De la un pacient al meu a auzit pana la urma de reflexologie. Doamna A. era imediat gata sa incerce. Si-a schimbat modul de alimentatie (vezi cap. XII), si-a aplicat masajul in mod rational. Dupa nu mult timp diareea s-a ameliorat si astazi, dupa jumatate de an, doamna A. arata ca inainte: tanara si sanatoasa.

INTESTINUL GROS

Intestinul gros se imparte in:
- Cecul si colonul ascendent;
- Colonul transversal;
- Sigmoidul;
- Rectul.
Cecul

Situare

In partea dreapta a partii inferioare a abdomenului intestinul subtire imbuca lateral in cec. In punctul de trecere de la intestinul subtire la cel gros se afla un ventil, valva ileo-cecala, care impiedica refluxul continutului intestinului gros in intestinul subtire. Cecul are apendicele lung de 6-12 cm, asa numitul apendice vermiform. In caz de inflamatie a apendicelui, boala se numeste apendicita si apendicele este de obicei inlaturat pe cale operatorie.
Zona reflexogena
Zona reflexogena se afla la piciorul drept. Punctul cel mai expus la stari patologice se afla la nivelul primului centimetru inferior al acestei zone (punctul 28 = colonul ascendent si 29 = colonul transversal). Aici se afla valva ileo-cecala precum si apendicele (punctul 26 = apendicele, punctul 27 = valva ileo-cecala)).

Stari patologice

1. Balonarea in partea inferioara a abdomenului;
2. Apendicita.
Balonarea in partea inferioara a abdomenului
Este cauzata de o malfunctiune a valvei ileo-cecale. Atunci intestinul gros este insuficient separat de cel subtire asa ca, o parte din continutul intestinului gros poate sa treaca inapoi in intestinul subtire. Aici acest continut incepe sa fermenteze. Ca la orice fermentatie se produc gaze in intestinul subtire, care preseaza peretii intestinali producand dureri acerbe.

Cazuistica

Doamna B. suferea des de dureri acerbe in partea inferioara a abdomenului. Zona reflexogena a cecului era sensibila. Dupa 4 saptamani de masaj zilnic si schimbare de alimentatie, zona s-a linistit si totodata au cedat durerile abdominale.
Apendicita
Este o inflamatie a apendicelui vermiform. Doamna T., o cunostinta buna a mea, m-a sunat foarte agitata ca are apendicita si in caz extrem trebuie sa se opereze. Tocmai venise de la medic. Tocmai poimaine se elibereaza un pat la spital.
M-am dus acasa la ea si i-am masat punctul reflex al apendicelui, timp de jumatate de ora. Dupa aceea s-a culcat relaxata. Durerile abdominale au disparut. Am aratat doamnei T. punctul ce trebuie masat si ea a continuat cu masajul zilnic, timp de o saptamana. operatia s-a anulat, apendicele nu s-a mai facut simtit si este si astazi, dupa 2 ani, linistita si fara dureri.

9. COLONUL ASCENDENT , TRANSVERSAL , DESCENDENT SI SIGMOIDUL

Situarea si functia.

Fecalele sunt impinse inainte de undele peristaltice ale intestinului. Aceste unde peristaltice iau nastere prin contractarea si relaxarea musculaturii intestinale.

Menirea. Ingrosarea fecalelor.

Zone reflexogene

La piciorul drept se gaseste colonul ascendent si prima parte a celui transversal. La piciorul stang a doua parte a colonului transversal, colonul descendent si sigmoidul (punctul 28 = colonul ascendent, punctul 29 = colonul transversal, punctul 30 = colonul descendent).
Stari patologice
- Dureri abdominale cauzate de obicei de inertie intestinala.
- Diaree.
- Constipatie (luati seama sa consumati lichide suficiente).

Cazuistica

Domnul E. simtea din cand in cand o durere surda in partea stanga exterioara a abdomenului, la nivelul buricului. El suferea de ani de zile de constipatie si trebuia sa ia mereu purgative pentru a-si putea evacua intestinele. Zona reflexogena arata un spasm in coltul intre colonul transversal si cel descendent. Zonele reflexogene ale restului intestinului gros erau linistite. S-a facut masajul punctului sensibil. Dupa 3 zile domnul E. a avut scaun fara sa fi luat purgative si de atunci a disparut si durerea.
Sigur, ca nu totdeauna se poate vindeca constipatia asa de usor, ca in cazul domnului E., caci de multe ori sunt afectate si intregul intestin gros, duodenul si ficatul, ca in asemenea cazuri dureaza mai mult pana ce lenea intestinala se reglementeaza, este de inteles.

10. RECTUL

Situare.
Ultima portiune a intestinului. Se termina spre exterior cu un muschi inelar, anusul.
Functia. Cand fecalele ajung in rect, se naste senzatia nevoii de fecale.

Zonele reflexogene

1. La piciorul stang, imediat inaintea calcaiului.
2. In partea interioara a musculaturii gambei la ambele picioare (vezi figura, punctul 31 = rect si punctul 32 = anus).
Stari patologice
- Constipatie in caz de inertie a rectului.
- Inflamatii.
- Hemoroizi si varice.
Indiferent de care din aceste stari patologice este vorba, prin masajul zonelor reflexogene corespunzatoare, starile respective pot fi vindecate. In orice caz, o inflamatie se va vindeca mai repede decat nodurile hemoroidale. Dar si in acest ultim caz se poate obtine cu relativa usurinta incetarea durerii si oprirea unei eventuale hemoragii. Cine are hemoroizi, ar trebui sa aiba grija sa aiba scaune regulate si nu prea tari. In caz de hemoroizi ?deschisi?, se recomanda a se ingera din cand in cand seminte de in muiate in prealabil in apa, daca scaunele sunt tari, se pot introduce supozitoare de glicerina.

 


[ Magazin Produse Calivita ]  [ Cumpara mai ieftin ]   [ Promotii

 

{ Cum comand? }  { Cum platesc? }  { Despre livrare }   { FAQ } { Contact }
[ Afacerea Calivita ] [ Cum devin membru ] [ Avantaje ] [ Pasi catre succes ]

Urmareste-ne pe Youtube si Facebook

Copyright © 2003-2018 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate .

Acest site (cu peste 3.000 de pagini) este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica,
colaborator CaliVita International, singurul responsabil de continutul acestuia.

Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google