Prima pagina
Plante medicinale
Remedii naturiste
Retete naturale
Terapii alternative
Comanda CARTI
Comanda CD-uri Calivita-Produse naturiste de calitate
Beneficiile terapiei cu
produse naturiste Calivita


Catalog de Produse
(cos de cumparaturi)


Catalog de Produse
(formular de comanda)
 300 de Afectiuni si
Tratamente Recomandate
Articole despre produse

Afacerea CaliVita

Apreciaza-ne pe Facebook: 

Opinii & Suport Clienti

Ajutor clienti  0727 35 97 97

Marturii de la clienti   Cele mai frecvente intrebari


Magazin Naturist


Cosul de cumparaturi

Produse Calivita selectate
pentru comanda:

 Momentan, cosul dvs. este gol.


 Comanda telefonica:

 ► 0731.027.508 - Eduard
 ► 0727.359.797 - Dan
 ► 0736.737.271 - David


 NOTA: Preturile produselor
 includ adaosul comercial si
 TVA-ul, fiind preturile finale.


 ► Cum poti sa comanzi
 ► Expediere si plata
 ► Livrare si taxe

 Carti electronice
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile
Plata online pentru cartile electronice
Alte CD-uri
CD-ul Medicina naturista

Aboneaza-te la
ziarul electroni
c


 

Ayurveda


Practicată în India de peste 3000 de ani, ayurveda (din cuvântul sanskrit veda, „cunoaștere”, și ayu, „viață”) este cea mai veche și mai cuprinzătoare știință naturală medicală din lume. Ayurveda furnizează o multitudine de terapii pentru menținerea sănătății atât mentale, cât și corporale.

 

În 1980, Maharishi Mahesh Yogi, fondatorul meditației transcendentale, i-a adunat pe cei mai însemnați reprezentanți ai ayurvedei pentru a reînsufleți această știință străveche în deplinătatea și puritatea ei. Acest sistem este cunoscut sub denumirea de Maharishi ayurveda.


Sănătatea și cele trei doshe

Textele ayurvedice descriu cele trei aspecte ale unei persoane: conștiința, mintea și corpul.

Pentru îngrijirea completă trebuie să țineți cont de toate cele trei. Maharishi ayurveda recomandă meditația transcedentală (vezi pag. 30) pentru însuflețirea conștiinței. Această tehnică mentală simplă oferă experiența directă a bazei celor trei principii constitutive, sau doshe, care potrivit ayurveda guvernează sănătatea fizică și mentală, ajutând totodată și la echilibrarea acestora. De asemenea, ayurveda are diferite metode de abordare pentru atingerea acestui echilibru la nivelul corpului și minții.
Se crede că ayurvrda a fost oferită de Brahma, creatorul, pentru a elimina suferința umană.
Cele trei doshe sunt numite vata, pitta și kapha. Vata este asociată cu mișcarea, pitta cu metabolismul, kapha cu materia solidă, carnea și oasele. Fiecare dosha are calități diferite (vezi diagrama de la pag. 150). Un dezechilibru - cauzat de stres, nopți nedormite, alimentație necorespunzătoare și alți factori - conduce la disconfort și chiar la boală. Ayurveda are ca țintă echilibrarea doshelor, fiecare individ deținând o proporție unică a celor trei. Cunoașterea doshelor poate duce la remedii simple. De exemplu, dacă există o cantitate prea mare din dosha pitta, asociată căldurii, se poate prescrie o activitate răcoritoare, o altă alimentație, exerciții sau terapie pentru a o reduce.


SFATURI PRACTICE

• Consultațiile ayurveda, seminarele educative și literatura de specialitate vă ajută să vă monitorizați starea de sănătate și vă dau posibilitatea să recunoașteți și să corectați primele semne de dezechilibru ce pot conduce în cele din urmă la maladii.
• Ayurveda recomandă metodele naturale de reducere a stresului, rutinele zilnice, dietele, exercițiile și alte abordări menite să vă ajute să câștigați și să mențineți sănătatea și să combată anumite indispoziții. Nenumărate cercetări științifice confirmă eficacitatea acestor metode tradiționale.

CALITĂȚILE PITTA
Curajos și cutezător cu simțuri ascuțite; răspunde la provocări, intelectual și coerent; cald, iubitor și satisfăcut.
CALITĂȚILE VATA
Vioi și flexibil cu mintea clară și ageră; inventiv și sensibil; vorbăreț, entuziast.
CALITĂȚILE KAPHA
Plin de compasiune și afecțiune, iertător; stabil din punct de vedere emoțional și relaxat; metodic, cu o bună memorie.


BENEFICII

• Metode simple și zilnice pentru a vă îmbunătăți sănătatea.
• Reducerea stresului.
• Prevenirea bolilor prin întărirea sistemelor de vindecare proprii.
• Adaugă ani vieții și viață anilor.


ATENȚIE!

• Verificați sursa de unde vă procurați remediile ayurvedice: anumite medicamente importate pot conține mercur sau alte metale otrăvitoare.
Diagnosticul ayurvedic
La o consultație, doctorul ayurvedic va determina echilibrul doshelor, ținând cont de constituția dumneavoastră, starea patologică, forță, capacitatea digestivă, vârstă, starea în care se află pielea și alți factori.
În diagnosticarea prin puls, cele trei degete folosite sunt asociate cu cele trei doshe.
Suplimentar, doctorul va aplica nadi vigyan, sau diagnosticarea prin puls, metodă ce implică luarea pulsului de la încheietura mâinii, folosind trei degete. Acestea corespund celor trei doshe, iar poziția, forța și tipul pulsului luat de fiecare deget, oferă informații despre dosha respectivă.


RECOMANDĂRI AYURVEDICE.

Bazându-se pe diagnostic, un doctor ayurvedic poate da sfaturi în următoarele sectoare:
• Comportament. Sfaturi adecvate în ceea ce privește rutina zilnică. De exemplu, mersul la culcare târziu disturbă kapha, în timp ce „mersul la culcare devreme” este foarte important pentru vata. Diferite rutine sunt recomandate în funcție de anotimp. Exercițiile fizice sunt importante, dar trebuie dozate în funcție de echilibrul doshelor.
• Alimentația și digestia. Alimentația este un remediu în ayurveda. Alimentația necorespunzătoare sau alimentația de proastă calitate pot cauza boli, în timp ce alegerea corectă a alimentației poate ajuta în procesul de vindecare. Ayurveda clasifică alimentele ca aparținând celor șase grupe de gust - dulce, acru, sărat, picant, amar și astringent. Consumul regulat al acestor șase grupe de gust controlează excesele alimentare și poftele.
• Preparatele naturiste (rasayana). În timp ce alimentele au efecte gene
rale, preparatele naturiste sunt tipice în ayurveda. Acestea acționează pentru
echilibrarea diferitelor funcții ale corpului și pentru întărire și reîntinerire. Cele mai echilibrate și tipice efecte sunt obținute prin intermediul combinațiilor de plante, ayurveda având un vast bagaj de cunoștințe în acest sens.
Nasya este o metodă de tratament panchakarma ce tratează sinuzita, migrenele, paralizia facială prin picurarea de uleiuri în nas.[Comanda Produse Naturiste]  [Comanda CD-uri]  [Comanda Carti electronice]  [Contact]

{Cum comand?}  {Cum platesc?}  {Despre livrare}  {Marturii clienti }  {Intrebari frecvente}


 

COPYRIGHT © 2003 - 2011 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate.

Acest site este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica I.F., colaborator CaliVita International,
singurul responsabil de continutul acestuia.
Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google