Calivita Logo


Suplimente Naturiste CALIVITA.
30% Reducere!  Promotii!


Daca ti-a placut situl meu,

ajuta-ma sa-l intretin
si sa-l imbunatatesc !


Doneaza pentru Terapii-naturiste.com

 GRATIS! Cartea
"Ghid de Medicina Naturista"

DVD Medicina naturista
Carte Medicina naturista

GRATIS! Cartea
"Secrete si Retete Culinare"


CD 10.000 de retete culinare
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile

GRATIS! Cartea
"Cure, Diete, Sfaturi

si Programe pentru Slabire"


CD Cure de slabire
Carte Cure de slabire

 

Enciclopedie Naturista

 

Remedii naturiste

 

Terapii alternative si complementare

 

 

 


Subscrie la canalul YOUTUBE

 

Articulatii

1. Articulatia umarului

Cele mai multe tulburari ale articulatiei umarului se ivesc la femei. Tot din cauza pantofilor ingusti. Tulburarea se face simtita de obicei la agatatul rufelor sau in timpul pieptanarii: bratelor nu le place sa stea in pozitie ridicata.
Leziunile articulatiei umarului nu sunt prea rare si cand zonele reflexogene sunt blocate, ele nu se vindeca normal si duc cu timpul la artroza. Mai este de remarcat ca articulatia umarului este la randul ei zona reflexogena a articulatiei soldului. Asa ca umarul bolnav poate cauza cu timpul, tulburari in articulatia soldului.

Zona reflexogena a umarului

Zona reflexogena a umarului drept se afla la piciorul drept, iar cea a umarului stang la piciorul stang. Locul este din talpa piciorului intre al patrulea si al cincilea os metatarsian, pana la articulatia degetului mic al piciorului cu rasfrangere spre partea superioara ( punctul 10 = umar ).

Cazuistica

Domnul F. avea aproximativ 65 ani si suferea cu umarul drept. Articulatia umarului era blocata de ani de zile, motiv pentru care el abia isi putea ridica bratul vreo 10 cm. Pana acum orice tentativa de tratament a esuat. Eu insumi m-am speriat cand i-am vazut piciorul. Desi am tinut in mana pana acum cateva mii de picioare, dar asa ceva nu mi-a fost dat sa vad. Nu numai degetul mic a fost deplasat de la locul lui si impins sub degetul 4, dar chiar osul metatarsian 5 s-a aflat sub osul metatarsian 4. Nu-i de mirare ca umarul din aceeasi parte s-a blocat. Domnul F. a recunoscut ca obisnuia sa poarte pantofi cu varf ascutit, cum cerea moda. Asta a fost cauza tulburarilor de care suferea. I-am masat energic zona reflexogena a umarului timp de 15 minute, iar dupa aceea i-am spus sa-si ridice bratul. L-a putut ridica cu 30 cm mai sus decat inainte. De fericit ce era m-a imbratisat.
Prin ameliorarea spectaculoasa a blocarii umarului se poate demonstra si celor sceptici eficacitatea reflexoterapiei. Dar acum, iata inca un exemplu:
Am fost invitat la o doamna pe care am ajutat-o prin reflexoterapie. Mai erau prezente alte 12 persoane, toate foarte curioase sa afle ce le-asi putea oferi. Una din ele avea necazuri cu umarul, care era inflamat de vreo 2 luni, impiedicand folosirea normala a bratului. Pentru a demonstra starea ei actuala am rugat-o sa-mi arate mobilitatea bratului. Dupa aceea am cerut piciorul ei drept, pe care am inceput sa-l masez. In jurul meu numai priviri ironice. M-am oprit dupa 15 minute si am rugat-o pe doamna sa-si ridice bratul: ?nu pot?? a vrut sa ma contrazica. Dar imediat s-a oprit din vorba si privirea cam neincrezatoare la propria-i mana cu care a facut miscarea de rotatie completa. Celelalte persoane s-au mirat si ele. Cu aceasta demonstratie am putut sa le conving pe toate.
B. un tanar fotbalist, nu a crezut in eficacitatea reflexologiei pana ce intr-o duminica a suferit o ruptura musculara a umarului; si ramas pe teren a trebuit sa fie transportat din stadion. L-am oprit imediat spunand ca nu membrul legat trebuie masat niciodata; prin masajul leziunii se agraveaza si mai tare. In schimb zona reflexogena poate fi masata oricand. De aceea eu i-am luat in mana piciorul drept si am apasat zona umarului. Ranitul ma ironiza :? nu ma doare, deci teoria dumneavoastra nu e valabila !? I-am replicat ca piciorul drept corespunde umarului drept, care este sanatos, deci inainte de a judeca definitiv trebuie sa-mi intinda piciorul stang. Mi-a intins deci piciorul stang asteptandu-se la un esec al meu. Dar abia am atins punctul reflexogen cand a emis un tipat si mi-a smuls piciorul. L-am rugat sa mi-l dea din nou si am inceput sa masez foarte incet. Dupa 10 minute a constatat diminuarea tensiunii in umarul lezat, iar dupa alte 10 minute umarul a incetat sa-l mai doara. Cu toate acestea am cerut d-lui B. sa-si faca o radiografie, dar am citit pe fata lui ca el nu socoteste necesar acest lucru. Totusi mi-a facut promisiunea de a face, precum si de a face masaj pana ce umarul va fi vindecat
Asa a si facut si umarul a revenit intr-un timp scurt. Dupa 5 saptamani a jucat in echipa lui.

2. Articulatia soldului

Tulburarile articulatiei soldului sunt de multe ori o consecinta a unei vechi leziuni scapulare. De aceea se recomanda tratarea concomitent pentru amandoua articulatiile.
Zona reflexogena a soldului
Zona reflexogena a soldului drept se afla la piciorul drept, iar zona reflexogena a soldului stanga la piciorul stang. Se afla dedesubtul gleznei interne si respectiv externe. ( punctul 38 = articulatie coxo-femurala). O alta zona reflexogena a soldului este centura scapulara din aceeasi parte ( punctul 6 = din plansa ?Zone reflexogene reciproce? )

Cazuistica

Domnul R. a simtit primele semne ale soldului cand a facut gimnastica. Ele au disparut insa si domnul R. a crezut ca totul va fi in ordine. Nu a fost asa, caci durerile au reaparut cu ocazia unor eforturi mai mari. S-a ajuns pana acolo, ca durerile l-au silit sa intrerupa perioada de bas-bol, dupa cel de al 2-lea joc. S-a hotarat sa ceara sfatul unui medic. Medicul lui de casa l-a trimis la clinica ortopedica. Aici s-a facut un examen temeinic. Radiografia arata o umbra la nivelul capului umarului si s-a banuit ca este vorba de uzura. S-a incercat obtinerea unei ameliorari prin gimnastica, impachetari cu namol, dusuri subacvatice; timp de ? an domnul R. s-a dus de doua ori pe saptamana la spital. Totusi degeaba; nu s-a instituit nici o ameliorare.
Atunci medicul ortoped l-a sfatuit in felul urmator: ??singura terapie inca posibila ar fi operatia? . Insa fiindca domnul R. nu a ajuns la 60 ani, nu i se poate pune o articulatie artificiala. De aceea trebuie facuta o operatie preliminara in care capul articular al femurului va trebui torsionat, iar abia dupa cativa ani se va putea pune o articulatie artificiala. Expectativa nu e recomandabila, dat fiind pericolul unei anchiloze; domnul R. a consimtit si s-a ajuns la fixarea termenului de operatie.
In acest timp d-lui R. i-a fost adusa la cunostinta metoda reflexogena. Cand veni prima data la mine a schiopatat de-a binelea. Suferea de dureri continue ale articulatiei soldului, care iradiau pana jos in genunchi si gamba.

Si reactia zonei reflexogene a soldului era puternica. Dar pe mine m-a interesat si cauza acestor tulburari atat de grave. De aceea i-am examinat piciorul in intregime, si am putut constata o functie slabita a rinichilor, a suprarenalelor, a ureterului si a vezicii urinare ( adica eliminarea toxinelor nu functiona bine ), a stomacului, a duodenului, a ficatului si a vezicii biliare ( eliminarea defectuoasa a toxinelor si tulburarea anabolismului), a cefei si a coloanei lombare ( inervarea deficienta ). Domnul R. a confirmat ca a suferit in trecut si cu coloana lombara. Din cauza unei ciupiri a nervului in partea lui radiculara s-a produs o deficienta de inervare a articulatiei soldului, iar cu timpul deformarea articulatiei. Termenul de operatie era fixat abia peste 5 luni, asa ca ne-a ramas timp suficient, de care ne puteam folosi. Domnul R. s-a masat singur in fiecare zi cate ? ore, iar de doua ori pe saptamana l-am masat eu, timp de 60 minute.
Dupa un timp relativ scurt, durerile au inceput sa cedeze. In timpul zilei chiar nu a mai simtit dureri. De operatie nici sa nu mai auda. Dupa 6 luni a uitat ca a schiopatat vreodata, blocarile si durerile soldului au disparut.
Daca il intalniti pe domnul R. astazi, nu veti crede ca acest barbat vioi si plin de elan, cu nu prea mult timp inainte, abia a putut sa mearga.

3. Genunchii

Leziunile genunchilor sunt destul de frecvente. Sa le tratati cu grija, pentru ca ele, netratate, provoaca mai tarziu o artroza.
Zona reflexogena a genunchilor
Zona reflexogena a genunchiului drept se gaseste la piciorul drept, iar a genunchiului stang la piciorul stang. Se afla in partea exterioara a piciorului, sub glezna externa, aici se gaseste o adancitura semicirculara, de multe ori plina de depuneri ( punctul 35 =genunchi).
O alta zona reflexogena a genunchiului este si cotul din aceeasi parte ( vezi pct. 4 din plansa ?Zone reflexogene reciproce?).

Caz de leziune a genunchiului

Doamna S. locuia la tara. Intr-o zi s-a dus in oras pentru cumparaturi. La o trecere de pietoni a fost lovita de o masina si transportata la spital. Genunchiul stang a fost zdrobit, avea contuzii.
Tratamentul din spital nu prea a folosit doamnei S. caci dupa 3 saptamani inca nu a fost vindecata. I-am facut o vizita si am sfatuit-o sa-si maseze zona reflexogena - in cazul de fata cotul ? pentru a obtine o mai buna irigare sangvina, conditia prealabila a vindecarii. Totusi am observat numaidecat ca doamna S. nu a dat atentia cuvenita spuselor mele si ca nu era dispusa sa aplice masajul. Cine nu-ti primeste sfatul, pe acela n-ai cum sa-l ajuti! Dupa 6 saptamani doamna S. a putut parasi spitalul si a plecat 2 saptamani la sanatoriu balnear. Am aflat de la sotul ei ca acolo nu-i mergea bine. S-a intors acasa inainte de termen. Atunci i-am vorbit din nou si i-am aratat locul exact al zonei reflexogene : sus la cot si jos la picior. Acuma in sfarsit a fost dispusa sa faca ceva. Ambele zone au fost zilnic masate si doamna S. a putut sa mearga normal dupa 3 saptamani.

Alt caz

Doamna N., o doamna de 75 ani, era curioasa sa stie daca reflexologia i-ar putea ajuta si ei, caci era suferinda de artrita si de artroza a genunchilor. I-am demonstrat ca se poate obtine o ameliorare, caci dupa 10 minute de masaj al zonei reflexogene drepte, genunchiul drept a incetat s-o mai doara. Nici nu a vrut sa creada! De aceea am facut-o sa urce scarile pana la ultimul etaj, pentru ca sa poata judeca mai bine diferenta care a intervenit in starea ei.
Cand s-a reintors mi-a confirmat ? De 10 ani nu am mai putut sa execut acest lucru, cu atata usurinta !? Dar ce se va intampla cu genunchiul stang? Nu vreti sa-l puneti la punct si pe acesta?? I-am masat deci zona reflexogena din aceasta parte, cu acelasi rezultat, dar i-am atras atentia ca va mai trebui sa maseze si zonele reflexogene ale glandelor suprarenale, ale rinichilor, ale ureterului si ale vezicii, pentru a obtine o vindecare durabila.

4. Membre si partile corpului care isi sunt zone reflexogene in mod reciproc

Cand este cazul sa le masam pe acestea ?
Imediat dupa accidente recente sau operatie. Irigarea sangvina marita garanteaza o vindecare optima a leziunilor in timpul cel mai scurt posibil.
In caz de accidente unde leziunile nu se vindeca sau in caz de plagi care puroiaza, zona reflexogena nu este in ordine. De obicei ea este blocata de formatiuni cicatriciale si depuneri care sunt ramasite ale unui accident anterior.
La persoanele ale caror leziuni raman dureroase la schimbarea vremii. Si aici se poate ajuta printr-o mai buna irigare a zonei reflexogene.
In caz de invartosiri ale centurii pelviene sau scapulare in caz de dificultate de a sta in pozitie sezand.
Toate zonele aratate in plansa ?Zone reflexogene reciproce? sunt de gasit in aceeasi parte a corpului. Numai cele referitoare la cap se incruciseaza ! Plansa arata cu exactitate ce anume zone corespund in mod reciproc.
- Mana este zona reflexogena a labei piciorului si invers.
- La fel, este cazul cu degetele picioarelor si ale mainilor: degetul mare al mainii interactioneaza cu degetul mare al piciorului, la fel degetul aratator cu degetul II al piciorului, degetul de mijloc cu degetul III, inelarul cu degetul IV, degetul mic de la mana cu de la picior.
- Articulatia mainii interactioneaza cu articulatia gleznei.
- Antebratul interactioneaza cu gamba, radiusul interactioneaza cu osul peroneu, cubitusul interactioneaza cu tibia, tendoanele din brat interactioneaza cu cele din gamba.
- Cotul interactioneaza cu genunchiul.
- Articulatia umarului interactioneaza cu articulatia soldului.
- Ceafa este zona reflexogena pentru osul sacru si invers.
- Centura scapulara interactioneaza cu centura pelviana.

Cazuistica

Inflamatia degetului mijlociu
Intr-o noapte d-na L. s-a trezit cu o durere pulsatila si inflamatia degetului de mijloc. Stia imediat despre ce este vorba, caci acest lucru s-a intamplat a treia oara intr-un an. In ocaziile trecute ea si-a tratat inflamatia cu bai si comprese. In rastimp insa a auzit de reflexoterapie. Si-a adus aminte de zona reflexogena; s-a asezat la marginea patului si a inceput a masa degetul III de la picior care era foarte dureros. Dupa 5 minute durerea a trecut si in alte 2 zile in care zona respectiva a fost masata, inflamatia degetului s-a vindecat.
Entorsa a mainii. Fractura articulatiei pulsului la ambele maini
S., o fata de 12 ani, a cazut cu bicicleta si si-a fracturat articulatiile pulsului la ambele glezne. Mama ei i-a aplicat imediat un masaj la ambele glezne. In consecinta dupa cateva zile S. nu a mai avut dureri. Dupa 4 saptamani i s-a indepartat aparatul gipsat. Partile fracturate s-au sudat perfect si S. nu a mai avut dificultati la ridicarea mainilor. Acest lucru nu se intampla totdeauna. De multe ori formarea calusului nu se face cum trebuie, nu se sudeaza sau raman limitari ale miscarii.


Sinovite

Intr-o statiune de iarna am cunoscut o doamna care avea antebratul pus in gips. Stand de vorba am aflat din ce motiv trebuia sa poarte aparatul gipsat la antebrat si puls. De luni de zile suferea de o sinovita pentru care s-a lasat tratata deja la 4 specialisti. Dar baile, impachetarile cu namol si injectiile nu au dat nici un rezultat, asa ca s-a hotarat imobilizarea antebratului. Dar acesta a continuat sa doara. I-am vorbit despre masajul zonelor reflexogene si m-a ascultat cu neincredere. De aceea m-am hotarat sa-i fac o demonstratie si i-am cerut piciorul aceleiasi parti. Zona reflexogena a reactionat cu durere din cauza multiplelor depuneri. Blocajul a fost provocat in parte de bocancii moderni de schi inchisi pana sus cu niste catarame. In consecinta zona a stat tot timpul sub presiune si nu si-a mai putut indeplini misiunea. Antebratul a suferit din lipsa de irigatie si sinovita nu se putea vindeca.

Timp de 20 minute am masat gamba doamnei. Dupa aceea i-am taiat gipsul jos si am indemnat-o sa miste antebratul si mana. Mi-a urmat sfatul cu neincredere, dar deodata a inceput sa straluceasca de bucurie: ?Nu ma mai doare de fel ! Ia uitati-va cum il pot misca!? Sotul a urmarit tot procesul cu mare interes si in saptamanile ce au urmat a continuat el s-o maseze zilnic timp de 10 minute. Rezultatul: articulatia pulsului si antebratul au continuat sa ramana fara durere.

 


[ Magazin Produse Calivita ]  [ Cumpara mai ieftin ]   [ Promotii

 

{ Cum comand? }  { Cum platesc? }  { Despre livrare }   { FAQ } { Contact }
[ Afacerea Calivita ] [ Cum devin membru ] [ Avantaje ] [ Pasi catre succes ]

Urmareste-ne pe Youtube si Facebook

Copyright © 2003-2018 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate .

Acest site (cu peste 3.000 de pagini) este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica,
colaborator CaliVita International, singurul responsabil de continutul acestuia.

Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google