|
|
|||||||||||||||
|
Magazin Naturist
Cosul de cumparaturi
Produse Calivita selectate
Momentan, cosul dvs. este gol.
Comanda telefonica: ► 0726.705.203 - Eduard ► 0722.344.911 - David ► Cum poti sa comanzi ► Expediere si plata ► Livrare si taxe
|
|||||||||
| Aboneaza-te la |
Ceara de albine a fost folosita inca in antichitate si tot de atunci i s-au recunoscut virtutile terapeutice. Si azi se foloseste ceara de albine la prepararea unor unguente si balsamuri.
Ceara de albine este o substanta complexa, organica, de consistenta lichida īn momentul secretarii, devenind īn contact cu aerul solid, de culoare alb-galbuie, moale, plastica, foarte usor lipicioasa, fara a lasa urme de grasime, fara luciu cu aspect cristalin fin, nu se lipeste pe dinti, are miros placut amintind pe cel al mierii.
Ceara de albine
este un produs de secretie al albinelor tinere īn vārsta de 12-18 zile,
exceptional si al celor vārstnice, secretat din glandele cerifere aflate
īn abdomen, folosit la cladit fagurii sau capacelele.
Calitatea cerii de albine este influentata direct de recolta albinelor
(flora, solul, sezonul culesului etc.) si de conditiile fiziologice
ale familiei de albine pe de-o parte, iar pe de alta parte modalitatea
de extractie (din faguri, din capacele, din bostine, la cald, la rece
etc). In functie de acesti factori, variaza compozitia fizico-chimica
a cerii calitativ si cantitativ.
In general, la noi
se admite ceara īn doua sortimente: de categoria a 1-a alb-galbuie din
care se face ceara alba prin albire sau ceara galbena,
singurele
cu uz farmaceutic medicinal sau cosmetic si categoria a 2 -a care este
folosita numai industrial.
Ceara, ca orice produs biologic apicol trebuie pastrata la adapost de
aer, lumina, caldura, umiditate si contaminare.
La noi ceara se
prezinta īn magazinele de specialitate sub forma de rondele sau placute.
Ceara de albine odata scoasa din stupi, īncepe sa-si piarda activitatea
utila īn 2-3 ore, daca este expusa la aer, lumina, caldura si umiditate.
In conditii de conservare la frigider ceara īsi poate pastra activitatea
utila maximum 1-2 saptamāni.
In literatura de specialitate, se estimeaza la 1-3 ani durata de valabilitate
a cerii īn conditii de preparare si pastrare optime fara īnsa a se lua
īn considerare activitatile ei medicinale.
De asemenea, ceara este folosita si in cosmetica.
COPYRIGHT
© 2003 - 2011
Dan
Paunescu.
Toate drepturile rezervate.
Acest site este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica I.F.,
colaborator CaliVita International,
singurul responsabil de continutul acestuia.
Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici
o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica
de Securitate Google