Prima pagina
Plante medicinale
Remedii naturiste
Retete naturale
Terapii alternative
Comanda CARTI
Comanda CD-uri Calivita-Produse naturiste de calitate
Beneficiile terapiei cu
produse naturiste Calivita


Catalog de Produse
(cos de cumparaturi)


Catalog de Produse
(formular de comanda)
 300 de Afectiuni si
Tratamente Recomandate
Articole despre produse

Afacerea CaliVita

Apreciaza-ne pe Facebook: 

Opinii & Suport Clienti

Ajutor clienti  0727 35 97 97

Marturii de la clienti   Cele mai frecvente intrebari


Magazin Naturist


Cosul de cumparaturi

Produse Calivita selectate
pentru comanda:

 Momentan, cosul dvs. este gol.


 Comanda telefonica:

 ► 0731.027.508 - Eduard
 ► 0727.359.797 - Dan
 ► 0736.737.271 - David


 NOTA: Preturile produselor
 includ adaosul comercial si
 TVA-ul, fiind preturile finale.


 ► Cum poti sa comanzi
 ► Expediere si plata
 ► Livrare si taxe

 Carti electronice
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile
Plata online pentru cartile electronice
Alte CD-uri
CD-ul Medicina naturista

Aboneaza-te la
ziarul electroni
c


 

Medicina naturista chineza

 

Medicina naturistă, alături de acupunctură, reprezintă un element fundamental pentru medicina tradițională chineză. Odată ce se ajunge la un diagnostic, specialistul va prescrie nenumărate plante pentru a restabili armonia corporală. Textul principal pe care se fundamentează cunoștințele

 

scrise ale medicinii naturiste chineze datează din secolul al XVI-lea, când Li Shizhen a inventariat aproximativ 2000 de plante și modul lor de utilizare. Este nevoie de o mare îndemânare pentru a obține un dozaj corect. Sunt folosite toate părțile plantelor, de la scoarță la muguri, și de la rădăcini la semințe. Borcanele de ierburi dintr-o farmacie MTC pot conține semințe de lotus, bulbi de liliac, muguri de magnolia și scoarță sau coajă de pepene.

Fiecare are însușiri unice: de exemplu,anumite plante au proprietăți răcoritoare, altele de încălzire, unele sunt yin, iar altele yang. Nu toate „plantele” din medicina tradițională chineză sunt plante; sunt folosite minerale precum caolinul sau alumina, și ingrediente de origine animală, precum scoici sau oase, deși adesea pot fi găsite alternative la acestea. Pacientului i se dau de obicei acasă pliculețe cu ingrediente uscate, însoțite de instrucțiuni despre cum să le fiarbă pentru a obține o supă. De asemenea, sunt prescrise pilule, pudre și fineturi.
Durata tratamentului variază, dar remediile pot fi administrate pentru câteva săptămâni însoțite de vizite periodice la specialist pentru verificarea progresului și ajustarea dozajului în funcție de schimbările intervenite. Uneori, simptomele sunt exacerbate la începutul tratamentului, dar acest lucru face parte din procesul de vindecare.
Astăzi medicina tradițională chineză se bucură de o apreciere sporită în Occident, atât din partea pacienților tratați prin această metodă, cât și din partea celor care profesează medicina. Există numeroși specialiști occidentali care-și îndrumă pacienții către un specialist în medicină naturistă chineză.
Medicina tradițională chineză privește corpul uman ca parte a lumii naturale. Organele sunt legate de cele cinci elemente ale naturii, iar diagnosticarea ține cont de caracteristicile elementului relevant în stabilirea tratamentului.

Yin și Yang

Yin și yang reprezintă forțele opuse și totodată complementare ale vieții, prezente peste tot în natură. Acestea sunt esențiale în medicina tradițională chineză, a cărei concepție despre un corp sănătos este strâns legată de echilibrul dintre ele. In gândirea chineză, nimic nu este pur yin sau yang. Fiecare obiect yin are proprietăți yang și viceversa. De exemplu, ficatul este un organ de tip yin deoarece este destul de solid, dar are și o proprietate yang care influențează fluxul energiei qi (chi) în organism.

Stomacul este un organ cavitar de tip yang, dar fiind folosit pentru depozitare, are și un aspect yin. In anatomia chineză, „organele" sunt văzute mai mult ca niște grupuri de funcții fizice decât ca organe anatomice, deoarece medicina chineză este preocupată mai mult de funcțiile corpului decât de organismul fizic.
Bolile sunt văzute ca un exces sau ca o deficiență a energiei yin sau yang, iar tratamentul este conceput astfel încât să restabilească echilibrul și armonia. De exemplu, febra indică prezența în cantități prea mari a energiei yang, iar pe măsură ce temperatura revine la normal, energia yang se transformă în yin.


CELE CINCI ELEMENTE

Medicina tradițională chineză consideră corpul uman un microsistem.
Conectează fiecare dintre cele cinci organe vitale - inima, ficatul, splina, plămânii și rinichii - la unul dintre cele cinci elemente: focul, lemnul, pământul, metalul și apa. Fiecare element are proprietăți specifice.
• Focul: uscat, fierbinte, ascendent, mobil
• Lemnul: crescător, flexibil, înrădăcinat
• Pământul: productiv, fertil, potențial de creștere
• Metalul: tăios, ferm, conductor
• Apa: udă, răcoritoare, descendentă, curgătoare, maleabilă

Toate elementele au aspecte yin și yang. Sunt raportate într-un mod complex la organism / emoții și la lumea naturală. Organele sunt asociate cu însușirile celor cinci elemente (vezi tabelul de mai jos): acestea sunt importante pentru diagnosticare și tratament. De exemplu, lemnul simbolizează procesul activ de creștere. Este asociat cu primăvara, cu ficatul și cu vezica biliară, regulatorii activi ai organismului.[Comanda Produse Naturiste]  [Comanda CD-uri]  [Comanda Carti electronice]  [Contact]

{Cum comand?}  {Cum platesc?}  {Despre livrare}  {Marturii clienti }  {Intrebari frecvente}


 

COPYRIGHT © 2003 - 2011 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate.

Acest site este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica I.F., colaborator CaliVita International,
singurul responsabil de continutul acestuia.
Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google