Calivita Logo


Suplimente Naturiste CALIVITA.
30% Reducere!  Promotii!


Daca ti-a placut situl meu,

ajuta-ma sa-l intretin
si sa-l imbunatatesc !


Doneaza pentru Terapii-naturiste.com

 GRATIS! Cartea
"Ghid de Medicina Naturista"

DVD Medicina naturista
Carte Medicina naturista

GRATIS! Cartea
"Secrete si Retete Culinare"


CD 10.000 de retete culinare
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile

GRATIS! Cartea
"Cure, Diete, Sfaturi

si Programe pentru Slabire"


CD Cure de slabire
Carte Cure de slabire

 

Enciclopedie Naturista

 

Remedii naturiste

 

Terapii alternative si complementare

 

 

 


Subscrie la canalul YOUTUBE

 

Mierea - alimentul natural minune

Ce este īn definitiv mierea?

 

Ce altceva decāt o substanta dulce, zaharoasa, elaborata de albine īn urma prelucrarii īn organismul lor a nectarului floral sau extrafloral cules; prelucrare care se face prin intermediul unei diastaze speciale, respectiv a unui ferment solubil denumita invertina.
īntr-o prima etapa a acestei misterioase si īndelungi metamorfoze, nectarul īsi pierde o parte din apa pe care o contine, 75-90%, care este eliminata prin peretii gusii, chiar īn drumul de īntoarcere al albinei la stup.

Intr-o a doua etapa, o parte din glandele gusii īncep a secreta o serie de fermenti specifici, care supun nectarul unor transformari specifice.

Intr-o a treia etapa, nectarul astfel modificat este predat de catre albinele culegatoare unor albine care īn virtutea legilor nescrise ale stupului, īndeplinesc doar sarcini interioare si, īn a caror gusa suporta alte modificari de deshidratare sau biochimice, si asta de mai multe ori, pāna ce, īn cele din urma, procesul de maturatie fiind ajuns la capat, iar apa ramānānd doar īntr-un procent de circa 20%, nectarul a devenit īn sfārsit miere, care este depozitata ca atare īn camarutele hexagonale ale fagurelui si capacita acolo, adica obturata cu ajutorul unui capacel de ceara.

Mierea - alimentul minune

Ce este asadar mierea, acest produs pe care albinele īl elaboreaza cu atāta truda?

Ce altceva decāt un aliment natural, de prim ordin, care contine īntr-un procent de circa 75% un amestec de glucoza, fructoza si mai putin zaharoza, iar īn rest cantitati mici de protide si chiar de lipide.
Deci un aliment natural, continānd cantitati semnificative din toate vitaminele hidrosolubile, apoi esente parfumate din toate florile: tei, salcām etc, ca si majoritatea sarurilor minerale, proprii materiei vii.
In acest sens, īn miere avem fier, produs atāt de necesar pentru formarea hemoglobinei, pigmentul transportor al acestui indispensabil gaz al vietii care este oxigenul; apoi Mn, Cu, CI, Si, Na, K, Ca, Al si Mg.
Toate aceste minerale provin din solul īn care īsi are implantata radacinile planta al carei polen īl vor culege albinele; si plantele si albinele fiind, asadar, īn esenta cai de comunicare dintre pamānt si om.

Mai mult decāt atāt, continutul mineral al mierii reflecta fidel resursele minerale ale solului de origine, H. A. Shuette, de la Universitatea din Wisconsin, SUA, facāndu-ne experimental demonstratia, de continutul mineral al mierii ca Fe, Cu si Mn, de exemplu, se gasesc īn cantitate mai mare īn mierea de culoare īnchisa decāt cea de culoare mai deschisa, fapt de care trebuie sa tinem cont īn ipoteza ca dorim sa beneficiem de proprietatile terapeutice ale sarurilor īn cauza.
Trebuie sa retinem faptul, ca mierea reprezinta un aliment hipercaloric; unei sute de grame din acest produs revenindu-i īn jur de 335 calorii.
Sa retinem din acest punct de vedere faptul ca un kg de miere este echivalent sub raport caloric cu 1,680 kg carne de vaca, cu 50 de oua, cu 5,675 1 lapte si cu aproximativ 40 de portocale!


In paginile urmatoare, va invit sa cititi mai multe despre proprietatile miraculoase ale mierii de albine:

Despre proprietatile terapeutice ale mierii

Clasificarea mierii

Mierea si zaharul

Mierea - tipuri principale

Tratamente naturiste cu miere

Intrebuintari ale mierii in diverse afectiuni


[ Magazin Produse Calivita ]  [ Cumpara mai ieftin ]   [ Promotii

 

{ Cum comand? }  { Cum platesc? }  { Despre livrare }   { FAQ } { Contact }
[ Afacerea Calivita ] [ Cum devin membru ] [ Avantaje ] [ Pasi catre succes ]

Urmareste-ne pe Youtube si Facebook

Copyright © 2003-2018 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate .

Acest site (cu peste 3.000 de pagini) este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica,
colaborator CaliVita International, singurul responsabil de continutul acestuia.

Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google