Calivita Logo


Suplimente Naturiste CALIVITA.
30% Reducere!  Promotii!


Daca ti-a placut situl meu,

ajuta-ma sa-l intretin
si sa-l imbunatatesc !


Doneaza pentru Terapii-naturiste.com

 GRATIS! Cartea
"Ghid de Medicina Naturista"

DVD Medicina naturista
Carte Medicina naturista

GRATIS! Cartea
"Secrete si Retete Culinare"


CD 10.000 de retete culinare
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile

GRATIS! Cartea
"Cure, Diete, Sfaturi

si Programe pentru Slabire"


CD Cure de slabire
Carte Cure de slabire

 

Enciclopedie Naturista

 

Remedii naturiste

 

Terapii alternative si complementare

 

 

 


Subscrie la canalul YOUTUBE

 

Argila de limanu - partea a II-a

 
Înainte sa fac o scurta analiza asupra argilei, tin sa multumesc doamnei ANGHELI VIRGINIA, o buna prietena, careia i-am trimis prin net prima brosurica despre argila si entuziasmata a hotarât sa ma ajute, pierzând mult timp cu gasirea laboratorului si predarea mostrei pe care i-am trimis-o ulterior. Înca odata îi multumesc!..

Haideti sa vedem care sunt componentele principale ale acestei argile:


Cadmiu (Cd)

Cadmiul poate fi gasit în principal în scoarta terestra. Se gaseste întotdeauna în combinatie cu zincul. Cadmiul se
regaseste, de asemenea, în industrie, ca un produs secundar inevitabil al procesului de extractie al zincului, plumbului si cuprului. Ajunge în mediu în principal prin intermediul solului putând fi gasit în îngrasaminte si pesticide.
Oamenii asimileaza cadmiul când lucreaza în medii poluate si prin intermediul alimentatiei.
Alimentele bogate în cadmiu sunt: ficatul, ciupercile, crustaceele, midiile, praful de cacao si algele de mare uscate. Ele pot mari concentratia de cadmiu din corpul uman.
La fumatori are loc o expunere la o concentratie semnificativa de cadmiu. Fumul de tigara transporta cadmiul în plamâni.
Sângele îl va transporta prin restul corpului unde poate avea efecte toxice.
Cei care locuiesc în apropierea gropilor de deseuri periculoase sau fabricilor care elimina cadmiu în atmosfera pot avea expuneri ridicate De asemenea si cei care muncesc în industria de rafinare a metalelor si care respira în cadmiu, plamânii pot fi sever agravati, fapt ce poate produce moartea.

Cadmiul este transportat la ficat prin intermediul sângelui unde se combina cu proteine si formeaza compusi care sunt transportati la rinichi. Aici se acumuleaza afectând mecanismul de filtrare. Acesta cauzeaza excretia proteinelor si zaharurilor esentiale din corpul uman si a rinichilor ulterior. Acumulat în rinichi, cadmiul necesita o perioada foarte mare de timp pentru a fi eliminat din organismul uman.

Alte efecte asupra sanatatii cauzate de cadmiu sunt:

- Diareea, dureri stomacale si vomari severe;
- Fracturi de oase;
- Avorturi involuntare si chiar infertilitate;
- Distruge sistemul nervos central;
- Distruge sistemul imunitar;
- Dereglari psihologice;
- Posibil distrugator de ADN sau dezvolta cancerul

Cu toate acestea, toxicitatea cadmiului din alimentatie este foarte rara si are loc in urma poluarii mediului sau consumarea alimentelor mai sus mentionate care au un continut ridicat de cadmiu. Cred ca v-am speriat cu descrierea de mai sus…..

Dar concluzia este: cadmiul existent în argila noastra, se gaseste într-o cantitate foarte mica, chiar mai mica decât la unele dintre alimentele pe care le mâncam.
Deci nu est periculos!...

SCURTE INFORMATII DESPRE MAGNEZIU

Au fost strânse dovezi care sugereaza ca magneziul joaca un rol important în regularizarea sistemului vascular si în contractia musculara. Este foarte bine stiut, de asemenea, ca stresul diminueaza cantitatea de magneziu din corp. Este un cofactor în multe reactii enzimatice

Importanta magneziului în organism

Magneziul constituie un element de importanta majora în biologia umana. Corpul uman contine aproximativ 21 g de magneziu.
Mai mult de 23% din cantitatea de magneziu continuta în corpul uman se situeaza în oase, sectorul extracelular reprezentând doar 1% din cantitatea de magneziu existenta în corpul nostru.
Organismul uman are nevoie de circa 250 - 350 mg de magneziu pe zi 5-6 mg/kg.
Este esential pentru buna functionare a muschilor si nervilor
Magneziul este necesar pentru metabolizarea vitaminei C, a fosforului, calciului, sodiului si potasiului.
Magneziul împiedica formarea depunerilor de calciu, a calculilor renali si biliari.
Absorbtia intestinala depinde de cantitatea de magneziu ingerata.

Contribuie la mentinerea unui sistem cardiovascular sanatos si previne atacurile de inima.
Are actiune antidepresiva, fiind cunoscut si ca mineral antistres.
El constituie un factor de crestere, un tonic general, un regenerator celular, un echilibrant psihic un drenor hepatic.

In combinatie cu calciul, magneziul actioneaza ca un real tranchilizant natural.
Sporeste reactiile de aparare ale organismului fata de mediul poluat si lupta împotriva batrânetii.

Lipsa de magneziu atrage dupa sine numeroase tulburari.
Formele cele mai bine cunoscute ale deficitului de magneziu sunt reprezentate de boli ca: spasmofilie, accidente cardiovasculare si tromboze.
Aportul insuficient de magneziu în organism este legat de modul de viata si de obiceiurile alimentare, traduse prin alimentatia moderna de tip snack, în detrimentul alimentatiei traditionale variate.

Surse naturale de magneziu si indicatii

Magneziul se gaseste în cereale grâu, orz, porumb, legume de culoare verde închis, cartofi, sfecla rosie, polen, precum si fructe, banane, smochine, curmale, migdale, nuci.

Magneziul este indicat în tulburari digestive, afectiuni respiratorii, hepato-biliare, artroza, astenii, guta, cancer.

Consecintele deficitului de magneziu si batrânetea

Batrânetea reprezinta unul dintre principalii factorii de risc în privinta deficitului de magneziu. Modificarile fiziologice caracteristice îmbatrânirii precum si modificarea regimului de viata contribuie la modificarea continutului de
magneziu. Deficitul secundar de magneziu se poate observa în cazul unor maladii ca diabetul nondependent de insulina sau administrarea de diuretice. In cazul persoanelor în vârsta, carenta de magneziu poate genera, modificari ale metabolismului fosfocalcic, excitabilitate neuromusculara sau deficit de potasiu.
Deficitul de magneziu contribuie la procesul de îmbatrânire si la vulnerabilitatea fata de maladiile legate de acest proces.

CALCIUL

Calciul este mineralul care se afla în cea mai mare abundenta în corpul uman si este esential pentru cresterea si mentinerea unor oase si dinti puternici precum si la cresterea muschilor. Este necesar, pentru contractia musculara, pentru transmiterea impulsurilor nervoase si de asemenea ca factor anticoagulant în sânge.

Prezent în toate celulele corpului, calciul e foarte important pentru metabolism, încât corpul nostru ar fi nevoit sa îl ia din oase daca dieta noastra ar fi insuficienta.
Cercetarile demonstreaza ca ingerarea de cantitati ridicate de calciu poate sa reduca sau sa previna osteoporoza (slabirea oaselor), care provoaca la peste o jumatate dintre femei si la o treime din barbati fracturi ale oaselor.

Calciul are de asemenea si proprietatea sa limiteze cresterea tensiunii sanguine.

Calciul constituie singur peste 2% din greutatea corpului. El participa în diferite moduri la multe functii care intereseaza de fapt toate celulele si tesuturile.
Oasele si dintii, detin 99% din cantitatea de calciu, carora le confera rigiditate. Restul de 1% este difuzat în toate tesuturile si fluidele corpului.. Concentratia de calciu în sânge are o toleranta foarte stricta, fiind controlata cu grija de catre hormoni.
Calciul aflat în circulatie în sânge este esential pentru relaxarea musculara, controlând inclusiv bataile inimi. Fara calciu, impulsurile nu ar putea sa fie transmise de-a lungul sistemului nervos. Are importanta si în coagularea sângelui, în activarea multor enzime si în trecerea elementelor nutritive si reziduale de-a lungul peretilor celulari.

Calciul acumulat în oase actioneaza ca un fel de „rezerva” care este folosita pentru a mentine constant nivelul concentratiei calciului în sânge. Pentru un adult, se estimeaza ca în fiecare zi, 700 mg de calciu sunt luate din oase pentru a fi introduse în sânge si viceversa. Dar în momentul în care calciul este într-o cantitate insuficienta, schimbul va fi negativ, iar oasele vor fi slabite.
Calciul trebuie sa fie furnizat corpului nostru prin alimentatie. Dar trebuie sa tinem cont de faptul ca 20-30% din calciul pe care îl ingeram este absorbit de intestin, restul nici macar nu va intra în metabolismul nostru.

CERCETAREA ACTUALA: Calciu

Studii recente au scos în evidenta relatia dintre calciu si cancerul de colon. Rezultatele preliminare sugereaza: calciul poate sa actioneze împotriva mutatiei tesutului de colon care precede cancerul.

A fost demonstrat ca lipsa de calciu, sau dezechilibrul sau fata de sodiu, joaca un rol în hipertensiune (tensiunea ridicata a sângelui).

Se pare ca multe cazuri de boala pot sa reflecte un dezechilibru al calciului la nivel celular. Continua de asemenea cercetarile legate de osteoporoza.
Efectele carentei de calciu pe termen lung (pe toata durata vietii) continua sa fie un motiv de mare interes si preocupare pentru cercetatori.

CALCIUL SI TENSIUNEA SANGUINA

Tensiunea ridicata a sângelui, maladie întâlnita în tarile dezvoltate, este un factor de risc principal în ceea ce priveste bolile cardiovasculare, stopurile cardiace, bolile renale si infarcturile. S-a ajuns la concluzia ca metabolismul calciului este alterat la indivizii care sufera de hipertensiune. Mai mult de 80% din cercetari au evidentiat o scadere a tensiunii sanguine ca urmare a integrarii calciului în cadrul modelelor experimentale al studiului privind hipertensiunea.

Un studiu efectuat pe un grup de persoane cu o hipertensiune medie, supusi la o alimentatie cu continut scazut de grasimi, dar bogata în fructe, legume si calciu, a înregistrat o scadere a tensiunii sistolice, în timp ce tensiunea distolica a scazut. Este vorba de rezultate mai bune decât cele obtinute cu tratamente medicamentoase.
Trebuie totusi sa precizam: prezenta calciul nu poate înlocui toate medicamentele prescrise de medic.

În concluzie:

Argila de Limanu – ar putea avea un rol deosebit în:

- Regularizarea sistemului muscular, îmbunatatind
functionarea muschilor si nervilor;
- Limitarea cresterii tensiunii sanguine;
- Îmbunatatirea metabolismului;
- Prevenirea osteoporozei;
- Îmbunatatirea absortiei intestinale;
- Previne formarea depunerilor de calciu a calculilor renali si biliari;
- Mentinerea sistemului cardiovascular sanatos si prevenirea atacurilor de inima;
- Actioneaza benefic în cadrul tulburarilor digestive, gutei, afectiunilor respiratorii, hepato-biliare, asteniilor, artrozei si cancerului;
- Are actiune antidepresiva si antistres;
- Diminueaza procesul de îmbatrânire.

Acestea sunt concluziile mele, nu este o certitudine, dar pe data de 19 februarie 2007 am început cura cu „Argila de Limanu” pe cale bucala. M-a asistat îndeaproape doctorul de familie D-na. Dr. Ciocoiu Elena.

La sfârsitul curei, am facut o succinta expunere referitoare la modul cum s-a desfasurat aceasta. M-a interesat în special scaderea hipertensiuni arteriale si renuntarea la medicamentatia pentru reducerea acesteia.

Pe data de 04 mai 2007 am urmat a doua cura de întretinere, mai explicit, dupa cura principala de 3 saptamâni, am lasat sa treaca luna, apoi am urmat prima cura de întretinere de 10 zile, am lasat sa treaca iar luna si am efectuat cura a doua de întretinere tot 10 zile. De atunci lunar, cura de întretinere este nelipsita.
Rezultatul: foarte bun, tensiunea s-a reglat la 14/8, o aveam de obicei 16/10 si de multe ori se ridica la 18/11, era
foarte oscilanta.

Astazi când refac carticica este 26 februarie 2008, ma simt bine din punct de vedere al sanatatii, tensiunea este buna 14/7.
Realitatea este ca sunt o persoana, care din prea multa gândire asupra unor fenomene, probleme cotidiene, personale sau nu, „pun la inima” totul. Este o racila foarte periculoasa care m-a afectat de-a lungul vietii. Acesta sunt eu si nu am ce face.
Am studiat si practic Qi-gongul (medicina traditionala chineza bazata pe autosugestie) de mai multi ani. M-a ajutat
foarte mult în felul de a vedea si întelege viata, dar subconstientul nu-mi da pace si el este acela care îmi produce nelinistea, emotiile si în final cresterea tensiunii arteriale.

Aceste probleme s-au diminuat în ultima perioada de timp si cu mâna pe inima va spun, ca de când am facut cura de argila, ma simt mult mai bine din punct de vedere psihic si al sanatatii. Stresul s-a diminuat foarte mult si am început sa iau viata asa cum este, fara ca sa-mi mai fac mari probleme de ce se întâmpla în jurul meu, un fel de „nesimtire”…..
Sa nu întelegeti gresit ca de acum sunt lipsit de sentimente, sunt un tip „fara inima”, nu, dar vechile stari au scazut foarte mult.
Argila a avut o actiune foarte buna si asupra rinichilor. Noaptea urinam de 4-5 ori, acum 1-2 ori. De fapt este stiut ca hipertensiunea arteriala se datoreaza si rinichilor care nu functioneaza normal.
.

ATENTIE!!!....

cei care au hipertensiune, trebuie sa faca cura tinând legatura cu medicul de familie. La începutul tratamentului am luat doza de 3 ori pe zi: dimineata, prânz si seara, înainte cu 30 de minute de a mânca si dupa o saptamâna, am ajuns la tensiunea 10/5 si nu este bine.
Am redus doza la una pe zi, dimineata. E bine sa aveti în casa un tensiometru, eu am acest aparat, ori sa va duceti mai des la medicul de familie pentru luarea tensiunii.

CONCLUZIA: „ARGILA DE LIMANU”, VA POATE SCHIMBA VIATA.

George Serban

Telefon: 0722628185
Email george.farfale@gmail.com

In continuare, va invit sa cititi despre:

Dosarul argilei

Istoricul tratamentelor cu argila

Virtuti terapeutice ale curei cu argila

Tratamente naturiste cu argila

Cataplasme cu argila

Argila de Limanu - o intamplare adevarata

 


 


[ Magazin Produse Calivita ]  [ Cumpara mai ieftin ]   [ Promotii

 

{ Cum comand? }  { Cum platesc? }  { Despre livrare }   { FAQ } { Contact }
[ Afacerea Calivita ] [ Cum devin membru ] [ Avantaje ] [ Pasi catre succes ]

Urmareste-ne pe Youtube si Facebook

Copyright © 2003-2018 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate .

Acest site (cu peste 3.000 de pagini) este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica,
colaborator CaliVita International, singurul responsabil de continutul acestuia.

Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google