Prima pagina
Plante medicinale
Remedii naturiste
Retete naturale
Terapii alternative
Comanda CARTI
Comanda CD-uri Calivita-Produse naturiste de calitate
Beneficiile terapiei cu
produse naturiste Calivita


Catalog de Produse
(cos de cumparaturi)


Catalog de Produse
(formular de comanda)
 300 de Afectiuni si
Tratamente Recomandate
Articole despre produse

Afacerea CaliVita

Apreciaza-ne pe Facebook: 

Opinii & Suport Clienti

Ajutor clienti  0727 35 97 97

Marturii de la clienti   Cele mai frecvente intrebari


Magazin Naturist


Cosul de cumparaturi

Produse Calivita selectate
pentru comanda:

 Momentan, cosul dvs. este gol.


 Comanda telefonica:

 ► 0731.027.508 - Eduard
 ► 0727.359.797 - Dan
 ► 0736.737.271 - David


 NOTA: Preturile produselor
 includ adaosul comercial si
 TVA-ul, fiind preturile finale.


 ► Cum poti sa comanzi
 ► Expediere si plata
 ► Livrare si taxe

 Carti electronice
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile
Plata online pentru cartile electronice
Alte CD-uri
CD-ul Medicina naturista

Aboneaza-te la
ziarul electroni
c


 

Shiatsu


Shiatsu (din cuvintele japoneze shi, „deget”, și atsu, „presiune”) își trage originile teoretice și practice din Orient. Un specialist shiatsu își diagnostichează și tratează pacientul folosind canalele de energie (meridianele) corporale și punctele esențiale (tsubos). Până la sfârșitul secolului al XIX-lea, în China și Japonia, pentru a deveni doctor calificat trebuia să ai multe cunoștințe despre funcționarea organismului. Shiatsu a fost de asemenea folosit cu succes și acasă, administrat de prieteni și familie pentru relaxare și calmarea micilor dureri.

 


Odată cu evoluția legăturilor dintre Orient și Occident, au fost explorate și prețuite diferite modalități medicale (abordări), shiatsu fiind folosit din ce în ce mai mult în Occident.
Shiatsu folosește din medicina tradițională chinez㠄elementul S” și sistemele de meridiane pentru a susține vindecarea. În secolul al XX-lea, înțelegerea modernă a anatomiei, fiziologiei și psihologiei au fost de asemenea încorporate în practica shiatsu.
În shiatsu, presiunea este aplicată de-a lungul meridianelor (canalelor de energie) pentru tratarea problemelor de sănătate.

SFATURI PRACTICE

• Nenumărate afecțiuni pot fi tratate cu succes prin tehnica shiatsu, inclusiv tulburările funcționale ale organelor interne, simptomele legate de stres, migrenele, durerile musculare, ale gâtului și spatelui, artrita, afecțiunile ginecologice, epuizarea și starea generală proastă. Shiatsu este util în timpul sarcinii. Ajută femeile însărcinate să se simtă mai bine și poate fi folosit ca tratament preventiv pe termen lung.

BENEFICII

• Tratează stresul, migrenele, durerile musculare și artrita.
• Este benefic în timpul sarcinii.
• Completează medicina occidentală asigurând suport fizic și psihologic, ceea ce spitalele din ce în ce mai suprasolicitate nu pot oferi întotdeauna.
• Ajută la vindecarea accelerată a bolilor.
• Poate oferi sprijin în timpul perioadelor dificile ale vieții, cum ar fi terminarea unor relații sau pierderea locului de muncă.
• Ajută la menținerea unei stări psihice bune.

ATENȚIE!

• Cereți sfatul medicului înainte de a recurge la shiatsu dacă suferiți de o problemă gravă de sănătate.
• Shiatsu este contraindicat în anumite afecțiuni, mai ales în cazul infecțiilor acute, operațiilor, rănilor recente și psihozelor severe.
• Este nevoie de o atenție sporită în cazul pacienților care suferă de cancer, tromboză și osteoporoză.
• Efectul energetic al shiatsu poate fi mai puțin eficient în cazul alcoolicilor și dependenților de droguri.
Principii-cheie
Starea fizică, emoțională și spirituală a unei persoane depinde de distribuția fluxului energetic (ki în japoneză, chi în chineză). Aceasta este afectată de moștenirea energetică, de emoții, răni, infecții, mod de viață și de vreme. Un specialist shiatsu folosește diferite metode, de la contacte și atingeri subtile și de susținere, până la presiuni și întinderi mult mai dinamice. Deficiența de energie poate fi remediată, iar excesul sau stagnarea energiei poate fi dispersată sau redusă. Sunt influențați mușchii, încheieturile, sângele și fluidele, iar circulația, flexibilitatea și vitalitatea sunt intensificate. Shiatsu poate fi practicat chiar dacă destinatarul stă așezat sau culcat. Nu este necesar nici un fel de echipament.
Specialiștii shiatsu lucrează mai ales cu mâinile. Principiul fundamental implică diagnosticarea și tratarea meridianelor kyo (goale) și jitsu (pline) din corp. Shiatsu urmărește să întărească forța pacientului, să elibereze tensiunea și să-i activeze puterea regeneratoare. În shiatsu, structura coezivă a diagnosticului este combinată cu sensibilitatea și conectarea permisă de atingerea fizică. Specialistul nu ia în calcul numai afecțiunea prezentă, ci și faptul că pacientul este bolnav din acea cauză. În medicina orientală, diferența dintre boală și sănătate care se face în medicina occidentală este mai puțin strictă. într-adevăr, „boala” poate fi o reacție sănătoasă a unui anumit fenomen care are loc în viața unui individ.
Diverse forme
Diferitele forme pe care le îmbracă shiatsu au principii de bază asemănătoare, însă metodele variază. Unele pun accentul pe stimularea punctelor individuale, altele pe legăturile dintre alimentație și sistemul de meridiane, iar altele pe influența factorilor psihologici asupra sistemului de meridiane.


SFATUL SPECIALISTULUI: LA CE SĂ NE AȘTEPTĂM.

Shiatsu este practicat mai ales în timp ce pacientul stă întins, îmbrăcat, pe covor sau pe podea. O ședință durează de obicei o oră, dar durata și frecvența tratamen tului va varia de la o persoană la alta, la fel ca și numărul total de ședințe.
Shiatsu începe cu o consultație în care se discută despre starea de sănătate și scopul tratamentului. Tratamentul implică aplicarea presiunii de-a lungul liniilor meridiane, cu atenție sporită asupra anumitor puncte. La final, pacientul stă liniștit și reflectează. După aceasta, poate exista o scurtă discuție între pacient și specialist cu privire la tratament, și se pot face recomandări asupra dietei, exercițiilor fizice și stilului de viață.
în urma tratamentului, se instalează de obicei un sentiment de calm și o stare de bine, o mai bună conștientizare a propriului corp, o mai bună capacitate de vindecare, o perspectivă pozitivă asupra lumii din jur, adesea având drept consecință recâștigarea vitalității și a clarității mintale.


DIAGNOSTICUL.

În shiatsu, se folosesc patru metode de diagnosticare: observația, ascultarea sunetului vocii, ascultarea (adevăratelor) cuvinte rostite și atingerea.
Însăși atingerea umană reprezintă un agent de vindecare considerabil, furnizând confort destinatarului, precum și alte beneficii proprii tehnicii shiatsu.
O simplă strângere de mână ne oferă o impresie despre celălalt. Shiatsu duce mai departe această formă de diagnosticare prin atingere.
Shiatsu practicat pe propria persoană (cunoscut sub denumirea de do-in) poate fi aplicat pe părțile corpului ia care se ajunge ușor, de exemplu fața.
Specialistul folosește propria greutate pentru a aplica presiune în timpul masajului shiatsu, ajutând destinatarul să se relaxeze.
Este shiatsu compatibil cu medicina convențională?
Da, dar dacă sunteți sub tratament medical serios, efectul energizant deplin al terapiei shiatsu poate trece neobservat.


Este nevoie de un specialist?


Shidtsu este folosit ca tratament pentru acasă, dar aptitudinile de diagnosticare sunt în general dobândite prin pregătire specializata, Este bine de reținut ca shiatsu nu este nici pe departe o terapie bazată pe tehnică. Pentru un specialist este esențial să fie sincer, simplu și să nu aibă prejudecăți.


[Comanda Produse Naturiste]  [Comanda CD-uri]  [Comanda Carti electronice]  [Contact]

{Cum comand?}  {Cum platesc?}  {Despre livrare}  {Marturii clienti }  {Intrebari frecvente}


 

COPYRIGHT © 2003 - 2011 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate.

Acest site este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica I.F., colaborator CaliVita International,
singurul responsabil de continutul acestuia.
Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google