Calivita Logo


Suplimente Naturiste CALIVITA.
30% Reducere!  Promotii!


Daca ti-a placut situl meu,

ajuta-ma sa-l intretin
si sa-l imbunatatesc !


Doneaza pentru Terapii-naturiste.com

 GRATIS! Ebook
"Ghid de Medicina Naturista"


DVD Medicina naturista
Carte Medicina naturista

GRATIS! Ebook
"Secrete si Retete Culinare"CD 10.000 de retete culinare
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile

GRATIS! Ebook
"Cure, Diete, Sfaturi

si Programe pentru Slabire"


CD Cure de slabire
Carte Cure de slabire

 

Enciclopedie Naturista

 

Remedii naturiste

 

Terapii alternative si complementare

 

 

 


Subscrie la canalul YOUTUBE

 

 

Nalba

Sub denumirea de nalba se cunosc mai multe plante care se deosebesc intre ele ca port, insa contin principii active asemanatoare si se itnrebuinteaza in aceleasi scopuri. Este vorba de Althaea officinalis L., numita popular nalba-mare, nalba-alba, de la care se folosesc florile, frunzele si radacinile (Flores, Folium et Radix Althaeae); Althaea rosea (L.) Cav. Var. atropurpurea, numita popular nalba-de-gradina, nalba-rosie, rujalina, trandafiri-negri, de la care se utilizeaza florile (Flores Malvae arboreae); Malva glabra Desv. - nalba de cultura; Malva silvestris - nalba-de-padure, colaceii babei, malaga, de la care se folosesc florile si frunzele (Flores et Folium Malvae); Malva neglecta Wall-roth, numita popular casul-popii, cas, nalba-marunta, nalba-mica, de la care se intrebuinteaza numai frunzele (Folium Malvae).


Toate partile acestor plante contin cantitati mari de mucilagii, datorita carora au proprietati emoliente. Sub forma de ceaise folosesc in inflamatiile cailor respiratorii (tuse, bronsita, laringita), cailor urinare, renale si in tulburari gastro-intestinale.
Ceaiul se prepara la rece. In acest scop, drogul se spala, apoi se pune la macerat in apa, in care s-a dizolvat un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu. Dupa o jumatate de ora se strecoara lichidul, se indulceste si apoi se bea treptat in cursul unei zile. Ceaiul se poate prepara si prin infuzie.


Frunzele de nalba oparite cu apa se folosesc sub forma de cataplasme emoliente si calmante, pentru a grabi coacerea furunculelor. Asociate cu flori de musetel si capsule de mac dau o buna gargara pentru amigdalite si abcese dentare. Sub forma de clisma se folosesc in colite si hemoroizi.
Decoctul facut din 20 g radacina la 100 g apa se foloseste in laringite, traheite, sub forma de gargara, comprese la ochi, precum si in spalaturi vaginale.


Florile de nalba-de-gradina si ale celei de cultura, datorita culorii lor inchise, se intrebuinteaza si la colorarea otetului aromatic, vinurilor, siropurilor etc.
Pentru tenul uscat si cu riduri, se folosesc comprese care se tin pe fata timp de 10-15 minute. Pentru obtinerea acestei solutii se fierb timp de o jumatate de ora 30 g radacina cu 500 g apa, se lasa in repaus o jumatate de ora, apoi se strecoara. Daca la un pahar de lichid se adauga o lingurita de miere se obtine un produs cosmetic care poate fi folosit pentru orice ten.


Florile de nalba-de-cultura intra in formula ceaiului pectoral iar frunzele de nalba-mare in compozitia ceaiului pectoral, pentru gargara si a multor produse cosmetice.

 


[ Magazin Produse Calivita ]  [ Cumpara mai ieftin ]   [ Promotii

 

{ Cum comand? }  { Cum platesc? }  { Despre livrare }   { FAQ } { Contact }
[ Afacerea Calivita ] [ Cum devin membru ] [ Avantaje ] [ Pasi catre succes ]

Urmareste-ne pe Youtube si Facebook

Copyright © 2003-2018 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate .

Acest site (cu peste 3.000 de pagini) este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica,
colaborator CaliVita International, singurul responsabil de continutul acestuia.

Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google