Calivita Logo


Suplimente Naturiste CALIVITA.
30% Reducere!  Promotii!


Daca ti-a placut situl meu,

ajuta-ma sa-l intretin
si sa-l imbunatatesc !


Doneaza pentru Terapii-naturiste.com

 GRATIS! Cartea
"Ghid de Medicina Naturista"

DVD Medicina naturista
Carte Medicina naturista

GRATIS! Cartea
"Secrete si Retete Culinare"


CD 10.000 de retete culinare
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile

GRATIS! Cartea
"Cure, Diete, Sfaturi

si Programe pentru Slabire"


CD Cure de slabire
Carte Cure de slabire

 

Enciclopedie Naturista

 

Remedii naturiste

 

Terapii alternative si complementare

 

 

 


Subscrie la canalul YOUTUBE

 

Acupunctura

 

Acupunctura, ca stiinta milenara, interpusa intre cer si pamint si avind in centru omul - ca entitate energetica - si-a propus sa abordeze toate caile, care ii permit sa reechilibreze energetic organismul uman pentru a-l pune intr-un echilibru stabil cu natura, adica cu cerul si pamintul, deci cu fortele celeste si cu cele terestre.

 
De cele mai multe ori acest lucru este posibil, cu conditia ca perturbarile energetice umane sa nu depaseasca stadiul functional. Daca ele ajung in stadiul structural - anatomic terapia prin acupunctura nu mai poate schimba structura organismului si nu il mai poate aduce la stadiul initial, deci la reechilibrare energetica.

De aceea, indicatiile OMS ale acestui tip de terapie se adreseaza numai anumitor categorii de boli si numai anumitor stadii ale bolii.
Atunci cind este bine ales acest tip de tratament (ca indicatie si ca stadiu al bolii) rezultatele terapiei pot fi surprinzator de bune. Cu toate acestea acupunctura nu poate si nu trebuie sa fie considerata ca un panaceu.


Curele de acupunctura urmaresc reechilibrarea energetica a organismului prin redistributia energiei interne si constau in aproximativ 10 sedinte, de 20-30 de minute, din doua in doua zile.
Acele sint de diferite calibre, dar toate foarte subtiri, cu virful construi astfel incit sa nu distruga tesuturile prin care patrund. Din acest motiv intepaturile sint foarte dureroase, iar modificarile locale post intepatura inexistente.

Acupunctura este o terapie care implică introducerea unor ace fine în anumite puncte din corp. A apărut în China acum aproximativ 3.000 de ani, deși multe tehnici asemănătoare s-au dezvoltat independent în alte câteva comunități din lume. Într-adevăr, cea mai veche dovadă a folosirii acestor tehnici provine din Europa, așa cum au demonstrat studiile efectuate asupra „omului ghețurilor”, ale cărui rămășițe datează de acum 5.000 de ani.
În Orient, acupunctura s-a dezvoltat ca parte indispensabilă a medicinii chineze, acordându-i-se și astăzi aceeași importanță. Trebuie menționat că există un număr din ce în ce mai mare de persoane din sectorul medical care se instruiesc în ceea ce a devenit cunoscut sub denumirea de acupunctura medicală occidentală. Aceasta combină practica acupuncturii cu teoriile, tehnicile și tratamentele medicale occidentale, fiind un bun exemplu al modului în care sunt adoptate în Occident terapiile tradiționale.
Teoriile despre yin și yang stau la baza medicinii chineze. Pentru menținerea sănătății, aceste forțe opuse dar interdependente trebuie să fie în echilibru.

SFATURI PRACTICE

• Acupunctura este folositoare în special pentru tratarea durerilor musculare.
• Răspund foarte bine la tratament și alte afecțiuni dureroase precum durerile de cap, migrenele, sinuzita, sindromul intestinelor ușor iritabile și problemele menstruale.
• Acupunctura e recomandată pentru orice afecțiune dureroasă.
• Anumite probleme nedureroase precum guturaiul, problemele digestive, ginecologice și iritațiile vezicii urinare pot fi tratate cu succes în unele cazuri.
• În general, aproximativ 70% din pacienți răspund pozitiv la tratamentele prin acupunctură.

BENEFICII

• Reduce nevoia de calmante și alte medicamente.
• Ajută la relaxarea mușchilor tensionați și încurajează eliberarea stresului.
• Îmbunătățește somnul.

ATENȚIE!

• Apelați întotdeauna la un specialist calificat.
• Cereți întotdeauna sfatul medicului înainte de a recurge la tratamente pentru simptome și afecțiuni inexplicabile.
• Comunicați întotdeauna specialistului înainte de tratament orice problemă a valvelor cardiace, predispoziție la sângerări (inclusiv folosirea anticoagulanților), sau suspectarea unei sarcini.
Acele preistorice de acupunctură erau confecționate din piatră. Astăzi, acele sunt mult mai fine decât cele subcutanate și abia se simt dacă sunt introduse corect.

Cum funcționează acupunctura

În ultimii 25 de ani, atât oamenii de știință orientali, cât și cei occidentali au investigat modul de funcționare al acupuncturii. Acum nu mai există nici un dubiu că efectele benefice sunt produse prin stimularea nervilor în locul unde au fost introduse acele. Acest procedeu are ca rezultat eliberarea endorfinelor în interiorul sistemului nervos. Endorfinele reprezintă doar un grup de mesageri chimici, fiind cunoscute pentru capacitatea de a calma durerile, deși mai au și alte funcții mai puțin cunoscute, cum ar fi întărirea sistemului imunitar.
Punctele de acupunctură sunt situate pe diferite meridiane ce parcurg corpul, fiind totodată și canale de energie chi. Câteva puncte corespund cu ceea ce medicii occidentali numesc ,,puncte de declanșare”, locuri delicate care atunci când sunt apăsate produc durere în altă parte a corpului. Corespondența dintre distribuția meridianelor și a punctelor de declanșare a durerii sugerează faptul că medicii chinezi antici cunoșteau aceste tipare, ceea ce a dus ta dezvoltarea teoriei meridianelor.

Punctele în acupunctură

Indiferent de abordarea folosită, acele vor avea efecte asemănătoare asupra organismului, suprafața de acoperire a punctelor folosite fiind adesea remarcabilă. Acesta este cazul particular al durerilor musculare ușoare. Specialiștii occidentali vor examina atent pacientul și „punctele de declanșare” din zona sursei de proveniență a durerii. Abordarea orientală implică cercetarea de-a lungul meridianului aferent - de-a lungul căruia sunt localizate punctele de acupunctură - până când se descoperă un punct delicat. Adesea, punctele de declanșare și punctele de acupunctură corespund, iar tiparul durerii produs de punctele de declanșare se potrivește meridianului respectiv.

Poate că nu mai este surprinzător că acupunctura este foarte eficientă în circumstanțele în care cele două abordări se suprapun, așa cum este cazul tratării durerilor musculare ușoare.
Datorită poate experiențelor din trecut legate de injecții, anumite persoane sunt îngrozite de simplul fapt de a fi înțepate. Acele de acupunctură sunt mult mai subțiri decât cele folosite pentru injecții, iar capetele au altă formă; prin urmare, dacă acele de acupunctură sunt introduse rapid în piele, senzația este abia perceptibilă.

După ce a străpuns pielea, acul poate fi împins către un țesut mult mai adânc, iar cea mai frecventă senzație este aceea de amorțeală și insensibilitate. În mod tradițional, se crede că acest lucru reprezintă "energia" ce se acumulează în jurul acului, indicând faptul că acesta este introdus corect pentru un efect maxim.
Moxibustia reprezintă tehnica ce implică arderea unor plante la capătul superior al acului de acupunctură.[ Magazin Produse Calivita ]  [ Cumpara mai ieftin ]   [ Promotii

 

{ Cum comand? }  { Cum platesc? }  { Despre livrare }   { FAQ } { Contact }
[ Afacerea Calivita ] [ Cum devin membru ] [ Avantaje ] [ Pasi catre succes ]

Urmareste-ne pe Youtube si Facebook

Copyright © 2003-2018 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate .

Acest site (cu peste 3.000 de pagini) este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica,
colaborator CaliVita International, singurul responsabil de continutul acestuia.

Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google