Calivita Logo


Suplimente Naturiste CALIVITA.
30% Reducere!  Promotii!


Daca ti-a placut situl meu,

ajuta-ma sa-l intretin
si sa-l imbunatatesc !


Doneaza pentru Terapii-naturiste.com

 



GRATIS! Cartea
"Ghid de Medicina Naturista"

DVD Medicina naturista
Carte Medicina naturista

GRATIS! Cartea
"Secrete si Retete Culinare"


CD 10.000 de retete culinare
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile

GRATIS! Cartea
"Cure, Diete, Sfaturi

si Programe pentru Slabire"


CD Cure de slabire
Carte Cure de slabire

 

Enciclopedie Naturista

 

Remedii naturiste

 

Terapii alternative si complementare

 

 

 


Subscrie la canalul YOUTUBE

 

 

Colecistita

Definitie: Colecistita este boala caracterizata prin inflamarea veziculei biliare.

Cauze: Cauzele colecistitei pot fi diferite. Ea poate aparea ca o complicatie a unui icter infectios (galbenare) sau la bolnavii care sufera de constipatie. De asemenea, o apendicita neoperata la momentul potrivit poate imbolnavi vezicula biliara. Aceste diverse cauze actioneaza tulburind mecanismul contractiei care asigura golirea periodica a veziculei biliare. In producerea colecistitelor acute rolul principal revine microbilor din intestin, dar si din singe (cum ar fi in cursul septicemiilor). In ceea ce priveste colecistitele cronice, exista o serie de probleme neclarificate, privind producerea lor. Pentru cele cu piatra la ficat lucrurile sint simple, deoarece inflamarea veziculei este privita in general ca o reactie la prezenta pietrei, desi se intilneste si reactia inversa, si anume pre-existenta unor fenomene inflamatoare care favorizeaza producerea pietrelor la ficat.

Factori de risc: Nu toti bolnavii de colecistita au suferit insa de galbenare (icter), apendicita sau constipatie. La multi dintre ei, boala apare ca urmare a consumului sistematic de mincaruri preparate cu rintas sau prajeala in grasime. Persoana care prajeste un aliment simte la un moment dat usturimi in git si in ochi, provocate de vaporii ce ies din tigaia plina cu grasime incinsa. Vaporii acestia imbiba alimentele care ajung in stomac, producind acolo o iritatie prelungita. Aceasta iritatie este incomparabil mai daunatoare decit cea produsa asupra ochilor, deoarece alimentele stau in stomac 4 sau 5 ore, nu citeva minute cit dureaza prajeala in bucatarie. Reflexele nervoase pornite de la nivelul stomacului iritat vor impiedica golirea veziculei, asemanator reflexelor pornite de la apendicele inflamat. Asa se produce colecistita intr-un mare numar de cazuri.

Tipuri: Colecistita este una din bolile cele mai raispindite, mai ales la femeile intre 20-35 de ani. Colecistitele pot fi: - acute - cronice La cei mai multi pacienti, boala este legata de coexistenta pietrelor la ficat (calculilor) si de aceea se numesc si colecistite litiazice. Totusi, exista si cazuri de boala independent de existenta pietrelor la ficat, numite colecistite nelitiazice. Colecistitele acute sint: - infectioase (determinate de microbi) - toxice - de alta natura Alte forme particulare de colecistita acuta sint: - cele realizate in timpul sarcinii si nasterii (colecistite gravidice si puerperale) - alergice Colecistitele cronice fara piatra (nelitiazice) sint mai putin legate de rolul microbilor, decit cele acute.

Simptome: Principalul semn al colecistitei este durerea localizata sub marginea coastelor, in dreapta, raspunzind in spate si umarul drept, mergind ca intensitate de la simpla jena pina la colica. Durerea vine adesea in crize, insotite de greturi, varsaturi si uneori de febra. Crizele, numite colici hepatice, apar mai des dupa suparari sau abuz de alimente grase si oua. Durerea este provocata de contractia prea brusca sau prelungita a veziculei inflamate. Aceasta contractie poate fi declansata si de o stare de iritatie a sistemului nervos (emotii, suparari, enervari), care se rasfringe asupra veziculei. Celelalte semne care insotesc colecistita sint: - balonarile abdominale dupa masa - constipatia - greturile, varsaturi Acestea se pot explica prin faptul ca si alte parti ale tubului digestiv (stomac, intestin) sufera in cursul unei colecistite deoarece organismul este un tot in care functiile diverselor organe depind unele de altele. Alte simptome care pot apare in colecistita sint: - usoara ingalbenire a fetei, a pielii si mucoaselor (subicter) - usoara crestere a temperaturii (subfebrilitate) - diarea alternind cu constipatia - astenie, ameteli, iritabilitate, insomnie, stari depresive, migrene

Evolutie: Daca o colecistita nu se trateaza, cu timpul se pot forma pietre (calculi) in vezicula biliara, dind boala numita litiaza biliara. Pietrele sint cel mai des formate din colesterol, o substanta care se gaseste mai ales in grasimi, in oua, in creier, ficat. Colesterolul este eliminat prin ficat, in bila. Cind bila este infectata, ca in colecistite, sau sta prea mult timp neevacuata din vezicula, anumite modificari in compozitia ei favorizeaza formarea pietrelor. Acestea, la inceput de marimea unor graunte de nisip, cresc treptat, prin adaugarea de noi si noi straturi de piatra, la fel cum creste un bulgare de zapada. Pietrele din vezicula pot patrunde pe canalele biliare, provocind dureri (crize de ficat) sau pot ramine mult timp pe loc, umplind vezicula si scotind-o din functiune, si astfel functia de rezervor a veziculei nu mai poate fi indeplinita. Organul devine inutil si chiar periculos pentru sanatate, intretinind un focar de infectie in organism si putind oricind acoperi caile biliare, printr-o piatra pornita din vezicula.

Diagnostic: Medicul, prin discutia cu pacientul si prin examenul fizic, obtine informatiile necesare pentru formularea diagnosticului. Examenul palpatoriu abdominal, evidentiaza sensibilitatea difuza sau localizata in zona colecistului. De asemenea, se poate simti chiar vezicula si se pot aprecia caracteristicile ei, precum si starea ficatului si a altor organe abdominale. Explorarile ajutatoare (paraclinice) au progresat continuu, contribuind la realizarea unor diagnostice de finete. Tubajul Duodenal este una din metodele cel mai vechi, dar care isi pastreaza valoarea. Tubajul se executa dimineata, pe nemincate. Medicul introduce sonda cu blandete, treptat, pe gura sau pe nas. Trecerea prin regiunea faringiana este ceva mai dificila, pina se reuseste invingerea reflexului fiziologic de voma. Examenul radiologic poate aduce date hotaritoare pentru diagnosticarea bolilor biliare. Examenul tubului digestiv cu suspensie de Bariu, asa cum se face in mod obisnuit, poate surprinde eventualele modificari ale stomacului, duodenului - in special -, sau restul intestinului, care sint corelate cu bolile biliare. Aceste doua examene, tubajul duodenal si examenul radiologic, sint teste de baza pentru diagnosticarea bolii. Colecistografia pe cale bucala se efectueaza pentru a face vizibil la radiografie organe "moi" ca si caile biliare, care nu sint vizibile in mod normal. Se folosesc o serie de compusi iodati care au rolul de a se elimina prin ficat si bila. Colangiografia pe cale intravenoasa foloseste de asemenea, preparate iodate, pentru a se asigura o vizualizare mai buna a arborelui biliar. Inainte de efectuarea acestui examen se face o testare prealabila si intreaga desfasurarea lui se controleaza cu strictete. Echografia pune in evidenta peretii ingrosati ai veziculei biliare. De asemenenea, pentru demonstarea infectiei si cautarea microbilor implicati se mai efectueaza: - hemoleucograma - V.S.H.-ul - Hemoculturi (in infectii grave) De mare ajutor sint si: - examenul scaunului - examenul urinei In sfirsit, operatia chirurgicala insasi poate servi in anumite situatii ca mijloc de explorare ultim, atunci cind toate celelalte examene au fost neconcludente.

Daca
Te-ai saturat sa mergi la doctor si vrei sa incerci o cura sau dieta naturista. . .
Cauti o reteta, un remediu sau un tratament naturist. . .
Te intereseaza avantajele terapiilor naturiste (apiterapie, argiloterapie, balneoterapie, reflexoterapie, etc.) . . .
Vrei sa afli mai multe amanunte despre proprietatile terapeutice ale legumelor, fructelor, cerealelor si plantelor medicinale . . .

Comanda acum CD-ul "Medicina naturista" si vei gasi:

  • catalogul complet al plantelor medicinale (448 imagini si descrieri)

  • dictionarul terapiilor complementare (acupunctura, bioplasmoterapia, hipnoterapia, meloterapia, silvoterapia, etc.)

  • o colectie cu sute de retete, remedii naturiste si leacuri populare

  • o baza de date continand tratamente naturiste, tehnici orientale, etc.

  • in total, zeci de carti electronice, sute de articole diverse si pagini web continand mii de pagini cu informatii diverse, utile si interesante

"Am studiat CD-ul "Medicina naturista" si pot spune ca sunt foarte incantata de continut. Cuprinde multe informatii pretioase, CD-ul "Medicina naturista" minutios selectate, pentru toti adeptii medicinii naturiste.
In plus, CD-ul are un pret rezonabil, avind in vedere continutul bogat de informatii si materiale.
Ma consider pe deplin satisfacuta de acest CD si consider ca am facut o alegere perfecta, economisind astfel timp si bani."

Oana Lungu, Arad

Email: oanaelungu@hotmail.com

Citeste si alte recomandari primite de la utilizatori

 

 Cuprinsul CD-ului "Medicina naturista" este disponibil online
Pentru a vedea o scurta descriere a fiecarei carti, precum si cuprinsul acesteia, da un click pe legaturile respective.
Aici, gasesti mai multe informatii despre acest CD.



Tratament: Bolnavul de colecistita, in caz ca sufera de constipatie, trebuie sa si-o trateze. Pentru aceasta, va lua regulat un laxativ (purgativ slab), ca saminta de in, 1-2 linguri, inmuiate 10 minute in jumatate de pahar cu apa. Cind constipatia este insotita de apendicita, laxativul recomandat este uleiul de parafina, 1-2 linguri, seara la culcare. Atunci cind exista, apendicita trebuie tratata. Un mijloc de a combate colecistita si a impiedica formarea pietrelor este golirea regulata si completa a veziculei biliare. Pentru aceasta, in fiecare dimineata, pe nemincate, bolnavul va lua o jumatate de pahar cu zeama de ridiche neagra si va sta apoi jumatate de ora culcat pe partea dreapta. Zeama se prepara din ridichi rase pe razatoare si stoarse printr-un tifon. Intre mese este bine sa se bea 1-2 pahare de ceai cald, astfel ca, in total, pe zi, sa se consume 1 litru de ceai, in afara lichidelor obisnuite, ca lapte, supe, compot, apa. Lichidele sint necesare pentru spalarea cailor biliare inflamate prin marirea cantitatii de bila eliminata de ficat. Se vor prefera ceaiurile de musetel, sunatoare sau ceaiul hepatic. La aceste indicatii trebuie sa adaugam ca, fara o viata ordonata, cu ore de masa fixe, odihna suficienta si evitarea enervarilor si emotiilor, bolnavul se va vindeca mai greu. Pentru ca reflexul de golire a veziculei sa functioneze bine, trebuie ca bolnavul sa aiba un sistem nervos intarit printr-o viata in care orele de munca, de odihna si de exercitiu in aer liber (plimbare, sport) sa fie bine echilibrate intre ele. In bolile veziculei biliare, alimentatia dietetica este de mare insemnatate. Tratamentul medical consta in asigurarea drenajului biliar, precum si in administrarea de antispastice-antalgice-reglatoare ale motilitatii si antibiotice cu spectru larg si eliminare biliara. Tratamentul balneofizioterapic se recomanda doar in fazele de acalmie. Sint benefice curele hidrominerale cu ape alcaline, alcalino-teroase sau alcalino-sulfuroase, de preferinta in statiuni ca: Herculane, Slanic-Moldova, Olanesti, Calimanesti, Caciulata, Malnas, Sangeorz, Bodoc. Tratamentul chirurgical este indicat doar in cazurile refractare la tratamentul medical corect aplicat timp de 3 -6 luni.

Preventie: Se vor depista si se vor trata din timp( pina la vindecare) toate infectiile din organism (pentru ca pot sa constituie surse pentru "insamintarea" cailor biliare) Se vor trata afectiunile organelor digestive invecinate (stomac, duoden, intestin, ficat, pancreas) a caror influenta asupra aparatului biliar este stabilita cu certitudine Controlul gravidelor trebuie sa fie facut si din punct de vedere al starii organelor interne, tocmai pentru ca pot apare modificari ale cailor biliare in cursul sarcinii La menopauza, perturbarile hormonale, endocrine trebuie clarificate si corectate Tulburarile alergice vor fi de asemenea tratate in mod corespunzator Va fi combatuta, de cite ori este cazul, tendinta spre staza biliara ( cu ajutorul dietei, ceaiurilor, medicamentelor, apelor minerale) Este importanta administrarea alimentelor, in prinzuri mici si repetate, la ore regulate, pentru a asigura un drenaj biliar regulat De asemenea, trebuie evitate alimentele de genul: - prajeli - rintasuri - tocaturi (sarmalute, chiftele) - maioneze - mezeluri, afumaturi - brinzeturi grase sau fermentate - smintana, frisca - creier,rinichi, ficat - untura, slanina, carne grasa de porc - peste gras - ciocolata

Diverse: Regimul alimentar nu obliga pe nimeni sa moara de foame si nici nu scade puterea de munca a bolnavului. Pentru asigurarea drenajului biliar se recomanda uleiul de masline (de porumb sau floarea soarelui) cite 30 ml (2 linguri) dimineata, pe stomacul gol, dupa care bolnavul se va aseza, timp de 15 minute, pe partea dreapta (acest lucru se va face aproximativ 10-15 zile pe luna). Pentru tratarea bolnavilor care sint agitati si nervosi, se utilizeaza cu succes medicamente mai puternice sau mai putin puternice din categoria tranchilizantelor. Morfina se administeaza numai in situatii speciale si numai de catre medic, atit din cauza pericolului de toxicomanie, cit si al aceluia de a masca eventualele complicatii, cum ar fi peritonita acuta. Bauturile alcoolice sint interzise chiar si in cantitati mici.

 

 

 

 

 

Dr. Doina Teodora, medic specialist pe Medicina Fizica, Recuperare si Balneologie in Craiova si totodata medic cu specializari in Medicina Alternativa (remedii pe baza de produse naturiste, biorezonanta, psihologie si psihoterapie) va ofera o schema detaliata de tratament natural pentru Colecistita.

 


[ Magazin Produse Calivita ]  [ Cumpara mai ieftin ]   [ Promotii

 

{ Cum comand? }  { Cum platesc? }  { Despre livrare }   { FAQ } { Contact }
[ Afacerea Calivita ] [ Cum devin membru ] [ Avantaje ] [ Pasi catre succes ]

Urmareste-ne pe Youtube si Facebook

Copyright © 2003-2018 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate .

Acest site (cu peste 3.000 de pagini) este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica,
colaborator CaliVita International, singurul responsabil de continutul acestuia.

Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google