Calivita Logo


Suplimente Naturiste CALIVITA.
30% Reducere!  Promotii!


Daca ti-a placut situl meu,

ajuta-ma sa-l intretin
si sa-l imbunatatesc !


Doneaza pentru Terapii-naturiste.com

 GRATIS! Cartea
"Ghid de Medicina Naturista"

DVD Medicina naturista
Carte Medicina naturista

GRATIS! Cartea
"Secrete si Retete Culinare"


CD 10.000 de retete culinare
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile

GRATIS! Cartea
"Cure, Diete, Sfaturi

si Programe pentru Slabire"


CD Cure de slabire
Carte Cure de slabire

 

Enciclopedie Naturista

 

Remedii naturiste

 

Terapii alternative si complementare

 

 

 


Subscrie la canalul YOUTUBE

 

 

Varicela (Varsatul de vant)

Definitie: Varsatul de vint, cunoscut si sub numele de varicela, este o boala infectioasa grava, atribuita, in majoritatea cazurilor, copilariei. Se transmite de la persoana la persoana prin contact direct si prin aer. Numai omul bolnav poate transmite boala, caci nu se cunosc purtatori sanatosi de virus. Bolnavul este contagios pina la caderea completa a crustelor.


Cauze:
Boala este cauzata de virusul varicelo-zosterian. Cum se raspindeste varsatul de vint? Varsatul de vint este contagios o zi sau doua inainte de aparitia eruptiei de pe piele, pina in momentul in care besicile s-au uscat si s-au acoperit cu coaja. Odata infectia declansata, varicela poate evolua timp de 10 pina la 21 de zile.
Incubatie: Perioada de incubatie este de 10-20 de zile.


Simptome: Care sint simptomele varsatului de vint? Inceputul este de obicei lent, cu febra, dureri de cap, indispozitie. Dupa 1-2 zile apare eruptia si se accentueaza fenomenele generale. Eruptia se intinde pe toata pielea(si pe pielea acoperita de par)precum si pe mucoase (bucala, genitala, mucoasa ochiului)si este insotita de mincarimi. Eruptia are la inceput aspect de pete rosii care se transforma in citeva ore in mici ridicaturi si apoi repede in basicute.

Vezicula, nu mai mare decit un bob de mazare, are la inceput un continut clar, fiind comparata cu o picatura de roua depusa pe piele. Ulterior, continutul veziculei se tulbura; in 2-3 zile, veziculele incep sa se usuce si se acopera cu o crusta bruna. Dupa alte 7-10 zile, crustele se desprind, lasind cicatrice trecatoare. Cicatricele raman definitive numai in cazul in care veziculele se infecteaza (de obicei ca urmare a tendintei bolnavilor de a se scarpina si a-si rupe crustele).

La copii simptomele nu sint severe, dar la sugari, adulti si la persoanele cu un sistem imunodeficitar slab boala poate ameninta viata. Mai jos sint enumerate cele mai frecvente simptome ale bolii, dar fiecare individ poate avea simptome diferite.

Simptome:

-oboseala si iritabilitate timp de 1 sau 2 zile inainte de manifestarea eruptiei cutanate
-eruptie caracteristica pe piele (rash) si mincarimi in zona trunchiului, a fetei, zona de sub brate, pe membre, in gura si uneori pe trahee si pe tuburile bronhice.
-febra -stare generala proasta
-lipsa poftei de mincare
-dureri de muschi si/sau incheieturi
-tuse, secretii ale nasului
Simptomele varsatului de vint seamana cu cele ale altor boli, de aceea trebuie sa consultati medicul pentru diagnosticare.


Diagnostic:

Uzual, diagnosticul se bazeaza pe consultul, examinarea medicala de catre medic.
Tratament: Un tratament adecvat al varsatului de vint este dat de medicul dvs. pe baza: -unei evaluari complete a starii dvs. de sanatate din prezent si din trecut -tolerantei dvs. vis-a-vis de anumite medicamente, proceduri sau terapii -stadiului bolii -posibilei evolutii a bolii -opiniei si preferintelor dvs. Tratamentul general consta in repaus la pat si regim alimentar usor, lacto-fainos-zaharat, in perioada de febra. Febra se poate combate cu aspirina, paracetamol. Trebuie acordata o atentie deosebita la igiena pielii si a mucoaselor, pentru a evita infectarea veziculelor.

Copilul nu trebuie sa se scarpine, acest lucru cauzind alte infectii bacteriene. Unghiile trebuie taiate pentru a reduce eficienta scarpinatului.De asemenea, copiilor mici li se pot pune manusi ca sa nu se scarpine. Este indicata pudrarea pielii cu talc mentolat.

Majoritatea celor care au avut varsat de vint devin imuni la aceasta boala pe tot restul vietii. Cu toate acestea, virusul ramine latent in tesutul nervos si poate recidiva mai tirziu in herpes zoster. Reimbolnavirile sint exceptioale, totusi, uneori poate interveni si un al doilea caz de varsat de vint. Analiza singelui poate confirma imunitatea persoanelor nesigure daca au avut boala sau nu.


Recomandari:
Copiilor care au varicela nu trebuie sa li se administreze aspirina, acest lucru marind riscul aparitiei sindromului Reye. Statistici In jur de 4 mil. persoane pe an au varsat de vint.


Diverse: Cu ce complicatii poate fi asociat varsatul de vint? Persoanele cu cazuri severe de varsat de vint sint: -sugarii, adultii, femeile insarcinate si persoanele cu un sistem imunodeficitar slab.

Complicatiile pot include: -infectii bacteriene asociate -pneumonie -encefalita (inflamarea creierului) -ataxia cerebrala (coordonarea defectuoasa a muschilor) -mielita tranversa (inflamarea de-a lungul coardei spinale) -sindromul lui Reye (o boala grava; o grupare de simptome care pot afecta toate organele si sistemele principale) -moartea

Tratamentul medical al bolilor copilariei recurge in principal la antipiretice si stimulente. Aspirina este tipul clasic de remediu antipiretic.

Ea este o realizare sintetica a chimistilor germani, care au stiut sa o conserve in acest produs derivat al acidului fenic. Aspirina are ca efect insensibilizarea extremitatilor nervilor, deci suprimarea senzatiei de durere. Oboseala, durerile de cap, febra, se estompeaza. La copii, febra incepe de la ficat, unde toxinele sunt arse de acesta. Copilul nu simte durere, nici indispozitie, doar febra la nivelul ficatului. Daca ficatul este incapabil de o ardere completa a grasimilor, atunci, sub actiunea glandelor endocrine, acestea sunt dirijate catre alta iesire la nivelul mucoaselor. Aceasta se face in general la nivelul cailor respiratorii, fapt care se traduce prin gripa, sinuzita, faringita, angina pectorala, pneumonie.

Prin acest procedeu toata puterea ficatului ramane disponibila pentru neutralizarea deseurilor toxice ale bolii. Ficatul este mult prea solicitat pentru a se putea ocupa si de digetia hranei. Acest organ poate fi scutit de effort daca nu se consuma nimic. Postul nu numai ca face sa scada temperatura, dar diminueaza presiunea si usureaza eliminarea toxinelor, favorizeaza actiunea ficatului, evita serioase complicatii, cum ar fi otitele, mastoiditele, meningitele.

Este bine sa fie amintit ca intestinul poate fi purificat in 24 de ore, sangele in 3 zile, ficatul in 5 zile, cu conditia ca nici un aliment sa nu fie absorbit. Febra este de fapt un ajutor dat pentru vindecare. Ea nu face rau, nu are consecinte suparatoare, deci nu ar trebui suprimata cu ajutorul medicamentelor. ?n aceasta perioada se consuma multe sucuri de fructe, legume, ceaiuri.

 

Dr. Doina Teodora, medic specialist pe Medicina Fizica, Recuperare si Balneologie in Craiova si totodata medic cu specializari in Medicina Alternativa (remedii pe baza de produse naturiste, biorezonanta, psihologie si psihoterapie) va ofera o schema detaliata de tratament natural pentru varicela.


[ Magazin Produse Calivita ]  [ Cumpara mai ieftin ]   [ Promotii

 

{ Cum comand? }  { Cum platesc? }  { Despre livrare }   { FAQ } { Contact }
[ Afacerea Calivita ] [ Cum devin membru ] [ Avantaje ] [ Pasi catre succes ]

Urmareste-ne pe Youtube si Facebook

Copyright © 2003-2018 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate .

Acest site (cu peste 3.000 de pagini) este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica,
colaborator CaliVita International, singurul responsabil de continutul acestuia.

Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google