Prima pagina
Plante medicinale
Remedii naturiste
Retete naturale
Terapii alternative
Comanda CARTI
Comanda CD-uri Calivita-Produse naturiste de calitate
Beneficiile terapiei cu
produse naturiste Calivita


Catalog de Produse
(cos de cumparaturi)


Catalog de Produse
(formular de comanda)
 300 de Afectiuni si
Tratamente Recomandate
Articole despre produse

Afacerea CaliVita

Apreciaza-ne pe Facebook: 

Opinii & Suport Clienti

Ajutor clienti  0727 35 97 97

Marturii de la clienti   Cele mai frecvente intrebari


Magazin Naturist


Cosul de cumparaturi

Produse Calivita selectate
pentru comanda:

 Momentan, cosul dvs. este gol.


 Comanda telefonica:

 ► 0731.027.508 - Eduard
 ► 0727.359.797 - Dan
 ► 0736.737.271 - David


 NOTA: Preturile produselor
 includ adaosul comercial si
 TVA-ul, fiind preturile finale.


 ► Cum poti sa comanzi
 ► Expediere si plata
 ► Livrare si taxe

 Carti electronice
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile
Plata online pentru cartile electronice
Alte CD-uri
CD-ul Medicina naturista

Aboneaza-te la
ziarul electroni
cTerapia prin artă


Terapia prin artă se bazează pe convingerea că experiența senzitivă poate fi atinsă și exprimată prin intermediul imaginilor, fie că e vorba de mâzgăliturile unui copilaș sau de opera unui sculptor. Așa cum psihanalistul studiază visul, tot așa și terapeutul prin artă privește imaginea și

 

împreună cu pacientul începe să înțeleagă trăirile lăuntrice ale celui din urmă. Deși zece persoane pot afirma că sunt deprimate, fiecare își va descrie starea de depresie într-o manieră diferită. Din fericire, a fi „bun la art㔠nu este deloc obligatoriu; toți cei care pot folosi un creion sau pot modela lutul au posibilitatea de a urma aceste ședințe de terapie.
Ce este terapia prin artă:
Terapia prin artă își are rădăcinile în diferite discipline, inclusiv psihanaliza, psihiatria și metodica predării artelor. Deși folosită inițial ca instrument de diagnosticare în spitalele de psihiatrie, și-a câștigat recunoașterea ca metodă de tratament.
Este unanim recunoscut faptul că ceea ce contează în artă este mai degrabă valoarea ei terapeutică decât cea estetică.
Acest lucru este important: înseamnă că talentul artistic nu e legat de capacitatea de a beneficia de pe urma terapiei prin artă.
Ceea ce este fundamental în terapia prin artă este convingerea că aptitudinea de a crea imagini și forme este realmente universală și că astfel de imagini se pot dezvolta într-un limbaj simbolic ce ar putea fi înțeles. Terapia prin artă merge pe ideea că există aspecte în noi înșine care sunt mai presus de înțelegerea noastră conștientă și că acestea pot fi accesate prin intermediul simbolurilor abandonate de către subconștient. Modalitatea de a exprima o astfel de noțiune simbolică este dată în terapia prin artă de imaginea creată de pacient.
Echipamentul necesar în terapia prin artă este necostisitor, însă beneficiile pot fi uriașe.


SFATURI PRACTICE

Terapia prin artă este o formă de tratament terapeutic ce urmărește atât problemele psihologice, cât și creșterea conștiinței de sine. Poate fi benefică aducerea la un nivel superior de conștiință a conflictelor interioare și a preocupărilor care inhibă capacitatea de a se bucura de viață. Prin intermediul artei, limbajul verbal poate fi evitat astfel încât autocenzura nu mai reprezintă o problemă așa de mare. Deși nu este un panaceu, terapia prin artă reprezintă un instrument valoros în tratarea dificultăților de relaționare, în stări de depresie, anxietate, tulburări de nutriție și în lipsa respectului de sine.


BENEFICII

• Creșterea conștiinței de sine, și, în consecință, îmbunătățirea relației cu sine și cu ceilalți.
• Posibilitatea de a-și exprima sentimentele anterior ascunse.
• Dezvoltarea unui limbaj vizual și în unele cazuri redescoperirea creativității.


ATENȚIE!

• Asigurați-vă că terapeutul este calificat.
Un terapeut prin artă de bună credință vă va oferi detalii cu privire la calificarea lui.
• Terapia prin artă este un proces lent.
• Nu vă așteptați la rezultate imediate!

Suport și instrumente

Exprimarea sentimentelor se poate face prin orice mijloace, cele mai la îndemână fiind de obicei creionul, cărbunele pentru desen, hârtia și lutul. În unele situații, se poate apela la mult mai multe mijloace care permit experimentarea în cel mai larg sens. Poate apărea ocazia de a lucra la scară mare sau de a crea folosind materiale care nu sunt de obicei asociate cu niște cursuri convenționale de artă. În orice caz, ceea ce contează nu este multitudinea impresionantă a materialelor, ci posibilitatea de a crea în contextul unei relații terapeutice sigure alături de un specialist care poate dezvolta odată cu timpul o înțelegere a limbajului vizual folosit de către fiecare persoană în parte, a temelor repetate care ies la iveală și a semnificației lor simbolice.

În terapia prin artă ceea ce contează este valoarea terapeutică de exprimare și nu măiestria artistică.
Relația cu terapeutul este fundamentală pentru a putea evolua. Terapeutul este cel care creează atât cadrul fizic, cât și cel psihologic, cadru în care pacientul se poate simți cu timpul suficient de sigur pentru a-și exprima sentimente puternice. Prin intermediul acestei relații și a imaginilor, există șansa de a exprima sentimente care sunt de obicei considerate a fi amenințătoare, fie că sunt pozitive sau negative. Sentimentele de dragoste și de ură, dorința și agresivitatea, furia, frica și durerea pot fi exprimate în cadrul terapiei prin artă.


Cum funcționează terapia prin artă

Terapia prin artă este folosită pentru o categorie largă de pacienți. Aceste grupuri includ persoane care suferă de dizabilități mentale grave, bărbați și femei din închisori, copii cu deficiențe de învățare, bătrâni, persoane cu deficiențe de vorbire sau cei care sunt pe moarte. Această terapie este totuși folosită din ce în ce mai mult de către persoane care caută să își îmbunătățească nivelul de autocunoaștere și care vor să-și exteriorizeze nemulțumirile într-o manieră creativă.
Terapia prin artă se desfășoară atât în grupuri, cât și individual și fiecare tip de ședință are propriile avantaje. În cazul ședinței de grup, dinamica grupului însuși este o componentă terapeutică, iar cursanții pot conștientiza modul în care interacționează în cadrul grupului. Atenția individuală este mult mai scăzută, dar sentimentul apartenenței este mult mai intens. Există șansa de a da și de a primi în același timp. Terapia individuală presupune intimitate absolută și atenție individuală totală, beneficiind de toată atenția terapeutului. Ședințele de grup sunt de obicei mai lungi decât cele individuale.
Există diferite școli și stiluri de terapie prin artă, unele umaniste, iar altele psihanalitice. Unii terapeuți sunt organizați și structurează ședința pentru pacient, în timp ce alții lucrează indirect în funcție de fiecare situație în parte. De asemenea, importanța acordată relației terapeutice dincolo de imaginea artistică variază de la un specialist la altul. Terapeuții obișnuiesc să întrebuințeze imaginea artistică drept mijloc de comunicare pe lângă cuvinte.


Este terapia prin artă compatibilă cu medicina convențională?


Terapia prin artă se adresează tuturor nevoilor emoționale ale pacientului și vine în completarea tratamentului convențional.
Este nevoie de un specialist?
Da, relația dintre pacient și terapeut este decisivă pentru a putea evolua.


[Comanda Produse Naturiste]  [Comanda CD-uri]  [Comanda Carti electronice]  [Contact]

{Cum comand?}  {Cum platesc?}  {Despre livrare}  {Marturii clienti }  {Intrebari frecvente}


 

COPYRIGHT © 2003 - 2011 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate.

Acest site este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica I.F., colaborator CaliVita International,
singurul responsabil de continutul acestuia.
Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google