Calivita Logo


Suplimente Naturiste CALIVITA.
30% Reducere!  Promotii!


Daca ti-a placut situl meu,

ajuta-ma sa-l intretin
si sa-l imbunatatesc !


Doneaza pentru Terapii-naturiste.com

 GRATIS! Ebook
"Ghid de Medicina Naturista"


DVD Medicina naturista
Carte Medicina naturista

GRATIS! Ebook
"Secrete si Retete Culinare"CD 10.000 de retete culinare
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile

GRATIS! Ebook
"Cure, Diete, Sfaturi

si Programe pentru Slabire"


CD Cure de slabire
Carte Cure de slabire

 

Enciclopedie Naturista

 

Remedii naturiste

 

Terapii alternative si complementare

 

 

 


Subscrie la canalul YOUTUBE

 

TRANDAFIR.

Rosa centifolia Fam. Rosaceae.

Denumiri populare:
flori de rug, ghiol, ghiul, roza, roza de ceai, rug, rugar, rugut, ruje, ruji, saschis, trandachir, trandafil, trandafir de gradina, trandafir pentru dulceata, trandafir-rosu, trandafiras, trandachir, trandasir, trandafil.
In traditia populara: din flori si fructe se prepara pasta, majun, serbet, lichioruri, bauturi racoritoare.

Uleiul se foloseste in cosmetica. Ceaiul din petale se lua contra raceli, gripei, astm si a multor boli de piept. In Oltenia de tuberculoza se bea ceai din trandafir. Roua de pe trandafiri sau apa in care se tineau petalele se folosea contra durerilor de ochi. Apa de trandafiri cu apa de pelin, se lua pentru durerile de inima. Ceaiul de trandafiri se bea contra durerilor de stomac. Trandafir fiert cu pelin se lua pentru dureri de pantece si sale. Otetul de trandafiri se dadea sa-l miroase cei lesinati. Dulceata de trandafiri se dadea celor bolnavi de piept sa se intareasca, iar siropul se lua cu simichie, ca laxativ. De durere de spate se pisau bine la un loc flori de trandafir, radacina de bujor si tamaie alba apoi se amestecau cu undelemn si se ungeau bolnavii cu el.

Trandafirul alb (Rosa alba) era un leac frecvent pentru scurgerile feminine (leucoree). La Borsa se fierbeau in lapte dulce florile si se bea cate o ceasca la astm. Petalele puse intr-un vas cu apa se foloseau pentru spalarea ochilor bolnavi, mai ales la dureri.

Compozitie chimica: petalele- ulei volatil, geraniol, citronelol, derivati flavonici, quercitina, coloranti antocianici, cianina, tanin.
Actiune farmaceutica: antidiareic, antipiretic, antiinflamator, antiseptic, astringent, Extern- decongestiv, dezinfectant.
Se foloseste la urmatoarele afectiuni: acnee, afectiuni bucale chiar la sugari, afte, astm, comedoane, cosmetica, diaree cronica, hemoragii, iritatii oculare, matreata, micoze bucale, pistrui, scurgeri vaginale, stomatita, tuberculoza


Preparare:

- petale de trandafir proaspat 2-3 lingurite se vor pune pentru 8 ore la macerat in apa. Se vor folosi apoi la diferite afectiuni interne sau se va folosi la diferite preparate cosmetice.
-2 lingurite de petale se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se va strecura. Se pot consuma 2 ceaiuri pe zi. Se poate folosi si extern pentru comprese si spalaturi locale oculare.

-Otet de trandafiri- se va umple un borcan cu petale proaspete de trandafiri fara a fi indesate. Se va turna deasupra otet preferabil cel de mere si miere. Se va tine apoi timp de 15 zile. Se strecoara si se poate folosi in diferite dureri extern. Intern se poate folosi la afte, stomatite, etc.

-Miere de buna calitate se va pune in ea petale maruntite de trandafir, fara a indesa. Se va tine apoi 15 zile agitand borcanul. Se poate folosi la badijonaje stomatite, etc. De asemenea se poate folosi la foarte multe tratamente cosmetice.
Se foloseste foarte mult la prepararea diferitelor dulceturi, gemuri, sau diferite preparate cosmetice.

 


[ Magazin Produse Calivita ]  [ Cumpara mai ieftin ]   [ Promotii

 

{ Cum comand? }  { Cum platesc? }  { Despre livrare }   { FAQ } { Contact }
[ Afacerea Calivita ] [ Cum devin membru ] [ Avantaje ] [ Pasi catre succes ]

Urmareste-ne pe Youtube si Facebook

Copyright © 2003-2018 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate .

Acest site (cu peste 3.000 de pagini) este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica,
colaborator CaliVita International, singurul responsabil de continutul acestuia.

Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google