Utilizarea preparatelor naturale CaliVita
pentru ameliorarea si tratamentul epilepsiei
Centrii nervosi sunt grupari de neuroni care transmit comenzi corpului prin impulsuri nervoase (mici curenti electrici). Aceste impulsuri nervoase se transmit prin nervi pana la plaman, inima, muschi, organele de simt, glande, determinandu-le modul de functionare. Pentru a a ne misca, a manca, a mirosi, etc. neuronii din centrii nervosi descarca impulsurile intr-un anumit ritm si intensitate. Daca impulsurile descarcate de centrii nervosi nu au frecventa si intensitatea normala (asa cum este necesar pentru functionarea normala a organismului), ci descarcarile sunt mai degraba sub forma unor furtuni electromagnetice, atunci apar tulburari neuro-motorii (crize).
Tulburarile neurologice de tip epileptic - crizele de epilepsie - sunt determinate de descarcarea anormala, violenta, frecventa si imprevizibila a impulsurilor nervoase la nivelul organelor de simt si sistemelor functionale ale corpului.
Asadar epilepsia este o afectiune cronica caracterizata prin atacuri repetitive de tip spasmodic sub forma de manifestari motorii sau senzoriale anormale, involuntare, cu modificare a comportamentului psihomotor. Acest tip de criza poate fi primar (fara o cauza cunoscuta) sau secundar (aparut in urma unor tratamente electro-convulsiviante, sincopa, ingestie de substante toxice si sevraj, infectii acute sau traumatisme cerebrale, febra).
In functie de centrul (sau centrii) nervosi de unde se descarca impulsurile, crizele pot fi:
- Senzoriale - aceste crize sunt legate de simturi (miros, vaz, auz);
- Afective - sunt legate de comportamentul psihic al bolnavului;
- Motorii - se manifesta prin contractii ale diferitelor segmente ale corpului;
- Vegetative - influentaza activitatea intestinelor, a inimii, plaanilor, etc., adica a organelor interne.
Despre epilepsie, boala cu o mare variabilitate clinica, se crede ca are un oarecare determinism genetic, dar este influentata si de factori exogeni care pot actiona inca din perioada de fat si apoi pe parcusul existentei individului. Diagnosticul se stabileste pe baza istoricului, a deschiderii crizei (mai ales de catre anutraj), a examenului clinic, a traseului electro-encefalografic in criza si intercritic, iar uneori prin tomografie computerizata sau rezonanta magentica nucleara, pentru cauzele secundare.
La trezire, pacientul nu-si aminteste nimic. Convulsiile pot debuta la orice varsta. Studiile populationale efectuate in tarile dezvoltate, au aratat ca 2-4% dintre locuitori prezinta crize recurente intr-un moment al vietii. In tarile lumii a III-a si in zonele urbane, incidenta este dubla.
Crizele epileptice pot dura de la cateva secunde la cateva minute, iar modul lor de prezentare orienteaza spre focarul anatomic de origine. Poate fi criza paroxistica majora (atacul propriu-zis) si perioada post-criza. Fenomenul de aura - care precede suspendarea constintei - constituie un simptom, semnal ce avertizeaza bolnavul de iminenta paroxismului (crizei) dar care, avand o toleranta redusa, nu il lasa sa-si aleaga locul caderii.
Dupa cum am rezumat mai devreme, tipul de manifestare poate fi motorie (convulsii localizate intr-un segment al corpului care se va generaliza), vegetativa (contractie laringiana, spasm gastric, salivatie, masticatie, valuri de caldura, frig, durere, orgasm), senzoriala - auditiva (zgomote, voci, sunete), senzoriala - vizuala (pete luminoase, stelute, imagini caleidoscopice, flacari, explozii, oameni sau animale fantastice, viziuni grotesti), senzoriala - olfactiv - gustativa (cu impresii dezagreabile), sau psiho-afectiva, manifestata prin fenomene de tip "deja vazut" sau "niciodata nevazut" si fenomene obsedant - delirante de tipul "isi aud propriile ganduri".
Paroxismul major (gradual sau fulgerator) este insotit de cadere si convulsii. Faza convulsiva dureaza aproximativ 60 de secunde, timp in care bolnavul este in apnee (i se opreste respiratia). Urmeaza faza stertoroasa (respiratie ampla, zgomotoasa cu hipersalivatie), care poate dura cateva minute si in timpul careia bolnavul pierde urina, uneori si materiile fecale. In continuare bolnavul se trezeste dupa o perioada de somn fiziologic. La trezire pacientul nu isi aminteste nimic (amnezie lacunara) sau prezinta o stare confuza. In perioada post-criza pot aparea: cefaleea, somnolenta sau sa persiste anomaliile neurologice aparute anterior, mai ales cele din aura, cu dutrata variabila de la minute pana la zile.
***
In continuare va oferim o schema detaliata de tratament natural pentru EPILEPSIE, realizata si explicata punct cu punct de medicul nostru consultant pe probleme de terapii si tratamente naturiste - Dr. Doina Teodora - medic specialist pe Medicina Fizica, Recuperare si Balneologie in Craiova si totodata medic cu specializari in Medicina Alternativa (remedii pe baza de produse naturiste, biorezonanta, psihologie si psihoterapie).
Epilepsia este o dereglare a sistemului nervos care produce descarcari bruste si intense de activitate electrica in creier. Aceasta activitate electrica anormala se manifesta clinic prin convulsii care afecteaza tot corpul si chiar constienta.. Pentru tratarea optima a acesteia recomand urmatoarea schema dedicata de tratament pe baza de produse CaliVita:
- Rhodiolin (1-1-0 dupa masa, creste secretia hormonului serotonina si odata cu aceasta starea de relaxare si buna dispozitie).
- Noni Organic (1-1-1 lingurite inainte de masa, normalizeaza o serie de disfunctii si simptome ce apar in repetatele crize convulsive).
- Strong Bones Calcium / Magnezium (0-1-1 tablete la 30 de minute dupa masa, calmeaza sistemul nervos, hraneste celula neuronala, combate convulsiile musculare, asigura un somn linistit pe tip de noapte).
- Stress Management B-Complex (1-0-1 dupa masa, tonic de sistem neurovegetativ periferic prevenind ticurile sau manifestarile ticoide ce apar ca si consecinta a alterarii functiei de coordonare).
- Oxy Max (10-10-10 picaturi in pahar cu apa plata consumat la 30 de minute dupa fiecare masa principala, oxigeneaza acele zone cerebrale in care se dezvolta furtunile electromagnetice epileptice datorita insuficientei oxigenului celular, diminuand astfel crizele ca intensitate si frecventa)
Observatie: Se face o cura de 3 luni continuu cu produsele mentionate.
► 1-1-1 = o tableta / capsula / lingura / lingurita de sirop dimineata, una la pranz, una seara.
► (...) = un produs a carui denumire e scrisa intre paranteze reprezinta o alternativa la produsul care il precede, drept pentru care se va alege doar unul din cele doua; la fel si in cazul in care indicatia este oferita in mod explicit (Produs 1 SAU Produs 2).
► Fiecare produs functioneaza independent de celalalte daca nu se specifica altfel; produsele actioneaza conform informatiilor din recomandare si celor din prospect, prin urmare pot fi administrate toate produsele unicat din reteta sau doar unul, in functie de efectul dorit.
► Pagina prospect este accesibila prin linkul de pe denumirea produsului.
► O cura = cate un flacon din fiecare produs ales
► Durata optima de administrare a unui tratament este de 3 luni consecutive, daca nu se specifica altfel in recomandari.
► Puteti comanda produsele Calivita dorite si din FORMULARUL ONLINE DE COMANDA. |
|
1. Noni suc 10 ml de doua ori pe zi (dimineata si seara pe stomacul gol).
2. Stress Management 2cp/zi dimineta si la pranz dupa masa.
Multa sanatate!
Va multumesc anticipat,
Alina A.
http://www.terapii-naturiste.com/calivita/prospecte-produse-calivita/new-life-multivitamin.htm
Multa sanatate si sa auzim de bine!