Calivita Logo


Suplimente Naturiste CALIVITA.
30% Reducere!  Promotii!


Daca ti-a placut situl meu,

ajuta-ma sa-l intretin
si sa-l imbunatatesc !


Doneaza pentru Terapii-naturiste.com

 



GRATIS! Cartea
"Ghid de Medicina Naturista"

DVD Medicina naturista
Carte Medicina naturista

GRATIS! Cartea
"Secrete si Retete Culinare"


CD 10.000 de retete culinare
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile

GRATIS! Cartea
"Cure, Diete, Sfaturi

si Programe pentru Slabire"


CD Cure de slabire
Carte Cure de slabire

 

Enciclopedie Naturista

 

Remedii naturiste

 

Terapii alternative si complementare

 

 

 


Subscrie la canalul YOUTUBE

 

Boli hepatobiliare


Bolile vezicii biliare determina eliminarea neadecvata a bilei si creeaza mari probleme de digestie, deoarece lichidul biliar joaca un rol important in digestia si absorbtia grasimilor din alimentatie, impiedica putrefactia alimentelor in intestin, contribuie la eliminarea deseurilor produse de metabolism. Bila este secretata de celulele ficatului, este stocata in vezica biliara, iar in timpul digestiei se varsa in intestinul subtire.

1. CRIZELE HEPATOBILIARE:
se trateaza cu infuzie de rostopasca, 1 lingurita da planta la 250 ml. apa clocotita, timp de 1-2 minute, apoi se strecoara, se beau 1-2 linguri de ceai pe zi la interval de 3 ore. A nu se supradoza, avand efecte toxice.

2. COLICI CU COMPONENTA NEVROTICA:
Se poate infuza coada soricelului, se bea toata cantitatea de ceai intr-o zi. Se mai poate bea un ceai din 10 gr. flori de levantica, 10 gr. flori de coada soricelului, 15 gr. frunze de menta, 30 gr. talpa gastii, 10 gr. sunatoare, 20 gr. radacina de valeriana, 5 gr. fructe de fenicul, se infuzeaza la 250 ml. de apa clocotita, se beau 1-2 cani pe zi, calde, cu inghitituri mici.

3. PENTRU O BILA "LENESA"
se face un decoct de cicoare, deoarece cicoarea este colagoga, coleretica, laxativa, stimuleaza functiile hepatice, ajuta las eliminarea fecalelor din intestin. Se bea decoctul in 3 reprize, inaintea meselor. Se mai poate bea infuzie de unguras, volbura, coaja de crusin, levantica, suc de ridiche neagra cu miere de albine, decoct de radacina de brusture, infuzie de turita mare, ulei de masline sau de floarea soarelui.

4. COLECISTITA
se manifesta in general prin inflamatii ale vezicii biliare si poate fi acuta sau cronica. Simptomele specifice sunt durerile in zona ficatului, care pot iradia in spate, spre umarul drept, insotite uneori de frisoane, stare generala proasta. Crizele apar de multe ori ca urmare a consumului de grasimi, sosuri, mezeluri, oua. Se recomanda infuzia de galbenele, 2 lingurite la 300 ml. apa clocotita. Se bea ceaiul caldut, fractionat, in timpul unei zile, inaintea meselor. Se poate folosi si infuzia de frasin sau de anghinare. Ceaiul se poate indulci cu miere, se bea in 3 reprize, inaintea meselor principale. Cura se repeta dupa 1 luna de pauza.

5. DISCHINEZIA BILIARA HIPERTONA
este o suferinta a cailor biliare ce se manifesta prin cresterea tonusului veziculei biliare, fapt care stanjeneste evacuarea bilei in perioadele de golire a stomacului. Se recomanda infuzia de rostopasca consumata de 3 ori pe zi cate 1 cana. Se poate prepara infuzie de cimbrisor din 1-2 lingurite de planta maruntita cu 250 ml. de apa clocotita, timp de 15-20 de minute. Se bea in 3 reprize pe durata unei zile. Se mai recomanda infuzie de salvie, care este un antiinflamator, mareste secretia bilei, antiseptic, sedativ usor. Infuzia de coada soricelului are efect antispastic, analgezic, dezinfectant. Se bea in 4-5 reprize.

6. DISCHINEZIA HIPOTONA SI ATONA
se caracterizeaza prin scaderea sau absenta tonusului vezicii biliare, care produce tulburari in procesul de evacuare a bilei. Se recomanda infuzia de unguras, 1 lingurita de planta la 200 ml. apa clocotita, timp de 10-15 minute. Se beau 3 cani pe zi pe nemincate. Alt preparat este infuzia din volbura, care mareste contractia vezicii biliare, are un efect purgativ. Se folosesc 2 lingurite de planta la 250 ml. de apa clocotita, se bea 1 cana dimineata, pe stomacul gol. Se poate prepara tinctura de volbura din 20 gr. planta macerata 10 zile in 100 ml. alcool pur.

Se beau 2 lingurite pe zi, indulcite cu miere, dimineata si seara, inaintea meselor. Decoctul de crusin se folosestee in cazul insuficientei secretii biliare, care provoaca constipatia. Se prepara din 1 cana de planta cu 250 ml. de apa, care se bea seara la culcare. Infuzia de levantica este antispastica, colagoga, calmanta, antiseptica. Se prepara din 1-2 lingurite de planta uscata in 250 ml. apa clocotita, timp de 10-15 minute. Se beau 2 cani pe zi.Sucul de ridiche neagra amestecat cu 1 pahar de miere se consuma 3-6 linguri pe zi intre mese, pana la vindecare. Diluat in proportie de 1:1 se bea in prima zi 100 ml. de lichid, apoi cantitateea se mareste treptat pana la 400 ml. pe zi. Se bea seara inainte de culcare
.
7. LITIAZA BILIARA
se manifesta prin colici biliare in partea dreapta a abdomenului, cu iradieri in spate sau umeri, greata,
varsaturi, febra. Cand calculul coboara in coledoc apare coloratia icterica a tegumentelor si mucoaselor, iar materiile fecale sunt decolorate. Se face un decoct de radacina de brusture, 1-2 linguri la 1 l. de apa clocotita, se fierbe 2-3 minute, se lasa 15 minute, se strecoara, se bea caldut pe timpul unei zile. Infuzia de turita mare, are proprietatea de a sfarama si elimina calculii. Se beau 2-3 cani pe zi.


Presopunctura

se maseaza zona sensibila care se afla la 3-4 cm. sub degetele 4 si 5, timp de 5 minute. Se fac 1-2 sedinte pe zi, timp de 10 zile, dupa care se face o pauza de 7 zile. Masajul trebuie facut pe talpa curata, fara bataturi, cicatrici sau alte leziuni.


Reflexoterapia

se maseaza urmatoarele puncte in functie de boala


1. HEPATITA CRONICA: punctul 15, timp de 5-10 minute, punctul 20 timp de 5 minute, punctul 22 timp de 3 minute, punctele 39, 40, 49 timp de 3 minute.
2. CIROZA HEPATICA: cele tipice hepatitei cronice.
3. COLECISTITA: punctul 15 timp de 5 minute, punctul 19 timp de 3 minute, punctele 39, 40, 49 timp de 3 minute.
4. ANGIOCOLITA: zona colecist timp de 5 minute, zona limfatica timp de 3 minute.
5. DISCHINEZIA BILIARA: punctul 15 timp de 5 minute, punctul 16 timp de 10 minute, punctele 39, 40, 49 timp de 5 minute.
6. LITIAZA BILIARA: punctul 15 timp de 5 minute, zona colecist timp de 10 minute, zonele limfatice timp de 3 minute, zona duoden timp de 5 minute.


Dr. Doina Teodora, medic specialist pe Medicina Fizica, Recuperare si Balneologie in Craiova si totodata medic cu specializari in Medicina Alternativa (remedii pe baza de produse naturiste, biorezonanta, psihologie si psihoterapie) va ofera o schema detaliata de tratament natural pentru boli hepato biliare .

 


[ Magazin Produse Calivita ]  [ Cumpara mai ieftin ]   [ Promotii

 

{ Cum comand? }  { Cum platesc? }  { Despre livrare }   { FAQ } { Contact }
[ Afacerea Calivita ] [ Cum devin membru ] [ Avantaje ] [ Pasi catre succes ]

Urmareste-ne pe Youtube si Facebook

Copyright © 2003-2018 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate .

Acest site (cu peste 3.000 de pagini) este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica,
colaborator CaliVita International, singurul responsabil de continutul acestuia.

Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google