Cautare in Site..
Calivita, un stil de viata


Beneficiile terapeutice ale produselor Calivita si raportul pret-calitate

Coenzima Q10
(cardio-vascular)

Produse pe baza de Coenzima Q10 de la Calivita

Informatii si servicii medicale

Afectiuni si Tratamente
Consultatii Medicale
Ingrediente, avize, marturii
Articole despre produse

Evolutia conceptului de sanatate

Surse de vitalitate
Medicina energetica
Terapia mental-emotionala
Dezvoltare personalaConsultatii cliniceSCIO, Oberon,
microscop Darkfield -
informatii, programariMagazin Naturist


Cosul de cumparaturi

Produse Calivita selectate
pentru comanda:

 Momentan, cosul dvs. este gol.


 Comanda telefonica:

 ► 0727.359.797 - Dan
 ► 0731.027.508 - Eduard


 NOTA: Preturile produselor
 includ adaosul comercial si
 TVA-ul, fiind preturile finale.


 ► Cum poti sa comanzi
 ► Expediere si plata
 ► Livrare si taxe

 

Recomanda pagina curenta
 

Inteligenta, curaj, libertate si implinire
prin autocunoastere si afirmare personala,
in spiritul de viata
CaliVita International

Autocunoastere si dezvoltare personala:
Libertate, inteligenta si transformareOmul se naste ca potential. Asta inseamna ca, la un moment dat, o transformare categorica, radicala, se poate intampla in viata lui. De pe orizontala, el poate intra pe verticala, acolo unde ratiunile sale de a fi trec dincolo de propria persoana, reusind sa se conecteze la un plan mult mai general si mai universal al existentei. 

Omul isi incepe viata ca o larva.Larva e statica: ea nu se misca, ramane fixata de un spatiu, de un loc, de un nivel. Multi oameni mor in stadiul de larva, putini devin omizi. Omizile incep sa se deplaseze, intervine dinamismul. Prin miscare incepe explorarea, viata se anima. Omul intrat in stadiul omidei manifesta dorinta si determinare, participa la incercari de tot felul, suporta esecuri si se bucura de reusite. Totusi, si dintre omizi, majoritatea raman omizi. Continua sa se miste pe orizontala, in acelasi plan, intr-o singura dimensiune. Rareori o fiinta umana face acel salt cuantic sublim si devine fluture. Atunci intervine verticalul. Atunci omul isi depaseste conditia pur materiala, devenind spiritual si constient de o supra-dimensiune a sa. 

Larva este statica. Omida se misca. Fluturele zboara, cunoaste inaltimile. 
 

***
 

Iata in continuare o ilustrare deosebit de sugestiva folosind metaforele lui Friedrich Nietzsche... el spune ca viata omului poate fi etapizata in 3 metamorfoze succesive: prima, similara larvei, o denumeste "camila"; o a doua, foarte asemanatoare omidei, o numeste "leul"; iar a treia, corespunzatoare fluturelui, a numit-o intuitiv "copilul". Metafore cu o mare incarcatura si semnificatie: camila, leul si copilul.

Camila este omul aflat la stadiul de tezaur, de potential. Camila inregistreaza, asimileaza si se conformeaza. Daca insa omul ramane la acest stadiu, nu va putea experimenta cu adevarat dinamicile vietii, frumusetile si binecuvantarile faptului de a intreprinde actiuni cu de la sine putere, suportand si intelegand consecintele lor. Ne facand asta, nu va sti niciodata de ce este aici, ce are de implinit, care-i sunt optiunile. Nu-si va intui rostul. Va ramane blocat intr-un trecut limitat, parte a unei lumi construita de altii pentru el. Va continua sa acumuleze date si evenimente, dar nu se va putea folosi de ele niciodata pentru a realiza ceva semnificativ.

Atunci cand nevoia de afirmare si dezvoltare personala ajunge la un grad imposibil de neglijat, vine acel timp cand camila trebuie sa devina leu. Leul este o reactie, o rebeliune impotriva camilei. El purcede sa distruga marele monstru numit "Sa NU". Leul din om rage impotriva oricarei autoritati!  

Individul devenit leu descopera propria lumina interioara ca sursa a tuturor valorilor autentice. Devine constient de obligatia sa primara fata de propria creativitate, fata de potentialul sau ascuns, latent, nepus in valoare. Devine dornic sa se afirme, sa se ateste, sa se dovedeasca. Este bine sa fii leu, dar unii oameni uita sa mearga mai departe si raman blocati la stadiul leului: continua sa raga si sa raga si devin obositi de ragetul lor. Ei ar trebui sa mai faca un salt - si acel salt este sa devina copilul.

Fiecare dintre noi a fost copil. Dar nu la acea copilarie se refera acest stadiu. Prima copilarie, pe care cu totii am trait-o, este o perioada de tranzitie. La fel ca dintii de lapte: apar la un moment dat, arata ca dintii, sunt utili o vreme, insa dupa ceva timp trebuie sa cada. Abia mai apoi se nasc dintii definitivi. Prin analogie, prima copilarie este un pionierat, o tranzitie, a doua copilarie este cea purtatoare de scop si sens spiritual. Aceasta a doua copilarie este cea pe care am numit-o stadiul copilului sau al inteleptului. In acest stadiu omul devine liber prin cunoastere, liber de trecut, liber de viitor, asa de liber incat nu mai este afectat iremediabil de nimic din ce a fost si nu se mai teme de ce nimic din ce-ar putea sa vina.

Omul care este inca impotriva trecutului, care se lupta cu viitorul, NU ESTE LIBER CU ADEVARATInca poarta cu el ranchiune, spaime, rani, limitari. Camila inca il bantuie, umbra camilei il urmareste. Ea il face sa se simta amenintat, ingradit, limitat. Leul este acolo, dar ii este cumva frica de camila, de faptul ca ea ar putea reveni. Cand frica de camila dispare complet, ragetul leului se opreste. Atunci se naste cantecul copilului.
 

***
 

Este un fapt foarte trist ca cea mai mare parte a fiintelor umane sunt si tind sa ramana camile. De aceea este asa de multa nefericire in lume.  

Primul stadiu este plin de nefericire, al treilea este plin de extaz. Si intre acestea doua este stadiul leului, uneori mizerabil, alteori incantator, uneori dureros si uneori placut. 

***

In stadiul camilei esti papagal. Esti doar amintiri, credinte si inchipuiri, nimic mai mult. Toata viata ta consista din cunostinte si dogme pe care ti le dau altii. In aceasta categorie se regasesc oamenii dependenti de religie, dar si de propaganda curentelor politice, comerciale sau din industria divertismentului. Incearca sa descoperi in cadrul acestor curente fiinte umane constiente si iti va fi foarte greu! Continua sa repete cu totii ca papagalii ceea ce au fost invatati, fara a pune un singur moment la indoiala veridicitatea invataturilor sau impactul lor asupra calitatii vietii, chiar si numai a propriei vieti.

Camila traieste in lumea repetitiei, a imitatiei si a credintei oarbe in experientele altora. In acest stadiu oamenii nu au iesit din inconstienta, din somnul lor. De aceea cresterea lipseste. Asta nu inseamna ca acest stadiu nu este necesar. E necesar, insa odata ce da semne de saturatie trebuie sa te desprinzi de el. Nu existi ca sa ramai o camila pentru totdeauna. 
 

***
 

Primul stadiu ti-l da societatea; de aceea sunt nenumarate camile si foarte putini lei. Societatea te paraseste cand ai devenit o camila perfecta. Dincolo de aceasta, societatea nu mai poate face nimic. Aici se termina treaba societatii - a scolii, a colegiului, a universitatii. Te lasa o camila perfecta, cu certificat. 

Al doilea stadiu este dificil. Leu trebuie sa devii de unul singur. Daca nu decizi sa devii leu si daca nu ramai fidel acestei decizii, nu vei deveni niciodata. Este un joc periculos, pentru ca, devenind un leu, vei incepe sa deranjezi tot mai multe camile in jurul tau. Va trebui sa iti asumi acest risc. 
 

***
 

In decembrie 1842, Adam Thompson din Cincinnati a patentat prima cada de baie din Statele Unite. Vestea despre cada domnului Thompson s-a raspandit imediat. Tot la fel de repede au aparut si reactiile... Doctorii s-au intrecut in a prezice reumatismul, inflamarea plamanilor, sensibilizarea organismului. "Inteleptii" vremurilor au fost de acord ca baia pe timp de iarna va rezulta in declinul populatiei robuste. Philadelphia, leaganul libertatii, a incercat sa interzica baia de la 1 noiembrie pana la 1 martie; Boston, in 1845, a facut baia ilegala fara prescriptia medicului. Hartford, Providence, Wilmington si alte orase au incercat sa opreasca obisnuinta baii marind preturile la apa. Statul Virginia a pus taxa de 30 de dolari pe an pentru fiecare cada de baie adusa in stat. Cu toate acestea, pana in 1922 s-au fabricat anual peste 800.000 de cazi in toata lumea. 

Leii nu sunt bineveniti. Societatea creeaza tot felul de dificultati pentru lei. Camilelor le este frica de acest tip de oameni pentru ca le deranjeaza convenienta, le strica somnul, le creeaza griji. Si asta e adevarata problema.
 

***
 

Primul stadiu, al camilei, este dat de societate. Al doilea stadiu, al leului, trebuie obtinut de individ. Obtinandu-l, devii unic. Nu mai esti conformist, nu mai esti parte din traditie. Coconul este aruncat: devii omida, incepi sa te misti. 

Intrand mai adanc in stadiul de leu, individul isi cristalizeaza caracteristici precum: asumarea, independenta, rebeliunea. Aceasta din urma poate lua nenumarate forme: impotriva liderilor de opinie, impotriva autoritatii, impotriva dogmei, impotriva bisericii, impotriva sistemului, impotriva diversiunilor si deceptiilor existente la toate nivelele organizationale din societate. Leul poate ajunge sa fie impotriva tuturor, dorind sa realizeze lucruri de la zero sau sa recreeze intreaga lume inca o data si de la inceput. El poate parea nebun de legat in ochii camilelor, pentru ca ele traiesc in trecut, in timp ce leul traieste in viitor. O mare prapastie se creeaza.  

Spiritul rebel, ambitia, necredinta si indoiala sunt caracteristicile sale predominante. Leul este EGO. De aceea poate fi gasit mereu in persoana unor revolutionari, ganditori, artisti si inventatori, cu totii egoisti. Ei traiesc viata lor, isi fac treaba lor. Nu le pasa prea mult de ceea ce nu-i ca ei. Iar tot ce nu-i intereseaza poate sa treaca pe planul doi sau sa duca naibii! Leii nu se mai identifica drept parte din structura, devenind intr-o buna masura liberi de structuri. Miscarea, ragetul leului sunt individualiste, sunt afirmarea propriului ego. Acesti oameni trebuie sa aiba chiar un ego foarte puternic pentru a se manifesta in afara conventiilor si a normelor. 
 

***
 

In Est vei gasi mai multe camile, in Vest mai multi lei. De aceea Estul se preda atat de repede. Pentru mintea occidentala, predarea poate parea foarte dificila. Mentalitatii estice i se pare foarte usor sa se predea, de aceea predarea sa nu are nici o valoare. Totul este deja predat. Estul in general nu stie cum sa spuna NU, de aceea spune DA. In schimb, cand o minte vestica se preda, acest lucru este foarte dificil. Este o lupta apriga pentru mintea vestica sa se predea, dar cand o face, asistam la o mare transformare, fiindca predarea a fost dificila, anevoioasa, o treaba rascolitoare, aducand in joc energii puternice insemnand aproape fara exceptie confruntare, intorspectie, asumare. In Est, predarea este ieftina, in Vest, este scumpa. Acolo, doar oamenii foarte curajosi o pot practica. 

Estul se preda pentru ca nu are posibilitatea sa devina leu. Ii este comfortabil si usor sa se predea, sa faca parte dintr-un grup, dintr-o masa. Vestul in schimb a creat ego-ul. Vestul a fost mai atent la leu - indoiala, necredinta, individualitate. Cand leul se preda, exista posibilitatea ca si copilul sa se nasca. Atunci cand camila se preda, ramane camila. 

Fiecarui individ trebuie sa i se arate egoul inainte de a fi capabil sa il arunce. Fiecare individ trebuie sa ajunga la o individualitate perfect cristalizata. Doar atunci aruncarea este de ajutor, doar atunci renuntarea inseamna ceva si poate face ceva pentru individ, altfel nu.


***
 

Primul stadiu, al camilei, este inconstient. Al doilea, al leului, este subconstient - ceva mai sus decat inconstient. Unele sclipiri incep sa se intrevada. Soarele rasare, unele raze intra in camera intunecoasa unde tu dormi. Inconstientul nu mai este inconstient. Ceva este atatat in intunericul inconstientului, se desprinde de acolo, urca mai sus in campul constiintei. Dar schimbarea de la camila la leu nu este atat de mare precum cea de la leu la copil.  

Trecerea de la camila la leu este oarecum o inversare, dar una care tine de modificarea nivelului de perceptie si, ultimativ, de constiinta. Camila spune DA pentru ca nu cunoaste si nu admite o alta varianta decat cea existenta. Leul spune NU pentru ca inteles limitarile camilei si a decis sa mearga dincolo de ele. Camila se conformeaza, leul se impotriveste. Camila care a spus "da" prea mult timp vrea la un moment dat sa scape de auto-minimalizarea pe singura si-a indus-o. Atunci se intoarce cu susul in jos si devine leu.  

Diferenta dintre camila si leu este mare, dar ambele exista pe orizontala. Larva e statica, omida incepe sa se miste, insa pe acelasi pamant. Miscarea se naste dar planul este si ramane acelasi.  
 

***
 

A fi camila este un dar al societatii. A fi un leu este un dar pe care ti-l faci singur. Doar daca te iubesti si te respecti suficient de mult vei fi in stare sa faci aceasta trecere. Doar daca vrei sa devii un individ puternic prin el insusi, doar daca iti asumi riscul de a inota impotriva curentului vei ajunge leu. Si odata ce ai gustat indoiala si necredinta nu vei mai putea niciodata sa fii din noua camila, deoarece iti aduce asa de multa libertate, asa de multa autenticitate! 

Majoritatea se blocheaza la stadiul camilei, minoritatea se blocheaza la stadiul leului. Majoritatea inseamna masele, minoritatea inseamna poetul, muzicianul, dansatorul, pictorul, compozitorul, inventatorul, revolutionarul. Sunt mult mai avansati in planul evolutiei spirituale decat camilele, dar telul lor nu este complet. Nu au ajuns acasa. Al treilea stadiu ii asteapta. Ei se pregatesc sa devina "copilul". 

De la camila la leu, este evolutie. De la leu la copil, este revolutie.
 

***
 

Societatea te poate face o camila, tu insuti te poti face un leu, dar pentru a trece mai departe catre urmatorul stadiu este foarte probabil ca vei avea nevoie de ajutorul si inspiratia unei fiinte care a facut deja trecerea. Vei avea nevoie de un fluture care are aripi. In fata unui fenomen inaripat vei putea avea o idee clara despre cum arata de fapt zborul, ce este el. Gandul la zbor este posibil cand ai vazut ceva, cand stii deja ca ceva se intampla. Odata ce ai luat contact cu acel ceva, o mare dorinta se naste in tine: cum poti deveni chiar tu un fenomen inaripat? 

Aceasta este scanteia. Atunci cand s-a produs, copilul e pe cale sa se nasca. Omul e gata sa se transforme pentru ultima data, devenind inocenta, creativitate, constienta. 
 

***
 

In stadiul copilului nu ajungi intamplator, ci prin demersuri extrem de personale. Cum ne dam seama ca am inceput deja o astfel de incursiune in etapa de maturitate spirituala a existentei noastre? Prin faptul ca la un moment dat sesizam eternele jocuri de rol si dramele nesfarsite ale acestei realitati dar si faptul ca ele nu ne mai acapareaza, nu ne mai definesc, nu ne mai fascineaza iremediabil si nu ne mai conditioneaza existenta pe de-a intregul. Simtim ca putem ajunge la o stare de spirit care, in loc sa se cramponeze in drama sau sa fuga de ea folosind toate subterfugiile imaginabile, ii ofera acesteia permisiunea de a exista si de a ne provoca sa o depasim fara a forta lucrurile, fara a deveni radicali sau traditionali, doar ramanand deschisi prezentului, cu nenumaratele sale ramificatii si posibilitati. Iar mai departe, prin permisiunea oferita provocarii de a exista, se ajunge la o comunicare si o comuniune cu fondul lucrurilor. Este inceputul celui de-al treilea stadiu.. 
 

***
 

Primul stadiu, camila, a insemnat dependenta. Al doilea stadiu a fost independenta. Dar in inocenta celui de-al treilea stadiu, omul ajunge sa cunoasca faptul ca nici DEPENDENTA, nici INDEPENDENTA  nu exista. Existenta este doar INTERDEPENDENTA - toate sunt conectate una la cealalta. Toate sunt una.  

Sensul intregului devine clar: nu eu, nu tu, nici o fixatie, nici o obsesie cu "da" sau "nu", mai multa fluiditate, fara supunere sau nesupunere, doar spontaneitate. Responsabilitatea se naste. Omul raspunde creativ la existenta, nu mai reactioneaza la ea, la trecut sau la viitor. 

Camila traieste in trecut, leul traieste in viitor, copilul traieste in prezent, aici si acum. Copilul pur si simplu este... nedefinibil, inexprimabil, un mister, o minune. Camila are memorie, leul are experienta, copilul are intelepciune. Camila este ori crestina, ori hindusa, ori mahomedana, leul are propria lui religie, copilul este pur si simplu spiritual, iubire si inocenta. 
 

***
 

Camila este Adam inainte de a manca marul, leul este Adam dupa ce a mancat marul, copilul este Adam devenit Christos. Aceasta noua stare de a fi Buddha o numeste Nirvana, Iisus o numeste imparatia lui Dumnezeu. Tu o poti numi cum vrei. Aici cuvintele nu mai conteaza. Seninatatea pe care o emana surclaseaza toate scenariile din care deriva placerile si satisfactiile noastre punctuale de zi cu zi.Eduard Irimia - www.FortaSiGratie.ro,
adaptare dupa Osho

 [ Beneficii ]  [ Marturii ]  [ YouTube ]  [ Facebook ]

 [ Produsele Calivita ]  [ Promotii Produse ]  [ Afectiuni si Tratamente ]  [ Consultatii Medicale ]

  [ Surse de Vitalitate ]  [ Medicina Energetica ]  [ Terapia Mental-Emotionala ]  [ Dezvoltare Personala ]

{ Cum comand? }  { Cum platesc? }  { Despre livrare }   { Afacerea Calivita }

{ Politica de confidentialitate

Site-ul www.Terapii-Naturiste.com/calivita este detinut, administrat si intretinut de Paunescu Dan Georgica A.F., David Lila P.F.A. si Eduard Irimia P.F.A, colaboratori CaliVita® International. Colaboratorii independenti mentionati sunt singurii responsabili de continutul site-ului. Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.


COPYRIGHT © 2003 - 2019 - Eduard Irimia, David Lila, Dan Paunescu. Toate drepturile rezervate.