Prima pagina
Plante medicinale
Remedii naturiste
Retete naturale
Terapii alternative
Comanda CARTI
Comanda CD-uri Calivita-Produse naturiste de calitate
Beneficiile terapiei cu
produse naturiste Calivita


Catalog de Produse
(cos de cumparaturi)


Catalog de Produse
(formular de comanda)
 300 de Afectiuni si
Tratamente Recomandate
Articole despre produse

Afacerea CaliVita

Apreciaza-ne pe Facebook: 

Opinii & Suport Clienti

Ajutor clienti  0727 35 97 97

Marturii de la clienti   Cele mai frecvente intrebari


Magazin Naturist


Cosul de cumparaturi

Produse Calivita selectate
pentru comanda:

 Momentan, cosul dvs. este gol.


 Comanda telefonica:

 ► 0731.027.508 - Eduard
 ► 0727.359.797 - Dan
 ► 0736.737.271 - David


 NOTA: Preturile produselor
 includ adaosul comercial si
 TVA-ul, fiind preturile finale.


 ► Cum poti sa comanzi
 ► Expediere si plata
 ► Livrare si taxe

 Carti electronice
Cartea electronica Retete culinare pentru toate gusturile
Plata online pentru cartile electronice
Alte CD-uri
CD-ul Medicina naturista

Aboneaza-te la
ziarul electroni
c


 

Terapii de relaxare -
Antrenamentul autogenic

În prezent, este acceptat faptul ca numeroase afecțiuni precum răceala sau gripa, migrenele, astmul, ulcerul stomacal, sindromul intestinului iritabil, colita, problemele la nivelul gâtului și capului, eczemele, atacul de cord și infarctul, hipertensiunea, anxietatea, depresia, insomnia, chiar și cancerul și SIDA sunt declanșate sau exacerbate de stres și de problemele emoționale reprimate sau nerezolvate. Cu toate acestea, deseori se uită că, în afara faptului că provoacă multe maladii, stresul, într-un context mai larg, este unul dintre cei mai agresivi factori de dezechilibru ai relației armonioase dintre corp, minte și sistemul imunitar, a căror funcționare adecvată este esențială pentru sănătatea noastră, prevenind riscul de îmbolnăvire.

 

Deoarece stresul și problemele emoționale nerezolvate sunt factori importanți care ne afectează sănătatea, de-a lungul anilor au fost concepute multe tehnici în încercarea de a acorda indivizilor posibilitatea să-și controleze nivelul de stres la care sunt supuși, combătându-i astfel efectele dăunătoare. Unele tehnici sunt mai eficiente decât altele, iar indivizii trebuie să încerce diferite abordări până când găsesc una care li se potrivește din punct de vedere fizic și al personalității. Antrenamentul autogenic este una dintre cele mai eficiente metode de combatere a stresului pe care am întâlnit-o în ultimii 20 de ani, reprezentând punctul central al acestui capitol.
Stresul contribuie mult la îmbolnăvire, stresul la locul de muncă fiind unul dintre cele mai mari pericole din zilele noastre.
Tehnicile de relaxare pot ajuta la controlarea nivelului de stres.

Ce este antrenamentul autogenic!

Antrenamentul autogenic este probabil una dintre cele mai eficiente, puternice, dar și simple tehnici de a ne relaxa, umple de energie și autovindeca care au apărut în Occident. A fost pusă pentru prima oară în aplicare de dr. W. Luthe și constă într-o serie de exerciții mentale simple menite să oprească mecanismul ce generează stresul acut, numit și „luptă sau fugi”, și să declanșeze mecanismele tonice și regenerative care duc la relaxarea psihofizică profundă.

S-a demonstrat științific că această metodă, când este practicată zilnic, oferă rezultate la nivel mental asemănătoare cu cele dobândite în urma practicării tehnicilor de meditație orientale, la nivel fizic producând modificări chimice și fiziologice asemănătoare celor generate în timpul antrenamentelor sportivilor sau al activităților fizice susținute.

De asemenea, îi ajută pe începători să intre în contact cu sentimentele lor profunde legate de emoții reprimate și, dacă se dovedește a fi metoda potrivită, să le abordeze eficient prin tehnici practice specifice, adiționale care îi ajută să se descarce, astfel încât stările profunde de liniște și echilibru care sunt dobândite să poată fi menținute pe parcursul unei perioade de timp mai lungi.

 

SFATURI PRACTICE


• Antrenamentul autogenic este o măsură importantă de prevenire.
• Vă poate ajuta să preluați controlul asupra vieții dumneavoastră, de exemplu să renunțați la fumat, la calmante și somnifere și să scăpați de kilogramele în plus.
• Poate să-i ajute pe atleți să își îmbunătățească performanțele, iar pe cei care lucrează în cadrul companiilor aeriene să combată dezechilibrele cauzate de schimbările de fus orar și insomnia.

• Este folosit în industrie pentru a ajuta atât personalul de conducere, cât și pe cel de execuție să facă față cererilor din ce în ce mai solicitante care le sunt impuse.
Mulți atleți folosesc antrenamentul autogenic pentru a se concentra și pentru a-și îmbunătăți performanțele.
Antrenamentul autogenic vă poată ajuta să eliminați factorii nocivi din viața dumneavoastră, ca de exemplu fumatul, calmantele și alcoolul.

BENEFICII


• Antrenamentul autogenic ajută la restabilirea armoniei dintre minte, corp și sistemul imunitar, ducând astfel la tratarea eficientă a bolilor psihosomatice și a manifestărilor acestora.
• Ajută la armonizarea activităților corelate ale celor două emisfere ale creierului, mobilizând astfel talentele creative latente, îmbunătățește, de asemenea, concentrarea și coordonarea.
• Cel mai important aspect este faptul că le permite indivizilor să pătrundă într-un spațiu profund de liniște și relaxare, aflat în interiorul lor, unde au loc toate procesele de autovindecare și revenire la normal.


ATENȚIE!


• Persoanele care suferă de epilepsie, diabet (dependenții de insulină), depresie psihotică sau schizofrenie nu trebuie să urmeze antrenamentul autogenic fără să consulte mai întâi un specialist.

 

Autovindecarea

S-a observat că antrenamentul autogenic este preferat de occidentali pentru că, spre deosebire de multe alte forme de meditație și yoga, acesta nu are conotații culturale, religioase sau cosmologice și nu necesită o costumație, posturi sau poziții speciale. Probabil cel mai important aspect e faptul că, după cum sugerează și denumirea, relaxarea fizică, mentală și starea de liniște și echiŹlibru vin din interior și nu depind de valori externe, filozofii sau terapii.

Mai mult decât atât, autovindecarea este o metodă funcțională care poate fi folosită oriunde și oricând, spre deosebire de alte tehnici de relaxare. Starea profundă de liniște în care intră individul poate fi folosită de asemenea și pentru autovindecare și creșterea forțelor, mai ales atunci când este combinată cu vizualizare și cu o stare de optimism.


Antrenamentul autogenic este folosit în multe țări occidentale pentru a ajuta femeile însărcinate să facă față cerințelor corpului lor.
Această tehnică, foarte răspândită în anii '70 și la începutul anilor '80, implică utilizarea aparaturii electronice pentru a măsura abilitatea participantului de a-și folosi luciditatea și concentrarea activa în încercarea de a modifica unele funcții fiziologice ale corpului său, ca de exemplu pulsul și tensiunea.

Prin intermediul aparaturii, are constant la dispoziție informații despre starea fizică, astfel încât el sau ea își poate modifica respirația si tensiunea mușchilor pentru a atinge rezultatul dorit. Acest program, creat pentru atingerea unui scop, poate duce și la creșterea nivelului de stres în cazul anumitor indivizi; dacă aceștia nu pot să obțină schimbările fiziologice măsurate de aparate, sentimentul de inadecvare și eșec poate crește.

Acest factor, alături de prețurile aparatelor, a dus la scăderea interesului față de această tehnică în Marea Britanie. Metoda este înlocuită de alte tehnici de relaxare în care nu se folosesc concentrarea activă și instrumentele.[Comanda Produse Naturiste]  [Comanda CD-uri]  [Comanda Carti electronice]  [Contact]

{Cum comand?}  {Cum platesc?}  {Despre livrare}  {Marturii clienti }  {Intrebari frecvente}


 

COPYRIGHT © 2003 - 2011 Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate.

Acest site este detinut si administrat de Paunescu Dan Georgica I.F., colaborator CaliVita International,
singurul responsabil de continutul acestuia.
Reteaua CaliVita International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Politica de Securitate Google