Calivita Logo


Suplimente Naturiste CALIVITA.
30% Reducere!  Promotii!


Daca ti-a placut situl meu,

ajuta-ma sa-l intretin
si sa-l imbunatatesc !


Doneaza pentru Terapii-naturiste.com

 GRATIS! Cartea
"Ghid de Medicina Naturista"

DVD Medicina naturista
Carte Medicina naturista

GRATIS! Cartea
"Secrete si Retete Culinare"


CD 10.000 de retete culinare
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile

GRATIS! Cartea
"Cure, Diete, Sfaturi

si Programe pentru Slabire"


CD Cure de slabire
Carte Cure de slabire

 

Enciclopedie Naturista

 

Remedii naturiste

 

Terapii alternative si complementare

 

 

 


Subscrie la canalul YOUTUBE

 

Glandele sexuale

A. Organele sexuale feminine


1. Ovarele si trompele

Situare. Ambele ovare atarna pe niste ligamente laterale in cavitatea pelviana. Au aproximativ o lungime de 3 cm si forma unor discuri ovale. Ambele ovare contin aproximativ un milion de ovule, din care in decursul vietii se maturizeaza si devin apte pentru fecundare aproximativ 400.
Trompele sunt niste tuburi musculoase lungi de circa 12 cm; un capat se afla in apropierea ovarului, iar celalalt se imbuca in coltul superior al uterului.

Menire. Productia de hormoni (2/3 hormoni feminini si 1/3 hormoni masculini). Este organ de reproducere.
Ciclul menstrual. In ovare se gasesc grupari mici de celule asa zise folicule, fiecare folicula continand un ovul imatur. Sub influenta hipofizei, in ambele ovare se dezvolta mai multe folicule, aproximativ la a 7-a zi a ciclului menstrual, una din folicule incepe sa predomine continuand cresterea, pe cand celelalte regenereaza. Aproximativ intre a 12-a pana la a 15-a zi, hipofiza revarsa in sange un hormon care provoaca spargerea pielitei exterioare a foliculului. Acest proces se numeste ovulatie. Ovulul este eliminat din ovar si ajunge in palnia trompei, trece in trompa, ceea ce dureaza circa 10 zile. In acest timp el poate fi fecundat. Dupa ce ovulul a ajuns in uter se incubeaza acolo. Daca nu s-a intamplat fecundatia, atunci mucoasa uterului se desprinde si este eliminata ceea ce declanseaza menstruatia.
Zona reflexogena a ovarelor si trompelor
Zona reflexogena a ovarelor si trompelor se afla in partea exterioara a calcaiului (punctul 36 = glande sexuale: ovare sau testicule). Ovarul drept si trompa dreapta, la piciorul drept si cel stang, la piciorul stang.
Dureri menstruale sau valuri
Masajul zonei reflexogene situate pe muschiul exterior al gambei picioarelor (punctul 37 = Relaxarea abdomenului contra durerilor menstruale si valurilor) aduce o relaxare a partii inferioare a abdomenului (pantecului) si ajuta la calmarea durerilor menstruale si valurilor.
Stari patologice
- Dureri la ovulatie.
- Dureri menstruale ? valuri.
- Cicluri neregulate.
- Sterilitate.
- Chisturi.

Cazuistica

Dureri in timpul ovulatiei si in timpul menstruatiei.
Cu inceperea primului ciclu, domnisoara M. a trebuit sa suporte suferinte neasteptate. Durerile menstruale au fost atat de intense incat a fost nevoita sa stea in pat 4 zile in sir. Acest lucru s-a repetat la fiecare 4 saptamani. Fara calmante nu a putut sa reziste, iar medicul ei s-a vazut de multe ori nevoit sa-i dea injectii antispastice. Durerile abdominale erau prezente in timpul menstruatiei si in timpul ovulatiei, asa ca a trebuit sa stea in pat alte doua zile.
Din aceasta cauza domnisoara M a avut mereu dificultati la locul de munca, pentru ca nici unui patron nu-i convine ca secretara lui sa lipseasca in fiecare luna cate 7 zile. Totusi domnisoara M. a gasit reflexologia. Zonele reflexogene ale ovarelor si ale uterului abia puteau fi atinse, atat de dureroase erau. Si acum domnisoara M. a inceput sa faca masaj cate 5 minute pentru fiecare ovar-trompa, 5 minute pentru ambele zone reflexe ale uterului si cate 5 minute pentru dureri menstruale adica zonele de relaxarea abdomenului contra durerilor menstruale.
La urmatoarea ovulatie lucrurile au mers mult mai bine; in orice caz domnisoara M. nu a mai fost nevoita sa lipseasca de la lucru.

Ea s-a dus la un ginecolog care a examinat-o dar care nu a putut constata nimic special. A sfatuit-o pe doamna R. sa-si faca o insuflatie tubara ( a trompelor). Aceasta interventie s-a facut in clinica si doamna R. s-a dus acasa plina de sperante.
Barbatul ei s-a supus si el unui examinari minutioase dar el era perfect sanatos.
Dupa ce a trecut un an si doamna R. nu a devenit gravida, s-a facut o a doua insuflare, si mai tarziu o a treia.
Dupa ce aceasta pereche a inceput sa se impace cu gandul ca va ramane fara urmasi, au facut cunostinta cu reflexologia. de atunci s-a facut un masaj asiduu si zilnic al tuturor punctelor slabe, printre care, circa timp de 10 minute zonele ovarelor, trompelor si uterului. Starea generala de sanatate a ambilor soti s-a ameliorat in mod vizibil, asa ca ei constatat dintr-o data ca doamna R. nu a mai avut menstruatie. O intarziere ? Sau poate totusi ? ? doamna R. s-a dus la medic, care i-a confirmat sperantele. Sarcina a decurs normal si astazi familia R. sunt parinti mandri ai unui baiat sanatos.

2. Uterul si vaginul

Situare. Uterul este atarnat pe ligamente, aflandu-se intre vezica si rect. El este un organ cavitar piriform (forma de para) musculos, e format dintr-un corp si col ( uter). Corpul este aplecat inainte, iar colul imbuca in vagin un tub muscular dilatabil.
Zona reflexogena a uterului si vaginului
Zona reflexogena a uterului se afla pe partea interioara a picioarelor, direct deasupra calcaiului, (punctul 50 = uter sau prostata), unde sunt cele mai multe tulburari.
Zona reflexogena a vaginului se intinde in partea interioara a calcaiului de la zona reflexogena a uterului spre inainte si in jos spre talpa ( punctul 51 = vagin, uretra sau penis ).

Lipsa o pagina, (dupa text pag. 116).

Zona reflexogena a sanului
Zona reflexogena a sanului drept se afla la piciorul drept, iar a sanului stang la piciorul stang, pe partea dorsala a piciorului intre al doilea, al treilea si al patrulea metatarsian ( punctul 43 = piept sau san ).
Stari patologice
- Staza, in special inaintea perioadei menstruale.
- Chisturi.

Cazuistica

Intr-o seara, doamna H. m-a chemat la telefon foarte disperata:? am cancer la san , pot sa vin la dumneavoastra inca in seara aceasta? ? Dupa timp de doua ore am stat fata in fata si am lasat-o sa povesteasca.
Cu 10 zile in urma a observat prima data, la partea exterioara a sanului, un nod, care era dureros la presiune. Starea s-a accentuat si odata cu ea si durerile. De 24 ore sanul s-a tumefiat considerabil, pe acest motiv doamna H. a fost azi la medic. Acesta a inspectat si a palpat sanul : ? cancer mamar ?! El a sfatuit pe doamna H. sa faca imediat amputatia sanului. Prima sarcina a mea era acum s-o linistesc pe aceasta femeie. Am incercat sa-i explic ca, cancerul nu poate fi diagnosticat printr-o simpla palpare. Eu insumi nu credeam a fi cancer, ci mai degraba niste chisturi. Examinarea piciorului a dat urmatorul rezultat:
1. La piciorul stang o zona reflexa a sanului foarte dureroasa.
2. Zona reflexogena a glandelor limfatice foarte dureroasa ( chisturile isi au originea intotdeauna in staze limfatice ).
3. Zona reflexogena a ovarului stang foarte dureroasa ( datorita faptului ca din punct de vedere hormonal sanul este in dependenta de ovare ).
Am inceput deci sa masez intens aceste trei puncte, aproximativ 45 minute si doamna H. si-a revenit intre timp putin.
Durerile sanului stang au fost mai putin pronuntate si ea s-a simtit mai usurata.
In dimineata urmatoare doamna H. m-a chemat la telefon : ? inchipuiti-va, tumora a disparut ! Ce sa fac acum ? Am sfatuit-o sa mearga la alt medic si sa continue masarea zonelor reflexogene, cu scopul ca nodulul sa mai cedeze. Doamna H. s-a consultat cu alt medic. Diagnosticul acestuia suna: ? chisturi ?. Dar doamna H. a avut si acum teama. Dar daca se inseala? Dar daca este totusi cancer ??

Pentru a se linisti s-a dus la un al treilea medic, care si el a pus diagnosticul de ?chisturi?. Dar doamna H. nu era multumita si s-a dus la un al patrulea medic. Aici i s-a spus la fel ca era vorba numai de chisturi, care pot fi operate fara prea mare dificultate. doamna H. a consimtit si termenul de operatie a fost fixat pentru saptamana urmatoare.
In cele 6 zile pana atunci, doamna H. s-a ingrijit sa amelioreze starea prin masarea zonelor reflexogene corespunzatoare. Ea si-a facut un masaj zilnic timp de 30 minute.
Operatia a decurs fara dificultati si cicatrizarea a fost optima.
Daca doamna H. ar fi avut rabdare, operatia ar fi putut fi evitata, caci prin masaj se pot obtine urmatoarele:
1. O irigare sangvina mai buna a sanului, ceea ce
2. Provoaca o circulatie mai buna a limfei. Prin aceasta, stazele limfei si chisturile regreseaza. Caci tot ce construieste corpul poate fi desfacut tot de corp.
Chiar in cazuri de chisturi operate se recomanda masajul zonelor reflexogene, prin care se poate evita o eventuala urmatoare operatie. Caci, in cazul cand zonele reflexogene nu sunt libere se formeaza mereu staze in sani si foarte probabil ca se pot dezvolta si alte chisturi.


B. Organele sexuale masculine

1. Penisul

La penis se deosebeste trunchiul si ghinda. Ghinda este acoperita cu un pliu cutanat, mobil, numit preput. Partea principala a trunchiului este formata din corpul cavernos, care in timpul erectiei se umple de sange si intareste organul. In partea inferioara a penisului trece uretra.
Zona reflexogena a penisului
Zona reflexogena a penisului corespunde pozitiei zonei reflexogene a vaginului ( punctul 51 = vagin, uretra sau penis).

2. Testicolele

Testicolele se dezvolta in timpul vietii embrionare in cavitatea abdominala a embrionului. Putin timp inaintea nasterii, ele coboara prin canalul inghinal in scrot. Marimea acestor glande este la omul adult de cca. 36 mm.

Menirea

- Producerea hormonilor sexuali masculini.
- Producerea spermatozoizilor.

3. Epididimele

Sperma ajunge printr-o serie de canalicule ( canale mici ) de la testicole la epididim, care este o formatie lunguiata ce se afla deasupra testicolului.
Menirea
- Completarea maturizarii spermatozoizilor,
- Inmagazinarea spermei.

4. Ductul spermatic

Ductul spermatic este un tub musculos de lungime aproximativ 40 mm, care porneste de la epididim. El iese in ambele parti din scrot, in sus spre canalul inghinal, trece prin prostata si se imbuca in uretra.
Zona reflexogena a testicolelor, epididimelor si ductului spermatic
Zona reflexogena a testicolelor, epididimelor si ductului spermatic se afla in partea exterioara a calcaiului, in zona reflexogena corespunzatoare ovarelor si trompelor ( punctul 36 = glande sexuale: ovar trompe sau testicol ).

Stari patologice
- Inflamatii
- Blocare
- Impotenta
- Criptorhidie ( cand testicolele nu au coborat din abdomen).

Exemplu

Domnul T. a simtit intr-o buna zi durere usoara in testicolul stang. Examinandu-se, a constatat o mica tumefiere, nimic altceva. Va trece, s-a gandit el. Din pacate insa nu s-a intamplat asa, caci a doua zi a fost mai rau si a treia zi si mai rau.
Durerea s-a intins si asupra ductului stang, s-a umflat devenind dublu: atunci domnul T. s-a dus la medic, care ia dat tablete ce ar fi trebuit sa combata inflamatia. Starea lui nu s-a schimbat. Timp de 4 luni a stat el cu testicolul blocat, cand a aflat de terapia reflexogena. La inceput era sceptic, spunand: ?daca apasati asa tare pe oase, desigur ca doare ?. Insa eu i-am dovedit contrariul apasand pe zona testicolului drept care aproape ca nu i-a provocat nici o durere. Domnul T. a inceput atunci sa maseze acea zona zilnic timp de aproximativ 5 minute. Durerile au cedat incetul cu incetul si tumefierea a cedat. Dupa 3 saptamani testicolul si-a recapatat marimea normala. Domnul T. este de atunci un sustinator entuziast al reflexoterapiei reflexogene.

Tulburari ale puterii sexuale

Domnul si doamna N. erau de 2 ani casatoriti si traiau fericiti.
Din pacate insa, viata lor intima era stanjenita, caci tanarul sot suferea de tulburari ale potentei sexuale. Examenul medical a pus diagnosticul de varice la testicolul drept. Cu alte cuvinte, irigatia sangvina a testicolului, deranjata. Ca singura posibilitate terapeutica i s-a indicat operatia.
Mama d-lui N. care a avut deja cateva succese prin masajul zonelor reflexogene isi sfatui fiul sa incerce intai cu aceasta terapie. El a fost de acord. A inceput sa maseze toate punctele slabe si in special zona reflexogena a testicolului drept.

La inceput s-a ameliorat starea lui generala. I-a disparut senzatia de oboseala pe care a simtit-o inainte ( de dimineata pana seara). Acum se simtea voios chiar seara dupa terminarea lucrului ( a activitatii zilnice). Dupa ce a executat masajul timp de 5 luni de zile, domnul T. nu a mai avut greutati in raporturile lui intime. Doamne ajuta ! Caci in fiecare casnicie se ajunge la asemenea cazuri, mai devreme sau mai tarziu, la incordari si crize, ceea ce nu mai era cazul in familia T.
Tulburari ale potentei (puteri sexuale ), depind deseori de starea generala, de aceea este de mare importanta un tratament reconfortant al circulatiei sangvine, al starii nervoase si al metabolismului.

5. Prostata

Prostata este o glanda in forma de castana, situata in partea inferioara a vezicii urinare. Ea imbratiseaza partea posterioara a uretrei. Prostata produce un lichid asemanator cu laptele, care se asociaza expulsiei spermei.
Zona reflexogena a prostatei
Zona reflexogena a prostatei se ala in partea laterala si interioara a calcaiului, corespunzatoare zonei uterului ( punctul 50 = uter sau prostata ).
Stari patologice
O tumefiere a prostatei, sau tulburari inflamatorii care ingreuneaza trecerea urinei prin ureter, a carei parte posterioara este inconjurata de prostata.

Cazuistica

Pana ce a ajuns la varsta de 28 ani, domnul B. nu a stiut nimic despre ce inseamna nevoia de urinare, care te scoala noaptea din somn. Dar aceasta situatie s-a schimbat brusc, trebuind sa se scoale in fiecare noapte spre a-si goli vezica. Situatia lui cu timpul s-a inrautatit. Dupa ce a trecut 1 an, domnul B. a trebuit sa-si goleasca vezica de 5 ori pe noapte. De aceea se duse la medic.
Acesta a constatat o tumefiere a prostatei si i-a prescris medicamente, deoarece la aceasta varsta operatia nu este indicata. Medicamentele, din pacate nu au ajutat mare lucru si de aceea domnul B. a incetat de a le mai lua.
Aceasta tulburare a tinut timp de 3 ani, pana cand domnul B. a aflat despre reflexologie. A inceput sa-si maseze punctul reflexogen al prostatei, 5 minute zilnic, la fiecare picior. Rezultatul a fost uluitor.
Deja dupa cateva zile el a trebuit sa se scoale noaptea odata sau de doua ori si dupa trei saptamani a putut sa doarma toata noaptea. Domnul B. are 40 ani si niciodata de atunci nu a mai avut necazuri cu prostata.

Un alt caz. domnul L. a constatat intr-o zi prezenta sangelui in urina.
Nelinistit de acest fapt a cerut in zilele urmatoare o analiza la urina. Aceasta era negativa. Se parea ca era vorba de o tulburare trecatoare.
Scurt timp dupa aceea domnul L. a facut o excursie. Intorcandu-se acasa a trebuit sa vada ca urina avea din nou in ea sange si chiar mai mult decat prima data, pe langa aceasta el mai simtea si o usturime in uretra. De aceea el se sfatuit cu medicul casei. Acesta insa nu a gasit cauza, chiar dupa ce a cerut executarea unei radiografii. De aceea l-a trimis la specialist.
De acum inainte prezenta sangelui in urina s-a facut tot mai accentuata. Cand domnul L. si-a descris simptoamele urologului, acesta s-a gandit numai decat la prostata. La obiectia d-lui L. ?doar eu nu trebuie sa urinez niciodata noaptea? el a raspuns: ?Acest lucru nu este necesar. Boala are mai multe variante. In orice caz se poate face o radiografie?. Radiografia a confirmat banuiala si medicul a indicat tratament operatoriu. Domnul L. a cerut timp de gandire, neputandu-se familiariza cu aceasta idee.

Ajuns acasa i-a relatat sotiei ceea ce medicul ii spusese. Cand a terminat relatare, sotia i-a spus ingandurata: ? poate ar trebui sa-ti povestesc ceva ? ? si i-a spus tocmai ce auzise astazi de la o vecina a ei si anume ca ?omul poseda la talpile picioarelor zone reflexogene ?. ca urmare a acestei convorbiri domnul L. m-a rugat sa-i expun explicit aceasta metoda.
Am fost gata sa-i arat punctul reflexogen. ?Nu cu unghia? si a inceput sa tipe. Dar nu era unghia in joc, ci punctul reflexogen era plin de depuneri, asa ca presiunea masajului asupra cristalelor de acid uric a declansat aceasta durere acuta. L-am convins pe domnul L. iar el un om al faptei, s-a pus pe lucru: zilnic 5 minute la fiecare picior. Senzatia de usturime in uretra a cedat, iar sangele nu a mai fost prezent in urina, indata dupa prima masare.
Dupa 2 luni domnul L. s-a prezentat la controlul medicului sau, spunandu-i: ? nu mai am nici un fel de tulburare ?. Urina a fost normala, iar radiografia executata din nou a aratat ca prostata era doar putin marita. Domnul L. a continuat masajul pana ce zona reflexogena respectiva era libera complet de depuneri.


 


[ Magazin Produse Calivita ]  [ Cumpara mai ieftin ]   [ Promotii

 

{ Cum comand? }  { Cum platesc? }  { Despre livrare }   { FAQ } { Contact }
[ Afacerea Calivita ] [ Cum devin membru ] [ Avantaje ] [ Pasi catre succes ]

Urmareste-ne pe Youtube si Facebook

Copyright © 2003-2018 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate .

Acest site (cu peste 3.000 de pagini) este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica,
colaborator CaliVita International, singurul responsabil de continutul acestuia.

Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google