Prima pagina
Plante medicinale
Remedii naturiste
Retete naturale
Terapii alternative
Comanda CARTI
Comanda CD-uri Calivita-Produse naturiste de calitate
Beneficiile terapiei cu
produse naturiste Calivita


Catalog de Produse
(cos de cumparaturi)


Catalog de Produse
(formular de comanda)
 300 de Afectiuni si
Tratamente Recomandate
Articole despre produse

Afacerea CaliVita

Apreciaza-ne pe Facebook: 

Opinii & Suport Clienti

Ajutor clienti  0727 35 97 97

Marturii de la clienti   Cele mai frecvente intrebari


Magazin Naturist


Cosul de cumparaturi

Produse Calivita selectate
pentru comanda:

 Momentan, cosul dvs. este gol.


 Comanda telefonica:

 ► 0731.027.508 - Eduard
 ► 0727.359.797 - Dan
 ► 0736.737.271 - David


 NOTA: Preturile produselor
 includ adaosul comercial si
 TVA-ul, fiind preturile finale.


 ► Cum poti sa comanzi
 ► Expediere si plata
 ► Livrare si taxe

 Carti electronice
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile
Plata online pentru cartile electronice
Alte CD-uri
CD-ul Medicina naturista

Aboneaza-te la
ziarul electroni
c


 

Tehnica Alexander


Concepută în anii 1890 de australianul Frederick Matthias Alexander pentru a-și trata problemele cu vocea și respirata, tehnica Alexander este acum una dintre cele mai cunoscute și folosite discipline complementare, aducând beneficii terapeutice prin reeducare și tonifiere. Observând modul

 

în care stătea pe loc, se mișca și, de asemenea, mișcările inutile pe care le făcea când se pregătea să întreprindă ceva, Alexander și-a dat seama că modul în care ne „folosim pe noi înșine" afectează modul în care funcționăm. Astfel, a conceput o tehnică prin care conștiința de sine, a minții și a corpului, și modul în care acestea funcționează împreună pot fi folosite pentru a învinge anumite boli și pentru a ne îmbunătăți substanțial performanțele.
Frederick Matthias Alexander (1869-1955): „Fiecare bărbat, femeie și copil deține posibilitatea perfecționării fizice.”
În această radiografie color a regiunii lombare (inferioare) a coloanei vertebrale se observă vertebrele ca un fir de pătrate.
În dreapta lor, se află măduva spinării.


SFATURI PRACTICE


• Practicarea tehnicii Alexander vă va învăța o modalitate mai naturală de a vă mișca și susține greutatea și de a monitoriza felul cum faceți acest lucru.
• Tehnica Alexander nu tratează și nu remediază în mod direct anumite boli sau dureri. În schimb, este o metodă care ne învață să ne îmbunătățim starea generală de sănătate.
• Procedând astfel, putem îndepărta cauzele multor dureri dacă acestea sunt provocate de propriile obiceiuri. De asemenea, face mai ușoară și mai plăcută orice activitate pe care o întreprindem.


BENEFICII


• Îmbunătățirea echilibrului și a coordonării, sporirea conștiinței de sine, o prezență mai plăcută, funcții vocale îmbunătățite, tensiune redusă.
• Poate reduce durerile de spate cronice sau alte probleme ale articulațiilor, mușchilor sau ale țesutului conjunctiv, deformări ale posturii și dificultăți digestive sau respiratorii.
• Deși nu are nimic în comun cu psihoterapia și nici nu va rezolva problemele psihologice, tehnica Alexander poate aduce beneficii emoționale, ca de exemplu mai multă încredere în sine, poate de asemenea reduce anxietatea și spori capacitatea de a face față stresului.

ATENȚIEI


• Tehnica Alexander nu poate fi învățată corect fără îndrumarea directă a unui specialist.
• Pentru a obține beneficii durabile, adepții acestei tehnici trebuie să participe la procesul de învățare și să aplice ceea ce au învățat în viața de zi cu zi.
Riscurile utilizării greșite
Tehnica Alexander este recunoscută pentru corectarea posturii și facilitarea relaxării. Deși „o poziție corect㔠și „a fi relaxat” nu sunt sinonime, spre surprinderea multora, tehnica îndeplinește ambele obiective și multe altele, prin examinarea și schimbarea modului în care executăm mișcările în viața de zi cu zi.
Copiii, în special la vârsta la care încep să meargă, sunt un exemplu de postură excelentă. Se deplasează liber, se așează sau se ridică drept cu ușurință, au spatele relaxat și flexibil și fac totul simplu și direct, fără prea mult efort. Organismele lor funcționează așa cum trebuie, eficient, ca un întreg. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, din mai multe motive, ne însușim obiceiuri dăunătoare ce provoacă tensiune în exces și eforturi inutile. După cum susțin adepții tehnicii Alexander, începem s㠄ne folosim de noi înșine” incorect. Pentru că musculatura noastră supraîncordată este atașată de schelet, aceasta ne deviază postura din poziția normală și de regulă ne determină să ne încordăm și să stăm cocoșați. Presiunea excesivă asupra anumitor părți ale corpului sau încordarea lor, care rezultă în urma unei utilizări deficitare cronice, poată duce la dureri de spate, gât sau umeri, probleme ale arti-culațiilor, dificultăți respiratorii și oboseală.


Ne poate stânjeni coordonarea în multe activități precum atletismul, cântatul vocal sau la instrumente muzicale.
Copiii au o postură excelentă, se mișcă liber, se așează și se ridică ținând spatele drept.
Perpetuăm obiceiurile proaste fără să conștientizăm acest lucru. De regulă, nu ne dăm seama de ceea ce facem. Din fericire, deoarece utilizarea greșită inconștientă are efecte asupra noastră, tehnica Alexander ne arată cum să recunoaștem și să ne oprim din ceea ce facem, cum să dezvoltăm conștient o modalitate de a ne susține greutatea și cum să ne mișcăm natural și eficient, relaxați și plini de energie, asemenea copiilor. Deseori, această tehnică elimină cauza unei probleme, în multe cazuri simptomele fiind atenuate ulterior. Practicantul se simte mai bine, funcțiile suferă o îmbunătățire, iar coordonarea e mai bună. Tehn
ica s-a dovedit a fi folositoare pentru o sarcină și o naștere mai ușoară.
Când ne simțim ,,bine” sau ,,rău”


Dacă simțim disconfort sau durere, bănuim că ceva nu este în regulă, deși probabil nu putem să ne dăm seama exact ce ni se întâmplă. Este dificil să observăm și să ne schimbăm defectele de postură deoarece acestea ne urmăresc mereu și par normale. De exemplu, dacă vă încordați intenționat mușchii abdominali, puteți să îi relaxați cu ușurință pentru că știți că sunt contractați, dar s-ar putea să nu mai simțiți o tensiune care face parte din viața dumneavoastră de zi cu zi. Să luăm un exemplu extrem: poziția dreaptă și echilibrată i se pare deseori nefirească unei persoane gârbovite, care va avea senzația că se apleacă pe spate, deși, dacă se uită în oglindă, își dă seama că nu este așa. Alexander a numit acest fenomen „apreciere senzorială greșită”, ceea ce înseamnă că, în timp, obiceiurile dăunătoare ne provoacă senzații false în legătură cu ce facem cu trupurile noastre.


Mulți oameni confundă ideea de folosire corectă a corpului cu simpla „mecanică corpului”. De exemplu, se spune că pentru a ridica obiecte grele trebuie să vă îndoiți genunchii și șoldurile și să vă mențineți spatele drept, nu să vă aplecați din talie. Acest sfat nu este total greșit; totuși, pozițiile corpului despre care se știe că sunt corecte nu sunt suficiente pentru a folosi corpul cum trebuie (unele persoane care au adoptat această metodă au acuzat ulterior dureri de genunchi în locul celor de spate!). Tensiunea prezentă mult timp în corpul unei persoane nu dispare, deci presiunea
interioară și încordarea exercitată de orice tip de efort fizic sunt pur și simplu amplificate, indiferent de ce tip de poziție superficială adoptă aceasta.


Ajutând o persoană să recunoască și să scape de aceste poziții greșite, prin prezentarea unei maniere mai echilibrate și mai simple de a folosi corpul, un maestru în tehnica Alexander poate contribui la restabilirea unei percepții senzoriale mai sigure, permițând astfel unei persoane sa controleze felul în care își folosește corpul.
Din cauza poziției greșite postura normală ni se poate părea incorectă.[Comanda Produse Naturiste]  [Comanda CD-uri]  [Comanda Carti electronice]  [Contact]

{Cum comand?}  {Cum platesc?}  {Despre livrare}  {Marturii clienti }  {Intrebari frecvente}


 

COPYRIGHT © 2003 - 2011 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate.

Acest site este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica I.F., colaborator CaliVita International,
singurul responsabil de continutul acestuia.
Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google