Prima pagina
Plante medicinale
Remedii naturiste
Retete naturale
Terapii alternative
Comanda CARTI
Comanda CD-uri Calivita-Produse naturiste de calitate
Beneficiile terapiei cu
produse naturiste Calivita


Catalog de Produse
(cos de cumparaturi)


Catalog de Produse
(formular de comanda)
 300 de Afectiuni si
Tratamente Recomandate
Articole despre produse

Afacerea CaliVita

Apreciaza-ne pe Facebook: 

Opinii & Suport Clienti

Ajutor clienti  0727 35 97 97

Marturii de la clienti   Cele mai frecvente intrebari


Magazin Naturist


Cosul de cumparaturi

Produse Calivita selectate
pentru comanda:

 Momentan, cosul dvs. este gol.


 Comanda telefonica:

 ► 0731.027.508 - Eduard
 ► 0727.359.797 - Dan
 ► 0736.737.271 - David


 NOTA: Preturile produselor
 includ adaosul comercial si
 TVA-ul, fiind preturile finale.


 ► Cum poti sa comanzi
 ► Expediere si plata
 ► Livrare si taxe

 Carti electronice
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile
Plata online pentru cartile electronice
Alte CD-uri
CD-ul Medicina naturista

Aboneaza-te la
ziarul electroni
cTai Chi


Tai Chi este prescurtarea de la tai chi chuan, numele dat unei succesiuni de mișcări inspirate dintr-o formă de artă marțială chinezească creata de Chang San Feng (1247-1368). Practica diferitelor forme de tai chi este menită să ofere nu doar echilibru fizic, ci și stabilitate mentală și emoțională mai mare, această tehnică fiind foarte apreciată datorită beneficiilor pe care le aduce sănătății. Se crede că mișcările relaxate, line și circulare stimulează curgerea energiei vitale cunoscute sub numele de qi sau chi prin meridianele sau canalele de energie tratate în acupunctură, ceea ce vindecă și întinerește întregul organism, creând armonie fizică, emoțională și mentală.


Balans dinamic


Tai Chi este numele cunoscutei diagrame yin-yang care prezintă forțe opuse într-o stare de balans dinamic. Fiind o prescurtare de la tai chi chuan, prima parte se referă la balansul yin-yang, în timp ce chuan înseamnă ,,pumn" și simbolizează arta marțială. Deci tai chi chuan înseamnă artă

 

marțială bazată pe principiile yin și yang, principiile echilibrului armonios. Nu este nevoie de uniforme sau costume speciale, și practic oricine, tânăr sau bătrân, poate obține echilibrul mental și forță fizică în urma antrenamentelor tai chi și poate să se bucure de beneficiile aduse sănătății.

După ce fac exerciții în mod regulat, oamenii susțin că se simt mai echilibrați, nu doar fizic, ci și mental și emoțional, deoarece tai chi este și o formă de meditație în mișcare. Apariția tai chi este legată de o filozofie chineză, iar după mulți ani de practică regulată, este posibil să atingeți o stare spirituală superioară, deși nu trebuie să fiți budist sau daoist (taoist) sau să vă încadrați într-un anumit sistem de credință sau religie ca să beneficiați de aceasta.
Partea fundamentală din tai chi și prima parte care trebuie învățată este numită Forma și constă într-o serie prestabilită de mișcări de autoapărare stilizate, efectuate în mod continuu și fluent. Aceste mișcări relaxate eliberează stresul și stimulează circulația și energia qi (chi), creând o stare de bună dispoziție.


SFATURI PRACTICE


• Tai Chi stimulează circulația sângelui fără să forțeze inima, fiind astfel benefic pentru persoanele cu dereglări circulatorii.
• Rotirea ușoară a tuturor încheieturilor ajută la menținerea flexibilității acestora, tai chi fiind deseori recomandat celor cu dureri artritice sau reumatice.
• Practicile tai chi cresc nivelul de energie ai corpului fără să implice efort, deci sunt potrivite pentru persoanele în vârstă și pentru cei ce se recuperează în urma unei boli.
• Respirația este coordonată cu fiecare mișcare tai chi, prin urmare plămânii devin mai puternici, iar bolile respiratorii sunt vindecate.
Conform principiilor medicinii chineze, prin corpul nostru trec canale energetice invizibile numite meridiane, purtând qi (chi) sau energia vitală. Pentru o sănătate fizică și mentală perfectă qi trebuie să curgă liber. Există 12 meridiane principale care sunt în legătură cu diferite organe ale corpului: plămâni, splină, inimă, rinichi, pericard, ficat, intestin gros, intestin subțire, stomac, vezică, cele trei focare și vezică biliară.


BENEFICII


• Tai Chi îmbunătățește echilibrul și coordonarea, stimulează circulația și respirația și este o formă relaxantă de meditație în mișcare.
• Tai Chi vindecă mintea, emoțiile, corpul și spiritul.
• Poate fi practicat înăuntru sau în aer liber și poate fi integrat cu ușurință în rutina zilnică.


ATENȚIE !


• Varianta de tai chi practicată doar pentru sănătate este lentă, ușor de efectuat Și sigură pentru toată lumea. Forma practicată pentru autoapărare este foarte energică și nu este recomandată bătrânilor.


[Comanda Produse Naturiste]  [Comanda CD-uri]  [Comanda Carti electronice]  [Contact]

{Cum comand?}  {Cum platesc?}  {Despre livrare}  {Marturii clienti }  {Intrebari frecvente}


 

COPYRIGHT © 2003 - 2011 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate.

Acest site este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica I.F., colaborator CaliVita International,
singurul responsabil de continutul acestuia.
Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google