Calivita Logo


Suplimente Naturiste CALIVITA.
30% Reducere!  Promotii!


Daca ti-a placut situl meu,

ajuta-ma sa-l intretin
si sa-l imbunatatesc !


Doneaza pentru Terapii-naturiste.com

 GRATIS! Cartea
"Ghid de Medicina Naturista"

DVD Medicina naturista
Carte Medicina naturista

GRATIS! Cartea
"Secrete si Retete Culinare"


CD 10.000 de retete culinare
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile

GRATIS! Cartea
"Cure, Diete, Sfaturi

si Programe pentru Slabire"


CD Cure de slabire
Carte Cure de slabire

 

Enciclopedie Naturista

 

Remedii naturiste

 

Terapii alternative si complementare

 

 

 


Subscrie la canalul YOUTUBE

 

Tabagism

Tabagism - Este o intoxicatie acuta cu nicotina datorata excesului de fumat. Tigara exercita o actiune nociva asupra organismului prin: CO, cresoli, pirioline, nicotine. Intoxicatia afecteaza in primul rand celulele nervoase din creier apoi laringele, respiratia, digestia(dispepsii, diaree, constipatie), ochii (scotom-orbire), sistemul nervos (cefalee, uitare, tremuraturi), sistemul cardiovascular (angine, sistole, arterioscleroza).
in urma utilizarii prelungite si abuzive de tutun, apare toxicitatea, care se manifesta prin: cefalee, ameteli, scaderea poftei de mancare, spasme musculare si vasculare, laringite, astm, angina pectorala, arterita obliteranta. Cancerul bronhopulmonar este mai frecvent la fumatori decat la nefumatori.
Fumul de tigara are rol in declansarea multor afectiuni, iar substantele chimice din fumul de tigara au influenta daunatoare asupra actiunii medicamentelor in organism. Apare o reducere sau o deviere a actiunii medicamentelor prin influenta fumului de tigara. Poate sa produca o inhibitie metabolica, o tulburare a repartitiei medicamentelor in diferite sectoare ale organismului; alterarea unor functii organice sau alterarea comportamentului psihofarmaco-logic.

Compusii din fumul de tigara (in special nicotina si acidul cianhidric) prefera foarte mult celula hepatica, alterandu-i fractiunea microsomala. Se vor produce alterari in reactiile de oxidare, hidrooxidare, implicate in metabolismul partial al medicamentelor. Astfel, vitamina C atinge la fumatori concentratii mai scazute datorita reducerii absorbtiei si intensificarii metabolismului sau. Fenacetina are o concentratie sanguina de trei ori mai mica la fumatori decat la nefumatori. Eufilina isi scade timpul de imbunatatire la jumatate, impunand administrari mai frecvente. Eurosemida, folosita de catre cel cu insuficienta cardiaca, isi reduce actiunea prin eliminarea prin urina tliitorita nicotinei. Propanololul poate determina efecte paradoxale la fumatori. Consumatorii de alcool si tutun prind greu anestezia. Deci fumatul poate duce IM ugravarea bolilor care impun luarea drogurilor (medicamentelor) amintite.

Nicotina este un alcaloid toxic sub forma de lichid incolor sau slab galbui cure se afla in cantitati mari in frunzele de tutun {Nicotiana tabacum) si ?peciile de coada calului (JEquisetum). in doze mici este un excitant al ganglionilor vegetativi si al sistemului nervos central. in doze mari este un toxic puternic care paralizeaza musculatura striata, ganglionii vegetativi precum si pAr(i ale sistemului nervos central.
Grave pot fi afectiunile pulmonare, care in 50% din cazuri pot duce la mnecr pulmonar.

? Firma ?Evicom" din Cluj are un produs antitabagic eficient.

? Frunza de obligeana uscata, mestecata incet, il poate dezobisnui pe fumator
de fumat {Formula AS nr. 405).
? Frunze uscate de arnica, fumate, ajuta la dezvatarea de fumat.
? Frunze de cretisor (vindeceaua) + podbal + izma sau frunze uscate de podbal
+ vinarita + castan salbatic + izma, fumate, ajuta la dezvatarea de fumat.
? Izma + sanziene de padure (vinarita) + podbal, lasate o noapte in apa
Indulcita cu miere, apoi uscate la aer, tocate. Se .fac tigari care, fumate,
duc la combaterea tabagismului.


? Frunze uscate de sal vie - se fac tigari.
? 60-150 g suc de creson proaspat/zi in apa sau supa rece - este antidotul
nicotinei.
? Pentru combaterea fumatului, se mesteca lent radacina cruda uscata de
obligeana. Dupa mestecat, se scuipa.

? Suc de podbal 2-3 lingurite/zi in tusea cronica.
Piciorul fumatorului sau boala Burger (de la fumat): se face baie la picioare cu urzici proaspete.
Produsul ?Pygnogenol" - extract din scoarta de pin maritim, produs de Biofarm in colaborare cu Horphag Research Ltd. - Elvetia protejeaza fumatorii, previne cancerul, bolile coronariene si cerebrovasculare prin functia antioxidanta.
in numarul 385 din 25 oct./99, Formula AS prezinta o reteta ?Antitabac AS" conceputa de dr. Ladislau Ludovic Elthes din Oradea, care are urmatoarele plante componente : salcia, menta, ovazul, roinita, stejarul, pedicuta, pelinul. Compozitia anihileaza verigile principale ale starii de abstinenta si are darul de a preveni orice neajuns pentru a nu produce efecte secundare pe parcursul curei. Pentru detalii, vezi revista.
Mod de preparare - din plante macerate.

Extract 1: macerat din 40 g faina de ovaz in 100 ml apa, 12 h in vas acoperit. Se amesteca de 2-3 ori. Se strecoara prin tifon pus in doua.
Extract 2: se amesteca urmatoarele plante maruntite: 200 g frunze de roinita, 50 g frunze de menta, 25 g pelin (fara radacina), 50 g pedicuta (parti aeriene), 120 g coaja de stejar (sa aiba cel putin 2-3 mm).
Se ia o lingurita coaja de salcie, se pune in 650 ml apa; se incalzeste si de cand da in clocot se fierbe 15 min. Dupa fierbere, lichidul pierdut se completeaza cu apa fiarta ca sa avem iar 650 ml. Se pun in fiertura 4-5 lingurite din amestecul de plante. Se lasa vasul acoperit 20-25 min. si se mai amesteca de 2-3 ori. Se strecoara.

Extractul 1 se amesteca cu extractul 2.
Administrare: Cantitatea de 600-650 ml se va lua in 3 prize, adica de 3 ori cate 200 ml, prima doza dimineata, cu 1/2 h inainte de masa, a doua doza cu 1/2 h inainte de masa de pranz; a treia doza la jumatatea timpului dintre masa de pranz si seara sau cu 1/2 h inainte de masa de seara. Durata tratamentului este de 7-21 zile. Cura se poate repeta dupa o luna.


Dr. Doina Teodora, medic specialist pe Medicina Fizica, Recuperare si Balneologie in Craiova si totodata medic cu specializari in Medicina Alternativa (remedii pe baza de produse naturiste, biorezonanta, psihologie si psihoterapie) va ofera o schema detaliata de tratament natural pentru tabagism.


[ Magazin Produse Calivita ]  [ Cumpara mai ieftin ]   [ Promotii

 

{ Cum comand? }  { Cum platesc? }  { Despre livrare }   { FAQ } { Contact }
[ Afacerea Calivita ] [ Cum devin membru ] [ Avantaje ] [ Pasi catre succes ]

Urmareste-ne pe Youtube si Facebook

Copyright © 2003-2018 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate .

Acest site (cu peste 3.000 de pagini) este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica,
colaborator CaliVita International, singurul responsabil de continutul acestuia.

Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google