Calivita Logo


Suplimente Naturiste CALIVITA.
30% Reducere!  Promotii!


Daca ti-a placut situl meu,

ajuta-ma sa-l intretin
si sa-l imbunatatesc !


Doneaza pentru Terapii-naturiste.com

 GRATIS! Cartea
"Ghid de Medicina Naturista"

DVD Medicina naturista
Carte Medicina naturista

GRATIS! Cartea
"Secrete si Retete Culinare"


CD 10.000 de retete culinare
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile

GRATIS! Cartea
"Cure, Diete, Sfaturi

si Programe pentru Slabire"


CD Cure de slabire
Carte Cure de slabire

 

Enciclopedie Naturista

 

Remedii naturiste

 

Terapii alternative si complementare

 

 

 


Subscrie la canalul YOUTUBE

 

Silvoterapia sau medicina naturii

MOTTO:
"De cate ori, in mijlocul arborilor muti si neclintiti nu ne-am simtit ca in tovarasia unor vechi si buni prieteni guralivi!
De cate ori nu le-am destainuit lor durerile noastre si de cate ori, mai cu seama,
nu ne-au alintat ei aceste dureri!"
Calistrat Hogas

Coexistenta omului cu padurea a generat si o anume cultura, o anume filozofie, anume mitologii ca si anume stari de spirit. Padurea a reprezentat o componenta fundamentala a cadrului existential, un organsim viu, metaforic spiritualizat. Padurii ii sunt proprii functia de productie, functiile de protectie fizica a mediului inconjurator, functii multiple de protectie de interes social, functia de protectie a solului sau functia antierozionala, functia de protectie a regimului cursurilor de ape, ca si a acumularii de apa, apoi functia de ameliorare a factorilor climatici, functia de asanare sau de purificare a Copaciatmosferei, functia estetica sau peisagistica, functia de protectie fonica, functia stiintifica, functia de recreatie si agrement ca si complexele functii sanitare.

Padurea ionizeaza nu numai oxigenul eliberat de ea insasi, dar si alte mase de oxigen translocate de vant in zone indepartate, asa incat, padurea indeplineste pe tot timpul anului aceasta functie igienica, de aprovizionare a atmosferei cu oxigen, favorabil ionizat.

Majoritatii arborilor din padure le sunt proprii anumite substante volatile, care exercita efecte pozitive asupra unor germeni patogeni. Un singur hectar de padure de stejar raspandeste in atmosfera in jur de 2 kg. fitoncide, substante bactericide. Fitoncidele pe care le emana pinul, distrug bacilul Koch, agentul cauzal al tuberculozei, iar cele ale molidului distrug agentul cauzal difteriei.
Padurea in ansamblul ei reprezinta, din punct de vedere sanogenetic, un excelent filtru antibacterian. Bolile cardio-vasculare sunt influentate pozitiv de padurile de stejar, in sensul ca scad tensiunea arteriala, amelioreaza somnul si oxigenarea sanguina. Bolile cardiovasculare sunt influentate negativ de padurile de pin, mai ales cand acestea sunt dense si mai ales in toiul verii. Padurea reprezinta un rezervor urias de vitamine ce intra in constitutia fructelor ei ca si in aceea a mierii de mana.

Silvoterapia, ramura a terapeuticii naturiste, are urmatoarele indicatii:


- Este utila tuturor acelora care din diferite motive inregistreaza deficiente in oxigenarea plamanilor si care, ca atare prezentand o capacitate respiratorie redusa, nu aprovizioneaza pe masura necesitatilor organismul cu acest combustibil vital. Padurilor le este propriu un aer de o deosebita puritate, chiar daca acestea se afla in imediata apropiere a oraselor, a diverselor baze industriale si chiar a strazilor cu trafic rutier intens. Aceasta pentru ca frunzele care insumeaza o suprafata de 20 de ori mai mare decat cea a padurii de care apartin, primenesc aerul viciat de gazele industriale, de gazele de combustie ca si de cele de esapament.
- Padurea reprezinta un excelent mediu de antrenament si de optimizare a respiratiei nu numai pentru cei cu insuficiente respiratorii cronice, ci si pentru cei sanatosi.
- Padurea reprezinta si un excelent mediu pentru miscare si in special pentru alergari, deoarece imbina in mod fertil beneficiile miscarii cu acelea ale oxigenarii.
- Avand in vedere proprietatile fonoizolante puse la dispozitie cu atata generozitate de catre padure, se intelege de la sine ca acest cadru natural ofera conditii optime de reechilibrare a acelora care prin specificul muncii lor cunosc din plin rigorile agresiunii sonice.
- Padurea mai reprezinta si un excelent cadru de recreere, motiv pentru care in preajma sau chiar in interiorul ei, se amenajeaza terenuri de sport, locuri de joaca pentru copii, tabere, estrade pentru spectacole etc. Din acest punct de vedere, padurea constituie un adevarat magnet verde.

Silvoterapia este o metoda terapeutica de prevenire si vindecare a bolilor cu ajutorul arborilor. Ea este utilizata inca din antichitate dar a fost recunoscuta ca metoda stiintifica abia in anul 1927, dupa adoptarea ei de catre disciplina medicala ce se ocupa cu balneoclimatoterapia.

Silvoterapia este indicata atat omului sanatos, pentru intarirea organismului, combaterea oboselii si a stressului, cat si celui bolnav. Se recomanda in special suferinzilor de astm bronsic, bronsita cronica, hipertensiune arteriala, nevroze, insomnie.

Tratamentul prin silvoterapieAerul din padure contine ioni negativi de oxigen, considerati adevarate "vitamine ale aerului". Acest ozon constituie un remediu excelent, cu proprietati multiple: activeaza circulatia sangelui, creste numarul globulelor rosii, usureaza respiratia in cazul bolilor pulmonare cronice si favorizeaza somnul.

De asemenea, stimuleaza toate functiile organelor si contribuie la intarzierea imbatrinirii, printr-un proces mai eficient de oxigenare a creierului.

In statiunile montane inconjurate de paduri de brazi, concentratia ionilor negativi poate ajunge pana la 4,000/cmc de aer.

In principal, tratamentul prin silvoterapie consta in plimbari, alergari usoare si efectuarea unor exercitii fizice in sinul naturii. In acest caz, se poate vorbi despre o silvoterapie "activa", ce se poate practica zilnic.

Forma pasiva, recomandata persoanelor bolnave, consta in plimbari scurte, intr-un ritm de 3-5 km pe ora, incheiate cu odihna la umbra.

In pagina urmatoare veti gasi un articol excelent despre proprietatile vindecatoare ale copacilor:

Terapia cu ajutorul arborilor


[ Magazin Produse Calivita ]  [ Cumpara mai ieftin ]   [ Promotii

 

{ Cum comand? }  { Cum platesc? }  { Despre livrare }   { FAQ } { Contact }
[ Afacerea Calivita ] [ Cum devin membru ] [ Avantaje ] [ Pasi catre succes ]

Urmareste-ne pe Youtube si Facebook

Copyright © 2003-2018 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate .

Acest site (cu peste 3.000 de pagini) este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica,
colaborator CaliVita International, singurul responsabil de continutul acestuia.

Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google