Calivita Logo


Suplimente Naturiste CALIVITA.
30% Reducere!  Promotii!


Daca ti-a placut situl meu,

ajuta-ma sa-l intretin
si sa-l imbunatatesc !


Doneaza pentru Terapii-naturiste.com

 GRATIS! Cartea
"Ghid de Medicina Naturista"

DVD Medicina naturista
Carte Medicina naturista

GRATIS! Cartea
"Secrete si Retete Culinare"


CD 10.000 de retete culinare
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile

GRATIS! Cartea
"Cure, Diete, Sfaturi

si Programe pentru Slabire"


CD Cure de slabire
Carte Cure de slabire

 

Enciclopedie Naturista

 

Remedii naturiste

 

Terapii alternative si complementare

 

 

 


Subscrie la canalul YOUTUBE

 

Otalgia

Otalgia, adica durerile localizate in urechi, poate afecta persoanele de orice varsta, manifestandu-se prin dureri intense, constante, adesea insotite de febra (nu foarte ridicata). Cauzele cele mai frecvente sunt infectiile urechii externe (pavilionul urechii, canalul auditiv care se termina in fata membranei timpanului). in acest caz se poate vorbi si de o secretie urat mirositoare a canalului auditiv, fiind prezenta si o durere in timpul masticatiei.
Alta cauza poate fi datorata urechii medii (din care face parte timpanul), caracterizata prin dureri profunde si constante, care pot face persoana bolnava foarte iritabila.

Alte cauze particulare ale otalgiei, sunt legate de eventualele schimbari bruste de tensiune arteriala, cand durerea este foarte intensa, dar de scurta durata.
Se mai pot aminti cauze extra otalgice, de exemplu cand durerea se refera la dinti, la articulatiile temporo-mandibulare, a nervilor (cum ar fi trigemen), la inflamarea amigdalelor, sau limfoadenitele datorate unor traumatisme.
La aparitia primelor simptome, persoana bolnava se adreseaza medicului specialist, iar pentru diminuarea durerii se poate recurge la un anestezic care sa nu contina cortizon sau antibiotic.

Otita este inflamatia urechii, supurativa sau nu, intinsa pe una sau mai multe zone (urechea externa, medie).

Otita externa: cuprinde tegumentele conductului auditiv extern. Infectia apare pe un tesut iritat, la persoane cu afectiuni diabetice, gastro-hepatice sau alergii. Boala poate evolua acut sau cronic. Bolnavul acuza prurit (mancarime) auricular si dureri, tegumentele sunt rosii, cu secretie galbuie la suprafata, iar in caz de cronicizare, sunt ingrosate.
Otita medie: este inflamatia de diferite grade a mucoasei "casei" timpanului, cu caracter acut sau cronic, supurata sau nu. Otita acuta medie este caracteristica copiilor sau tinerilor.

Simptomele: hipoacuzie (scaderea auzului), pacanituri in ureche, dureri care cedeaza usor cand se incepe scurgerea puroiului din ureche, febra, stare generala rea.
Cauzele pot fi: infectii din vecinatatea urechii (rinofaringitele, rinosinuzitele), deviatiile de sept nazal, polipii nazali etc.
Otita medie supurata cronica: este urmarea netratarii sau a unei tratari insuficiente a otitei medii acute. Forma simpla se manifesta printr-o scurgere galbuie, nemirositoare, ce formeaza uneori coji in canalul auditiv, producand scaderea auzului. Forma obisnuita a otitei cronice este mai severa, urechea fiind plina cu secretie purulenta, urat mirositoare, uneori amestecata cu sange. Bolnavul acuza greutate in jumatatea respectiva a capului, dureri intermitente in ureche, indeosebi in perioada de retentie.

TRATAMENT REFLEXOTERAPEUTIC


Zonele reflexe ale urechilor sunt amplasate in talpi, la baza degetelor 3-4, uneori spre degetul 5. Urechea dreapta are zona pe talpa piciorului stang, iar urechea stanga pe talpa piciorului drept. Indiferent de natura, forma si localizarea lor, otitele reactioneaza foarte bine la reflexoterapie (80-90% din cazuri se trateaza cu succes fara antibiotice). Zonele reflexe sunt dureroase la palpare in cazul otetei acute. Se face un masaj lent, usor, care va creste in intensitate progresiv, atata cat suporta bolnavul. Masajul are efectul de a atrage o buna irigare sanguina zonala, care va accelera eliminarea puroiului existent si stoparea infectiei.
Se pot masa si zonele sinusurilor si a nasului, daca se considera ca transmit sau intretin otita.

Schema de masaj


- zona reflexa ureche, punctul 9, timp de 5-10 minute, pentru urechea afetctata la piciorul corespunzator;
- zona reflexa sinusuri, punctul 2, timp de 3-5 minute;
- zona suprarenala si renala, punctul 23, timp de 3 minute de fiecare parte;
- zona paratiroida, punctul 13, timp de 3 minute pe fiecare parte;
- zona ficat, punctul 15 si zona pancreas, punctul 18, timp de 3 minute fiecare parte;
- zona limfatica, punctul 39, timp de 3 minute.
in cazul otitei acute se pot face fara risc 1-3 sedinte pe zi, timp de 5-7 zile, iar in cazul otitei cronice, 1 sedinta pe zi timp de 10-15 zile, dupa care simptomele dispar. Se va continua cu 2-3 sedinte pe saptamana, timp de 3-4 saptamani.

in cazul otitei externe se poate aplica un tampon cu vata imbibata in solutie alcoolica de propolis, cu concentratia de 5-7%. Procedeul va fi aplicat de 2 ori pe zi, dimineata si seara. Se recomanda si spalaturi caldute cu infuzie de galbenele, tataneasa, apoi tamponarea urechii cu un prosop, pentru a scoate apa din ureche si pastrarea unui tampon de vata pana la uscarea completa. in cazul otitei cronice, se aplica 10 picaturi din solutie alcoolica de propolis concentratie 5% in conductul auditiv, de 3 ori pe zi, iar seara se aplica un tampon imbibat cu solutie alcoolica concentrata 15-30%. Se repeta timp de 10-15 zile.

Dr. Doina Teodora, medic specialist pe Medicina Fizica, Recuperare si Balneologie in Craiova si totodata medic cu specializari in Medicina Alternativa (remedii pe baza de produse naturiste, biorezonanta, psihologie si psihoterapie) va ofera o schema detaliata de tratament natural pentru otalgie.


[ Magazin Produse Calivita ]  [ Cumpara mai ieftin ]   [ Promotii

 

{ Cum comand? }  { Cum platesc? }  { Despre livrare }   { FAQ } { Contact }
[ Afacerea Calivita ] [ Cum devin membru ] [ Avantaje ] [ Pasi catre succes ]

Urmareste-ne pe Youtube si Facebook

Copyright © 2003-2018 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate .

Acest site (cu peste 3.000 de pagini) este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica,
colaborator CaliVita International, singurul responsabil de continutul acestuia.

Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google